Uponor uudisti lattialämmityksen: Nyt loppui turha säätäminen

Uponorin Smatrix Wave PLUS on uuden ajan lattialämmityksen säätöjärjestelmä. Turha säätäminen loppuu, kun järjestelmä reagoi automaattisesti ja nopeasti lämpötilan vaihteluihin. Langaton Smatrix on helppo ja nopea asentaa myös vanhaan lattialämmitysjärjestelmään. Langattomat huonetermostaatit voi sijoittaa vapaasti huonetilaan ja koko järjestelmää voi hallita kosketusnäytöllisen käyttöpaneelin avulla. Uutta on myös Smatrix-etäkäyttösovellus, joka mahdollistaa lämmityksen ohjaamisen puhelimen tai tietokoneen avulla.

Langaton Smatrix on helppo ja nopea asentaa myös vanhaan lattialämmitysjärjestelmään.Langaton Smatrix on helppo ja nopea asentaa myös vanhaan lattialämmitysjärjestelmään.

Lattialämmityksen uudet ratkaisut

Uponorin uudet ratkaisut säästävät aikaa, vaivaa ja kustannuksia. Entistä taipuisammat putket helpottavat lattialämmityksen asennusta ja tehtaalla valmiiksi esikasatut jakotukit nopeuttavat asennustyötä. Asennus sujuu entistä nopeammin ja lisäksi irtotavaran määrä työmaalla vähenee. -Asukkaalle edut näkyvät jo asennusvaiheessa. Asennus saadaan kerralla valmiiksi ja huoltokäyntien määrä vähenee, koska putkipiirien tasapainotus hoituu automaattisesti. Turha säätäminen jää sekä asentajalta että käyttäjältä pois, Uponorin tuotepäällikkö Mikko Nieminen painottaa.

 

Lattialämmityksen säätöjärjestelmä.Lattialämmityksen säätöjärjestelmä.

Lisää asumismukavuutta Smatrixilla

Eurooppalaisessa laitevalmistajien testauksessa* oli mukana 12 valmistajan lattialämmitysjärjestelmiä. Selvityksen mukaan Uponor Smatrix Wave Plus optimoi lämpötilan testatuista säätöjärjestelmistä parhaiten. Asumismukavuuden kannalta tulos on merkittävä, sillä lattialämmitys pysyy tasaisempana ja järjestelmä reagoi nopeasti ja automaattisesti muuttuviin lämpötiloihin. Jos käytössä on maalämpöpumppu, Smatrix Wave Plus ohjaa dynaamisesti maalämpöpumpun lämpökäyrää parantaen sen hyötysuhdetta. Smatrix on ratkaisu energiatehokkaaseen lämmitykseen sekä viilennykseen.

− Uutuutta järjestelmässä on myös Smatrix-etäkäyttösovellus, jolla järjestelmän toimintoja voi säätää älypuhelimella tai tietokoneella. Mobiiliapplikaatio on saatavissa tällä hetkellä Android- ja iPhone-puhelimiin, Nieminen jatkaa. Muissa puhelinmalleissa palvelu toimii nettiselaimen kautta.

Järjestelmään on saatavilla käyttöpaneeli, josta esim. lämpötilan tiputus loma-ajaksi hoituu keskitetysti. Huonetermostaatit, joilla lämpötiloja ohjataan, toimivat langattomasti. Tämä tarkoittaa, että niiden asennus ei vaadi sähkötöitä. Smatrix Wave PLUS -säätöjärjestelmä soveltuu erinomaisesti myös lattiaviilennyksen ohjaukseen.

Myös saneerauskohteissa voidaan ottaa kaikki hyöty irti Uponorin uudesta järjestelmästä. Vanhoihin lattialämmityksen jakotukkeihin vaihdetaan Retrofit-toimilaitteet, jotka yhdistetään uuteen säätöjärjestelmään.

* Eu.bac = European Building Automation and Controls Association. www.eubaccert.eu/licences-by-criteria.asp

Lisäinfoa:

Uponor Smatrix

Uponorin uusi lattialämmityksen säätöjärjestelmä mahdollistaa huonekohtaisen lämpötilan säädön

Uudisrakentaja: Jätä yhteydenottopyyntö vesikiertoisesta lattialämmityksestä asennettuna

Voit jättää tästä yhteydenottopyynnön myös, jos haluat vanhaan lattialämmitykseen säätöpäivityksen.

 
Julkaistu
19.6.2017