Kevät on ilmansuodattimien vaihtoaikaa

Laadukkaat ilmansuodattimet helpottavat hengittämistä

Ilma ympärillämme on täynnä erilaisia hiukkasia. Puiden kukinta on alkanut ja katupöly ärsyttää hengitysteitä. Ilmavirtojen mukana ajautuu myös pienhiukkaspäästöjä Suomen rajojen ulkopuolelta.

Siitepöly, katupöly ja esimerkiksi liikenteen päästöjen pienhiukkaset heikentävät hengittämämme ilman laatua. Asunnon sisäilman laatu paranee, kun korvausilmaventtiilien kautta tuleva ilma suodatetaan.
Suodattimien säännöllinen vaihto on tärkeää, jotta ne eivät tukkeudu ja heikennä ilmanvaihdon toimivuutta. Laadukkaiden ilmansuodattimen ansiosta nukut paremmin ja pysyt virkeämpänä päivälläkin. Myös allergia- ja astmaoireet helpottavat huolehtimalla sisäilman puhtaudesta.

Kuvan kohde sijaitsee keskustasta noin kuuden kilometrin päässä. Suodattimet vaihdetaan säännöllisesti.Kuvan kohde sijaitsee keskustasta noin kuuden kilometrin päässä. Suodattimet vaihdetaan säännöllisesti.

Kunnon suodatin tuo puhtaan ilman

FILTRETE on alunperin suunniteltu lääketieteelliseen käyttöön: kohteisiin, joissa suodattimelta vaaditaan korkeaa epäpuhtauksien erotusastetta ja hyvää ilmanläpäisykykyä. Sähköisen varauksen ansiosta myös siitepöly, katupöly sekä terveydelle vaaralliset pienhiukkaset tarttuvat kankaaseen. Tavallisiin karkeasuodattimiin verrattuna Filtreten suodatuskyky onkin huippuluokkaa. VTT:n tutkimusten mukaan Filtrete täyttää F7-luokan suodattimen erotusasteen vaatimukset, eli se suodattaa esimerkiksi siitepölyn sataprosenttisesti.

Tuuletusikkunoihin sopii Filtrete Aero -ikkunasuodatin, joka mahdollistaa ikkunatuuletuksen myös pahimpana siitepöly- ja katupölykautena.

Vasemmalla ikkunaan tuleva suodatin ja oikealla venttiiliin Filtrete-suodatin.Vasemmalla ikkunaan tuleva suodatin ja oikealla venttiiliin Filtrete-suodatin.

Ei vain kaupunkien ongelma

Usein ajatellaan, että maaseudulla on puhtaampaa ilmaa kuin kaupunkiolosuhteissa. Tämä pitääkin paikkansa liikenteen ja teollisuuden osalta, mutta siitepöly ja puun pienpoltosta aiheutuvat päästöt heikentävät ilmanlaatua myös kauempana kaupungeista. Lisäksi maan rajojen ulkopuolelta tulevat kaukokulkeumat ulottuvat koko maahan. Kaupunkioloissa isot liikenneväylät lisäävät huomattavasti tarvetta ilmansuodatukselle. Erityisesti kadun puolella olevissa huoneissa suodattimia voi joutua vaihtamaan muutaman kerran vuodessa.

Likaisen ja puhtaan suodattimen ero on huomattava.Likaisen ja puhtaan suodattimen ero on huomattava.

Mitä etua puhtaasta sisäilmasta on?

- Puhtaan korvausilman ansiosta asunnon sisäilman laatu paranee
- Siitepöly, katupöly ja pienhiukkaset eivät pääse sisälle asuntoon
- Hengitysteiden ärsytysoireet helpottavat
- Nukut paremmin


 
Julkaistu
20.3.2017