Laminaatilla kestävää kauneutta

Kodin sisustus alkaa lattiasta. Lattia luo pohjan haluamallesi tyylille ja tunnelmalle, se on hiljainen taustavaikuttaja tai jo itsessään persoonallinen osa sisustusta.

Laminaattilattia on helppo ja edullinen tapa saada kotiin uutta ilmettä. Se kestää kovempaakin kulutusta ja säilyy vähällä vaivalla kauniina pitkään.

Laminaattilattian voi myös purkaa ja asentaa uudelleen. Asennus onnistuu esimerkiksi vanhan muovimaton päälle. Helppoakin se on; nykyaikaisen lukkoponttilaminaatin voit asentaa paikoilleen täysin omatoimisesti.

Lue lisää laminaattilattioista

Tilaa ilmaisia lattiaesitteitä!

Laminaattilattioissakin on eroja

Upofloorin laminaattien valmistuksessa on korkeatasoinen laatu asetettu etusijalle, siksi niille annetaan pitkät, parhaimmillaan 33 vuoden takuut kotikäytössä.

Xpert Pro mallisto on varustettu helppokäyttöisellä päältäpainettavalla- eli Fold Down -pontilla. Kuvassa Xpert Pro 957 Bandit Oak.Xpert Pro mallisto on varustettu helppokäyttöisellä päältäpainettavalla- eli Fold Down -pontilla. Kuvassa Xpert Pro 957 Bandit Oak.

Useimmat laminaattipäällysteemme soveltuvat kestävyydeltään hyvin myös erilaisiin julkisiin tiloihin. Upofloorin mallistosta löytyviä laminaatteja ollaan asennettu jopa Heathrown lentokentälle ja Volkswagenin näyttelytiloihin.

Upofloorin laminaateissa on käytössä helposti asennettavia lukkoponttiratkaisuita, joiden avulla pontti keinahtaa kevyesti paikoilleen eikä rakoja jää. Helposti lukkiutuva pontti on myös laudan päädyissä, siksi lattia on erityisen nopea ja helppo asentaa.

Kookkaat, viistetyt laminaattilaudat luovat ylellistä tilan tuntua ja tekevät kokonaisuudesta harmonisen ja näyttävän. Kuvassa Grandeur 080 Tammi Matisse.Kookkaat, viistetyt laminaattilaudat luovat ylellistä tilan tuntua ja tekevät kokonaisuudesta harmonisen ja näyttävän. Kuvassa Grandeur 080 Tammi Matisse.

Upofloor-laminaatilla on alhainen askeläänitaso Tuplex-aluskatteen kanssa asennettuna; parannusarvo on 19 dB. Puhtaan huoneilman vuoksi on tärkeätä, että kaikki malliston laminaatit kuuluvat rakennusmateriaalien parhaaseen päästöluokkaan M1.

Laminaatin saumat ovat pysyvästi tiiviit ja näkymättömät. Laadukas, erikoiskäsitelty HDF-runkolevy takaa hyvän iskun- ja painumankestävyyden ja mittapysyvyyden. Kosteudensieto-ominaisuuksia on parannettu runkolevyn erikoiskäsittelyllä. Lattia on heti käyttövalmis ja ponttirakenteensa ansiosta myös uudelleen asennettavissa. Vaurioitunut yksittäinen lauta on myös helposti vaihdettavissa.

Laminaatti soveltuu lattialämmitykseen, lämpötila lattian pinnassa max. 28°C, ihanteellinen ilmankosteus 40 – 60 % välillä.

Original-mallistostamme löydät myös näyttävät Shipdeck- eli laivankansilattiat. Pysyvästi antistaattinen pinta estää ihmisten varautumisesta johtuvat sähköiskut. Tuote on käyttöluokaltaan markkinoiden kestävin 34. Kuvassa Original White Oiled Ship Deck.Original-mallistostamme löydät myös näyttävät Shipdeck- eli laivankansilattiat. Pysyvästi antistaattinen pinta estää ihmisten varautumisesta johtuvat sähköiskut. Tuote on käyttöluokaltaan markkinoiden kestävin 34. Kuvassa Original White Oiled Ship Deck.

Upeita laminaattiuutuuksia

Laaja valikoima, laadukas rakenne, helppo asennus ja huoleton käyttö vuodesta toiseen tekevät Upofloor-laminaateista sekä kulutusta että katsetta kestävän vaihtoehdon kodin lattioihin.

Malliston tulevan kesän uutuus on Pallas-laminaatti, joka muodostaa kotisi sisustuksen harmoonisen kehyksen. Pallas-sarjassa on seitsemän värivaihtoa, hienostuneesta miltei valkoisesta keskiyön tummaan ja lisäksi lämpimiin puun sävyihin. Tuotteiden pintakäsittely korostaa lattian puumaista syykuviota erilaisin kiiltoastein. Pallas soveltuu kaikkiin kodin kuiviin tiloihin sekä julkisiin tiloihin.

Upofloorin mallistosta löydät Pallas –tuoteperheen lisäksi kaikkea klassisista kuoseista ja tasaisista lankuista aina vintage –henkisiin ja viistereunaisiin, rohkean sisustajan valikoimiin. Käyttöluokat ulottuvat kevyemmän käytön luokasta 31, todella kovan kulutuksen luokkaan 34 asti.

Tukeva laminaattirakenne

  • Kestävä pintakerros: durashield®
  • Kuviokerros; puu- tai laattakuosi
  • Korkealuokkainen HDF-runko
  • Kosteudenkestävä pohjakerros hydroseal® 
  • Palotestattu Tuplex-aluskatteen kanssa; paloluokka Cfl - s1

Helppo hoitaa

Upofloor-laminaattilattian hoito on yksinkertaista; pöly ja irtolika imuroidaan ja tarvittaessa lattian voi pyyhkäistä nihkeällä pyyhkimellä. Puhdistusaineeksi käy mieto yleispuhdistusaine, saippuapitoiset aineet eivät ole suositeltavia. Poista tahrat tuoreeltaan ja vältä runsasta veden käyttöä. Laminaattia ei vahata. Parhaat olosuhteet laminaattilattialle ovat samat kuin ihmisellekin: huonelämpötila +18–24°C ja huoneilman kosteus 40–60% RH.

Helposti asennettavaa laminaattiharmoniaa, joka kestää vuodesta toiseen. Kuvassa kesän uutuus Pallas 216 Elegant Oak.Helposti asennettavaa laminaattiharmoniaa, joka kestää vuodesta toiseen. Kuvassa kesän uutuus Pallas 216 Elegant Oak.

Vaivaton asentaa

Upofloor-laminaattilattioiden laadukkaat ponttiratkaisut varmistavat tiiviit ja näkymättömät saumat. Lattia on heti asennuksen jälkeen käyttövalmis. Alustan suurin tasaisuuspoikkeama saa olla enintään ± 3 mm kahden metrin matkalla. Ilman liikuntasaumaa voidaan tehdä enintään 8 x 8 metrin kokoinen alue.

Tiivis ja raskas erikoiskäsitelty HDF-runkolevy takaa omalta osaltaan kestävyyden ja mittapysyvyyden. Upofloor-laminaatit soveltuvat käytettäväksi myös lattialämmityksen kanssa. Alusmateriaalina on käytettävä joustavaa Tuplex-aluskatetta, joka parantaa myös ääneneristystä (parannusarvo 19 dB).

 

Fold down

Laudat on helppo painaa kiinni toisiinsa päältäpainettavan lukkopontin ansiosta. Tämä innovatiivinen asennusjärjestelmä on käytössä Grandeur-, Xpert Pro ja Pallas -mallistoissa. Laudan sisällä oleva pidike varmistaa lyhyiden sivujen lukittumisen välittömästi. Liitokset ovat kestäviä ja saumattomia; sinun tarvitsee ainoastaan painaa laudat päädyistä paikoilleen. Järjestelmä nopeuttaa asennusta huomattavasti.

 

Perinteinen lukkopontti

Sama pontti on sekä lautojen pitkillä sivuilla että päädyissä. Pontti on helposti lukkiutuva, taittamalla asennettava pontti. Lattia voidaan asentaa yleensä vasemmalta oikealle tai oikealta vasemmalle ja asennussuuntaa voi vaihtaa esim. sokkeloisissa tai muuten hankalissa paikoissa. Jos lattia vaurioituu, voi purkamisen aloittaa lähimmästä reunasta.

Lisää tietoa laminaateista täällä

 
Julkaistu
18.7.2016