Keskuspölynimuri takaa hyvän ja raikkaan sisäilman

Nykyään lähes kaikkiin uusiin omakotitaloihin Pohjoismaissa asennetaan keskuspölynimurijärjestelmä tai valmius keskuspölynimurille. Kotimainen Allaway on tuotekehittänyt integroidun kokonaisjärjestelmän, jossa kaikki järjestelmän osat on suunniteltu ja testattu toimimaan keskenään. Tämä takaa käyttäjälleen pitkäikäisen ja kestävän järjestelmän.

Valikoimasta löytyy kattavat ratkaisut omakotitaloihin, rivi-, kerrostalohuoneistoihin sekä muihin erikoiskohteisiin (veneisiin, linja- ja asuntoautoihin). Lisäksi Allawaylta löytyy ammattilaisjärjestelmät ammattikohteisiin kuten hotelleihin ja päiväkoteihin.

Läpileikkaus talon keskuspölynimuriputkistosta.Läpileikkaus talon keskuspölynimuriputkistosta.

Miksi ei perinteistä pölynimuria?

Perinteinen perässä vedettä imuri on kömpelö ja painava. Perinteinen imuri on myös kovin äänekäs ja se puhaltaa hienojakoisen mikropölyn takaisin huoneilmaan. Perässä vedettävä imuri aiheuttaa lisäksi tunkkaisen hajun. Pölystä vain pieni osa sijaitsee lattiapinnoilla, suurin osa on eri pinnoilla; seinissä, tasoilla, huonekaluissa ja tekstiileissä. Perästä vedettävä imuri nostaa ulospuhallusilmallaan pölyn eri pinnoilta ilmaan pölymyrskyn lailla ja huonetta on täten mahdotonta siivota pölyttömäksi. Kun huonetilasta poistutaan laskeutuu pöly jälleen eri pinnoille. Toisin kuin keskuspölynimurilla imuroitaessa, jolloin imuroitu ilma puhalletaan ulos ja tuloksen on raikkaampi sisäilma. Perinteisen pölynimurin käyttökustannukset ovat myös korkeammat.

Keskuspölynimurin hyödyt

Keskuspölynimurilla saadaan aikaan parempi sisäilman laatu, kun poistoilma johdetaan putkia pitkin ulos. Keskuspölynimuri on myös todella hiljainen, imuroitaessa kuuluu vain pieni suhina suulakkeelta, imuroitaessa käytetään pelkkää letkua ja siivousvälineitä on kevyt ja helppo käsitellä, on siis suorastaan ilo imuroida! Järjestelmä on myös asunnon arvoa lisäävä investointi. Keskuspölynimuri on laadukas hankinta ja pidemmällä tähtäimellä se on taloudellinen tapa siivota. Keskuspölynimuri on helppo asentaa myös jälkiasennuksena.

Allawayn tyylikästä muotoilua.Allawayn tyylikästä muotoilua.

Keskusyksikön sijoitus

Suunnittelussa lähdetään keskusyksikön sijoituspaikasta. Keskusyksikön tyyppi valitaan sijoituspaikan mukaan ja keskusyksikön koko valitaan pisimmän imutukilinjan pituuden mukaan. Keskusyksikön välittömässä läheisyydessä on oltava pistorasia. Allawayn C-sarjan keskusyksiköt sekä Duo voidaan sijoittaa sisätiloihin esimerkiksi siivouskomeroon, kylpyhuoneeseen tai kodinhoitohuoneeseen. A-sarjan keskusyksikölle sekä DV30 keskusyksikön sijoituspaikka on tekninen tila, varasto tai vastaava.

Keskusyksikkövaihtoehtoja.Keskusyksikkövaihtoehtoja.

Imurasioiden sijoitus

Imurasiat sijoitetaan siten, että järjestelmä kattaa kaikki siivottavat tilat. Imurointiletkun pituus on 8, 9, 10 tai 12 metriä. Imurasiat on hyvä sijoittaa samaan tasoon joko pistorasioiden tai valokatkaisijoiden kanssa. Kannen valinnassa kannattaa huomioida sisustuselementit esim. paksuus, erikois- ja tehosteseinät. Imurasioita tulee asentaa riittävästi, jotta lisävarusteiden kuten rikkaimurin ja esierottelijan käyttö olisi helppoa. Imurasioita kannattaa sijoittaa eteiseen, keittiöön, tiloihin joihin tulee paljon roskaa kuten takan läheisyys ym. Muutoin rasiat sijoitetaan mahdollisimman keskeiselle paikalle, jotta imuletkulla yletetään siivoamaan mahdollisimman laaja alue.

Putkiston suunnittelussa huomioitavaa

Putkisto voi kulkea kaikissa lämpimissä tiloissa, eli yläpohjassa, alapohjassa, väliseinissä ja lattiavaluissa. Putkisto voidaan asentaa myös kylmään tilaan (esim. ullakolle,tässä tapauksessa se on kuitenkin eristettävä noin 50mm vahvuisella eristekerroksella). Putkistojen suunnittelussa ja asennuksessa voidaan hyödyntää myös kaapistojen sokkelit ja olemassa olevat koteloinnit.

Allawayn innovaatioita

  • Tyylikäs muotoilu, jossa on huomioitu käytettävyys.
  • Keskusyksiköissä teräskuoriset syvävetotekniikalla valmistetut astiat.
  • Takaiskuventtiili C-sarjan keskusyksiköissä, joka mahdollistaa mm. yhden yhteisen poistoilmakanavan usealle imurille esim. kerrostaloihin.
  • C-sarjan seinäteline, joka mahdollistaa myös uppoasennuksen.
  • Patentoidut siepparit imurasioissa estävät sukkien ym. pääsyn putkistoon
  • Putkisto on Allawayn omaa tuotekehitystä, jossa huomioitu pölyn ja ilman optimaalinen virtaus, kulmat vahvistettu, putken sisäpinnoilla ei tartuntapintoja, ei tarvita liimaa tai teippejä asentamiseen. Jyrkin kulma putkistossa heti imurasian takana eli kynät ja muut esineet eivät pääse putkistoon.
  • Allawayn integroitu kokonaisjärjestelmä koostuu putkistosta, keskusyksiköstä ja siivousvälineistä

Putkiston jyrkin kulma on heti imurasialla, pitkät esineet kuten kynät eivät pääse putkistoon.Putkiston jyrkin kulma on heti imurasialla, pitkät esineet kuten kynät eivät pääse putkistoon.

Jätä yhteydenottopyyntö:


 
Julkaistu
3.7.2017