• Etusivu
  • Piha

Puupinnat kuntoon maaliruiskulla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Päivitetty 31.05.2023
20235_81894.jpg

Ulkoseinät, aidat, terassit ja kalusteet kaipaavat huoltoa; haalistuneen maalin uusimista, värin vaihtoa tai kuluneen lakkapinnan kunnostamista. Perinteiseen pensseliin verrattuna maaliruiskulla työ käy nopeasti ja helposti.

Huoltomaalaus tärkeää

Ulkona säärasituksille alttiit pinnat joutuvat aina kovan kulutuksen kohteeksi. Lämpötilanvaihtelut, kosteus, tuuli ja aurinko tekevät tehtävänsä. Ajan kuluessa maalipinnat haalistuvat sekä saattavat irrota alustastaan ja hilseillä pois. Säännöllinen huoltomaalus on siis tärkeää paitsi esteettisesti myös sen rakennetta suojaavan vaikutuksen vuoksi.

Tarkasta puuverhouksen kunto. Ovatko seinät värittömät, puu haalistunut tai maali lohkeillut? Mikäli näin on, tulee pinnat käsitellä. Maaliruiskulla saat kätevimmin uutta väriä pintaan. Bosch-maaliruiskut ovat helppokäyttöisiä ilman vaivalloista puhdistamista. Harrastajat pääsevät helposti ammattilaisten lopputuloksiin Boschin PFS-maaliruiskuilla ilman aiempaa kokemusta ruiskuttamisesta. Lakat ja lasyyrit voidaan levittää nopeasti ja tasaisesti.

20154_43107.jpg

Suurten pintojen nopea ja tasainen maalaaminen

Boschin uusin maaliruisku PFS 7000 on suunniteltu erityisesti suurempiin maalausprojekteihin kuten talon sisä- ja ulkopintojen maalaustöihin. 1 400 W:n moottori tekee työkalusta luokkansa tehokkaimman ja varmistaa huippunopean maalaamisen. Ruisku levittää maalin tasaisesti 4 m²/min nopeudella ja hienojakoinen maalisumu varmistaa tasaisen ja valumattoman pinnoituksen kaikilla alustoilla.

Kaksi suurta 1 000 ml:n maalisäiliötä säästävät kallista aikaa, koska ne pidentävät täyttövälejä. Laitteen pyörät puolestaan mahdollistavat helpon kuljetuksen ja ohjauksen.

Ideaali työkalu kaikkiin maalaustöihin

Bosch PFS 5000 E on jokaisen kodin maalarin ja remontoijan ideaali työkalu kaikkiin maalaustöihin. Terassin lakkaus tai esimerkiksi mökin maalaus ei ole ongelma. Laite ruiskuttaa jopa punamultaa, ohentamatta. AllPaint-teknologian ansiosta kaikkien maalien ruiskutus ohentamatta onnistuu helposti ja 1200W:n moottori huolehtii siitä, että suoriudut urakastasi nopeasti.

ConstantFeed-maalisäiliön ansiosta maali levittyy tasaisesti myös pään yläpuolella tai lattian tasossa työskenneltäessä. Kolme mukana toimitettavaa suutinta huolehtivat, että löydät oikean suuttimen jokaiseen projektiin. Maalia on nopea lisätä ja laite on helppo puhdistaa Bosch SDS-järjestelmän ansiosta sillä ruiskun osat ovat helposti irrotettavissa.

Maalaa jopa kolme kertaa nopeammin

Boschin monipuolisella ja todella käyttäjäystävällisellä PFS 3000-2 maaliruiskulla maalausurakkasi sujuvat kolme kertaa nopeammin. Maaliruiskulla terassin öljyäminen, huonekalujen maalaus tai veneen lakkaus onnistuu todella helposti. ALLPaint-teknologian ansiosta kaikkien maalilaatujen ruiskutus onnistuu kätevästi ja kompakti rakenne ja olkahiha tekevät ruiskun käytöstä miellyttävää.

Vaihtosuuttimet takaavat, että löydät jokaiselle projektille sopivan suuttimen. 650W:n moottorissa on 2-portainen asetus puu- ja seinämaaleille. Laite on myös todella helppo puhdistaa Bosch SDS-järjestelmän ansiosta sillä laitteen osat ovat helposti irroitettavissa.

Akkukäyttöinen maaliruisku pienempiin projekteihin

Akkukäyttöisten laitteiden suosio on lisännyt myös akkumaaliruiskujen tarjontaa. Akulla toimivan maaliruiskun etuna on parempi mahdollisuus liikkua työskentelyn aikana.

Boschin akkukäyttöinen Easy Spray 18V-100-maaliruisku soveltuu parhaiten pieniin projekteihin, kuten kalusteiden maalaamiseen ja öljyämiseen.

Käyttömukavuutta lisää se, että moottori- ja ruiskutusyksikkö ovat erillisiä. Moottoriosa roikkuu olkahihnan varassa ja kevyttä ruiskutusyksikköä käytetään kädessä. Laitteen 18 V:n akku on yhteensopiva kaikkien 18V POWER FOR ALL -laitteiden kanssa.

20235_81883.jpg
Info

Info

Hyödynnä kesän kampanjaetu!

Ostaessasi mikä tahansa Bosch 18V POWER FOR ALL -akkujärjestelmään kuuluvan sähkö- tai puutarhatyökalun saat 18V 3,0Ah akun veloituksetta!

(Kampanja on voimassa 20.04.2023 – 30.06.2023.) Katso lisää

Miten on toimittava maalatessa?

Peitä ensimmäiseksi maalattavan alueen ulkopuolelle jäävät kohdat suojamuovilla ja kiinnitä reunat teipillä. Peitä ovet ja ikkunat kehyksineen, pistorasiat, katkaisijat, julkisivuvalaisimet jne. Jos haluat maalata seinän kahdella eri värillä, voit käyttää teippiä niiden välisenä rajapintana. Aloita maalaaminen ulkokulmista. Etene tasasin vedoin pitäen ruiskutusetäisyys samana.

Valitse oikeanlainen maalityyppi

Maalityypin valinta riippuu käyttökohteesta: haluatko maalata huonekalun? Oletko maalaamassa seinäsi? Haluatko suojata terassin lasyyrilla sään vaikutuksilta?

  • Dispersiomaalit: Soveltuvat kattojen ja seinien maalaamiseen (sisätilat). Nämä maalit ovat hyvin tarttuvia, tasaisesti levittyviä levyihin, kipsikartonkilevyihin tai sementtikuituihin, tukkivat huokosia rapatuissa seinissä sekä betonissa. Niitä pidetään myös parempina kuitumateriaalista ja kohokuvamateriaalista valmistettujen tapettien päälle.
  • Lateksimaalit: Erityisiä dispersiomaaleja, jotka ovat yleensä vesihöyryä läpäiseviä, mutta erittäin kulutusta ja hankausta kestäviä ja kestävät myös hyvin useampia puhdistusaineita. Niitä käytetään ennen kaikkea kosteissa tiloissa, kuten kylpyhuone tai pesuhuone sekä voimakkaasti kuormitetuissa.
20235_81895.jpg
  • Lasyyrit: värilliset lakat tai muut maalit, joissa on erityisen hienosti jakautunut, vähäinen pigmentointi. Niitä voidaan käyttää silloin, kun alustan kuviointi halutaan näkyväksi. Lasyyreilla suojataan puuta sään vaikutuksilta, UV-säteiltä sekä osaksi myös sieniltä tai hyönteisiltä. Lasyyreilla puun pintaan saadaan väriltään yhtenäinen ilme. Ne tarjoavat myös mahdollisuuden korjata betonin värivaihteluita.
  • Lakat: Lakat ovat lähinnä peittäviä maaleja. Pinta on kuivumisen jälkeen laadullisesti ja optisesti korkealuokkainen, mattamainen tai kiiltävä. Ne ovat kestäviä kemikaaleihin verrattuna, ja niitä käytetään pääasiassa puun, metallin, muovin tai mineraalimateriaalien päällystämiseen.
Robert Bosch Oy / Työkalut
Piha
maalaus
työkalut
piharakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Bosch akkupumppu
Uusi akkukäyttöinen painepumppu helpottaa ilmaamista huomattavasti
Pian on jälleen renkaiden vaihdon aika. Asennuksen yhteydessä on myös aina tarpeen tarkistaa rengaspaineet. Kätevä akkukäyttöinen ilmapumppu tekee renkaiden paineen säädöstä tarkkaa ja nopeaa. Kompakti laite on ihanteellinen niin auton-, moottoripyörän- kuin polkupyörän renkaiden paineistamiseen. Lisäksi se on erinomainen apuväline eri urheilulajien pallojen täyttämiseen.
20238_82894.jpg
Tällä työkalulla työstät helposti puuta - urat, reunat ja viisteet hoituvat hetkessä
Kotiverstaalla hoituvat monenlaiset puutyöt. Käytetyimpien työkalujen, kuten porakoneen ja sahan lisäksi akkujyrsin on kätevä apuväline urien tekemiseen, reunojen siistimiseen, viisteisiin sekä koristeellisten kuvioiden luomiseen. Akkujyrsintä on nopea käyttää missä tahansa ilman tarvetta virtajohdon liittämiselle.
20225_78353.jpg
PFS 55 -maaliruisku pieniin projekteihin
SprayControl ja SDSTarkka ja hieno maalisumutusteho huolehtii tasokkaasta maalinlevityksestä. Voimakas ilmavirtaus hajottaa maalisäteen ja mahdollistaa eri ruiskutusmateriaalien tarkan ja siistin levittymisen. Ilmavirtauksen määrää voidaan säätää portaattomasti, jolloin maalin levityksen nopeutta ja maalisumua on helppoa ohjata: Alhaista puhallusasentoa käytetään juoksevissa materiaaleissa ja korkeaa taas sakeammissa materiaaleissa.SDS-järjestelmä huolehtii helposta ja nopeasta maalisäiliön vaihdosta ja puhdistamisesta. Käytön jälkeen maalin kanssa kosketuksessa olevat osat saadaan irrotettua ilman työkaluja, ja puhdistus on helppoa ja nopeaa.
20225_78045.jpg
Viisi kysymystä ja vastausta ulkomaaleista sekä ulkomaalauksesta
Ulkomaalauksen sesonkiaika on käsillä. Kohta julkisivu hohtaa uuden maalipinnan ansiosta kilpaa auringonvalon kanssa. Mieleen voi kuitenkin nousta muutamia kysymyksiä siitä, mitä maalia voi käyttää ja tarvitseeko mahdollisesti tehdä jotain huoltotöitä jo ennakkoon. Keräsimme yhteen viisi seikkaa, jotka kannattaa huomioida ennen maalaustyön aloittamista.
Taloyhtiön autotallit kellarikerroksessa
Turvallinen autotallin­ovi suojaa sekä käyttäjää että omaisuutta
Vaikka kevät kovin jo vilkuttelee nurkan takana, muistavat varmasti monet meistä vielä kuluneen talven erityisen hyvin. Pakkanen, jää sekä lumi olivat tänä talvena vahvasti läsnä – samoin lumivallit ovien edessä sekä tiukasti kiinni jäätyneet ovet. Nämä ongelmat ovat tuttuja erityisesti ulospäin aukeavien vanhempien puuovien kanssa, joita vesi on mahdollisesti hieman turvottanut alkuperäisestä muodostaan.Ongelmaan löytyy kuitenkin ratkaisu, joka on vaivaton ja lopputuloksena ovat energiatehokkaat ja kevyesti aukeavat autotallinovet.
20219_72709.jpg
Työkalutesti: akkurunkonaulaimen iskuvoima yllätti
HiKOKI-akkutyökalutesti / Akkurunkonaulain / Roope Naasko

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton