Asuntomessut Porissa 2018
- tonttien haku alkaa 1.6.2016

Kokemäenjoen varrella, Porin kansallisen kaupunkipuiston naapurissa ja Kirjurinluodon palveluiden vieressä, saa etuoikeutetusti nauttia upeista maisemista, luonnosta ja ulkoilusta. Kokemäenjoki on merelle ja maailmalle virtaava joki, jonka kautta on Satakunnassa käyty kauppaa vuosisatojen ajan. Karjarannan asuntoalueen asukkailla on mahdollisuus matkata jokea pitkin merelle saakka aivan omilta kotinurkilta.

Messualueen vieressä Kokemäenjoen vastarannalle toteutetaan julkinen ruokapuisto. Se tarjoaa loistavan kehyksen alueen toimijoille hyödyntää lähiruokaa jokapäiväisessä toiminnassaan. Pihakatujen ja puistojen istutukset huomioivat ravinnon teemana. Puistojen julkiset istutukset tuottavat marjaa tai hedelmää satokauden mukaan.

 

Entinen laidun- ja teollisuusalue muuntuu Porissa asuntomessualueeksi.Entinen laidun- ja teollisuusalue muuntuu Porissa asuntomessualueeksi.

Kävelyetäisyyden päässä Porin keskustasta ja vehreästä Kirjurinluodosta

Karjarannan asuntoalue sijaitsee kävelyetäisyyden päässä Porin keskustasta ja vehreästä Kirjurinluodosta. Karjaranta on saanut nimensä kirjaimellisesti käytöstään laidunmaana aina 1800–1900 lukujen vaihteeseen saakka. 1900-luvun alussa alueelle syntyi teollisuutta ja vuosikymmenien saatossa Karjarannassa toimi mm. meijeri ja teurastamo. Entinen laidunmaa ja teollisuusalue uudistuvat nyt urbaaniksi noin 1000 asukkaan asuinalueeksi, joka on ylpeä historiastaan.

Karjarannan asuntomessualue ei tule jäämään irralliseksi kohteeksi kaupunkirakenteen ulkopuolelle, vaan Porin keskusta laajenee jokivartta pitkin. Alue tulee vastaisuudessakin olemaan tiiviisti osana kaupunkikeskustan kehittämisen kokonaisuutta. Karjarannan kaupunginosaan muodostuu vetovoimainen ja kaupunkimainen asuinalue, joka tarjoaa kirjon asumisen vaihtoehtoja. Kaupungin käyntikorttina maailmalle toimivan alueen suunnitelmat ja perustukset on huolellisesti tehty. Yleiset alueet ja rantarakenteet toteutetaan korkeiden laatuvaatimusten mukaisesti.

Mahdollisuus monimuotoiseen rakentamiseen

Karjarannan asuntomessualueelle on kaavoitettu 28 pientalotonttia, 2 rivitalotonttia, 4 kerrostalotonttia sekä asuin- ja palvelurakennusten korttelialueita. Alueen kaavoitus antaa mahdollisuuden monimuotoiseen rakentamiseen. Rakennusmateriaaleista tai väreistä ei ole annettu tarkkoja ohjemääräyksiä, joten alueelle tulee rakentumaan kiinnostavia erilaisia suomalaisia koteja.

Alueen julkisiin viheralueisiin on suunnitteilla kaupunkipuistoalueita sekä leikki- ja oleskelualueita. Esimerkiksi Pajapuisto, entinen teollisuus alueen sydän, toteutetaan urbaaniksi kaupunkipuistoksi, jossa vaihtelevat rakennettu ja luonnontilainen ympäristö. Puiston eteläpuolelle toteutetaan mielenkiintoinen niittyjen ja urbaanin rakennetun kaupunkiympäristön kontrasti. Pajapuiston keskellä sijaitsee 1930-luvun lopulla rakennettu suojeltu tiilirakennus, joka luovutetaan yksityiseen käyttöön ja se tulee olemaan yksi messukohteista.

Ranta-alueella ylätasanteella rantaa mukailee rantaraitti, joka tulee tulevaisuudessa yhtymään Karjarannan alkupäässä rakennettuun rantabulevardiin. Näin tulee muodostumaan jouheva ulkoilureitti kaupungista uutta Niittäjänsiltaa pitkin luotojen kautta Kirjurinluotoon ja sieltä kaupunkiin.


Karjarannan asuntomessualueelle on kaavoitettu 28 pientalotonttia, 2 rivitalotonttia, 4 kerrostalotonttia sekä asuin- ja palvelurakennusten korttelialueita.Karjarannan asuntomessualueelle on kaavoitettu 28 pientalotonttia, 2 rivitalotonttia, 4 kerrostalotonttia sekä asuin- ja palvelurakennusten korttelialueita.

Miksi rakentaa Karjarannan asuntomessualueelle?

 • Messutontit ovat edullisiksi hinnoiteltuja ja kaupungin parhaita paikkoja rakentaa pientalo keskustan tuntumaan joen varrelle.
 • Karjarannan asuntomessualueesta rakentuu uusi asuinalue, jonka puistoihin ja kunnallistekniikkaan panostetaan.
 • Useamman vuoden kestävän asuntomessuprojektin aikana alueiden suunnitteluun ja rakentamiseen kiinnitetään paljon huomiota, tuleehan alueesta yhdeksi kuukaudeksi kaupungin asuinalueiden käyntikortti tuhansille messuvieraille.
 • Messu-uurastus palkitaan sillä, että alueen kaikki talot ja koko alue on valmis yhdellä kerralla ja samaan aikaan.
 • Alueille ei siis jää keskeneräisiä taloja tai puistoja ja viheralueita, vaan kaikki on valmista silloin kuin messut alkavat.
 • Rakentajalla on aluevalvojan ja messutoimiston tuki koko rakennusprojektin ajan. Alueelle järjestetään kaupungin toimesta jätehuolto rakennusaikaisille jätteille sekä taukotila rakentajille.

Katso video messualueesta

VIDEO/Esitys ei ole käytettävissä

Sijainti

Karjarannan asuntomessualue sijaitsee Porin keskustan alueella, joen varrella hyvien kulkuyhteyksien varrella kaikista kaupungin palveluista.


Etäisyys torille: 2,3 km
Lähin päiväkoti: 400 metriä
Lähin kauppa: 600 m Tikkula
Lähin koulu: Käppärän ala-alaste 1,1 km Länsi-Porin koulu (yläaste 1,8 km), lukiot keskusta noin 2,3 km
Lähin kirjasto: 2,2 km
Terveyskeskus:   1 km
Neuvola:   1 km
Liikuntamahdollisuudet: Isomäen jäähalli, Karhuhalli, maa-uimala, tekojäärata noin. 1,8 km, Kirjurinluodon ulkoilureitit vieressä.  

Joelta merelle vesiteitse: noin 20 minuuttia nopeusrajoitusten mukaisesti

 

Kaupungin palvelut ovat saavutettavissa kahden kilometrin säteellä Karjarannan asuntoalueesta. Vain sillan ylityksen päässä alueesta avautuvat Kirjurinluodon loistavat vapaa-ajan viettomahdollisuudet kuten ulkoilureitit, frisbeegolf-rata sekä viiden jalkapallokentän kokoinen Pelle Hermannin leikkipuisto. Karjarannan messualue on loistavien liikenneyhteyksien äärellä, sillä messualueen viereiseltä Karjarannantieltä pääsee Helsingin kakkostielle sekä Rauman kasitielle muutamassa minuutissa. Messualueelta meren tavoittaa jokea pitkin veneteitse noin 20 minuutissa.

Messurakentajaksi Porin Karjarantaan?

 • Tonttihaku alkaa 1.6. ja päättyy 31.8.2016
 • Tontteja voivat hakea yksityiset henkilöt, talotehtaat ja rakennusalan yritykset
 • 28 pientalotonttia, 2 rivitalotonttia, 4 kerrostalotonttia sekä asuin- ja palvelurakennusten korttelialueita
 • Valinnan suorittaa Porin kaupungin ja Suomen Asuntomessujen muodostamat laaturyhmä ja asuntomessutoimikunta.
 • Valintaan vaikuttaa suunnitelman laatu, asuntomessuteemojen huomiointi, hankkeen toteutuskelpoisuus ja sopivuus asuntomessukokonaisuuteen. 
 • Pienimmät tontit alkaen 35 000 €. Joenrantatontit alkaen 65 000 euroa.
  Osa tonteista on mahdollista vuokrata.


Katso tonttijako sekä tonttien hinnat ja vuokrat

Lue lisää Porin Asuntomessuista


Karjaranta Asuntomessualueen rakentamisen aikataulu

aikataulu1

Heräsikö messurakentamisesta kysyttävää?

Voit jättää yhteydenottopyynnön alla olevan lomakkeen kautta, niin projektipäällikkö Kari-Matti Haapala ottaa sinuun yhteyttä.

 
Päivitetty
18.4.2016