Tärkeä osa seinärakennetta
- Hyvään tuulensuojalevyyn kannattaa panostaa

Huokoista bitumilla kyllästettyä puukuitulevyä käytetään tuulensuojalevynä ulkoverhouksen alla. Levyllä on useita tehtäviä sekä rakennusvaiheessa että valmiissa rakennuksessa. Se suojaa taloa kosteudelta, vedolta ja pakkaselta.
 

Hyvin asennettu tuulensuojaus on välttämätön riittävän lämpöeristyksen saamiseksi seinärakenteeseen. Tuulensuojauksen tulee myös päästää kosteus pois rakenteista, joten sen höyryvastuksen pitää olla mahdollisimman pieni. Oikein toteutettu seinärakenne ei kerää kosteutta, pitää lämmön sisällä ja parantaa energiatehokkuutta.

Tuulensuojauksen toiminta

Ennen ulkovuorauksen asentamista tuulensuojalevyjen tulee sulkea rakennus ja suojata eristeitä ja tiloja sateelta sekä tuulelta. Laadukkaampien tuulensuojalevyjen mekaaninen lujuus riittää myös rakennuksen jäykistämiseen, jolloin säästytään vinolaidoituksen asentamiselta. Kun rakennus on valmis ja otettu käyttöön, tuulensuojauksen on suojattava seiniä mahdolliselta vuorauksen läpi tunkeutuvalta sadevedeltä sekä estettävä lämmön karkaaminen ilmavuotojen myötä.

Tänä päivänä energiatehokkuusvaatimuksiin kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Kiinteistöt vastaavat jopa 40 % maan energiankulutuksesta. Siksi on tärkeää huolehtia siitä, ettei talosta vuoda energiaa harakoille. Hyvä tuulensuojaus parantaa osaltaan tätä ominaisuutta.

Ammattirakentajan valinta omaan taloon

Hunton tuulensuojalevy on Pohjoismaiden johtava tuulensuojalevy sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Niitä on käytetty rakentamisessa jo lähes 50 vuoden ajan. Myös Inkoolainen ammattirakentaja Benny Lemström valitsi omaan taloonsa Huntonin 25 mm tuulensuojalevyt. “Jyrsijät eivät tykkää ja lämpö pysyy tasaisena hengittävän rakenteen ansiosta. Levy on jämäkkä ja kevyt käsitellä sekä helppo asentaa yksin. Ulkoverhoustakaan ei ole kiire asentaa, vaikka syksyn sateet jo pieksevätkin. Hunton kestää vaikka ensi kesään!”

Myös korjausrakentamiseen

Hunton-tuotteet sopivat erinomaisesti myös korjausrakentamiseen. Puupohjaisilla Hunton-tuotteilla säilytetään vanhan puutalon rakenteiden parhaat ominaisuudet, kuten hengittävyys, kyky sitoa ja luovuttaa kosteutta ja kyky varata lämpöä. Samalla rakenteiden tiiveyden ja lämmöneristävyyden parantamisella saavutetaan nykyaikaiselta talolta vaadittava asumismukavuus.

Hunton tuulensuojalevyn ominaisuudet:
 
  • Estää vedon ja kylmän pääsyn sisälle
  • Eristää
  • Jäykkä tuulenkestävä rakenne – vinolaudoitusta ei tarvita
  • Kevyen painon ansiosta helppo työstää
  • Diffuusioavoin ja hengittävä
  • Varastoi kosteutta ja luovuttaa kosteuden ulospäin
  • Ääntäeristävä

Mistä Hunton tuulensuojalevyjä saa?

Katso lähin jälleenmyyjäsi täältä


Jätä yhteydenottopyyntö
Hunton tuotteiden asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä

_
 
Julkaistu
31.1.2017