Puupinnat kuntoon maaliruiskulla

Ulkoseinät, aidat, terassit ja kalusteet kaipaavat huoltoa; haalistuneen maalin uusimista, värin vaihtoa tai kuluneen lakkapinnan kunnostamista. Perinteiseen pensseliin verrattuna maaliruiskulla työ käy nopeasti ja helposti.

Maaliruisku_1920x1080

Huoltomaalaus tärkeää

Ulkona säärasituksille alttiit pinnat joutuvat aina kovan kulutuksen kohteeksi. Lämpötilanvaihtelut, kosteus, tuuli ja aurinko tekevät tehtävänsä. Ajan kuluessa maalipinnat haalistuvat sekä saattavat irrota alustastaan ja hilseillä pois. Säännöllinen huoltomaalus on siis tärkeää paitsi esteettisesti myös sen rakennetta suojaavan vaikutuksen vuoksi.

Tarkasta puuverhouksen kunto. Ovatko seinät värittömät, puu haalistunut tai maali lohkeillut? Mikäli näin on, tulee pinnat käsitellä. Maaliruiskulla saat kätevimmin uutta väriä pintaan. Bosch-maaliruiskut ovat helppokäyttöisiä ilman vaivalloista puhdistamista. Harrastajat pääsevät helposti ammattilaisten lopputuloksiin Boschin PFS-maaliruiskuilla ilman aiempaa kokemusta ruiskuttamisesta. Lakat ja lasyyrit voidaan levittää nopeasti ja tasaisesti.

PFS_5000ja3000_1200x675_ver2

Suurten pintojen nopea ja tasainen maalaaminen

Boschin uusin maaliruisku PFS 7000 on suunniteltu erityisesti suurempiin maalausprojekteihin kuten talon sisä- ja ulkopintojen maalaustöihin. 1 400 W:n moottori tekee työkalusta luokkansa tehokkaimman ja varmistaa huippunopean maalaamisen. Ruisku levittää maalin tasaisesti 4 m²/min nopeudella ja hienojakoinen maalisumu varmistaa tasaisen ja valumattoman pinnoituksen kaikilla alustoilla.

Kaksi suurta 1 000 ml:n maalisäiliötä säästävät kallista aikaa, koska ne pidentävät täyttövälejä. Laitteen pyörät puolestaan mahdollistavat helpon kuljetuksen ja ohjauksen.

Ideaali työkalu kaikkiin maalaustöihin

Bosch PFS 5000 E on jokaisen kodin maalarin ja remontoijan ideaali työkalu kaikkiin maalaustöihin. Terassin lakkaus tai esimerkiksi mökin maalaus ei ole ongelma. Laite ruiskuttaa jopa punamultaa, ohentamatta. AllPaint-teknologian ansiosta kaikkien maalien ruiskutus ohentamatta onnistuu helposti ja 1200W:n moottori huolehtii siitä, että suoriudut urakastasi nopeasti.

ConstantFeed-maalisäiliön ansiosta maali levittyy tasaisesti myös pään yläpuolella tai lattian tasossa työskenneltäessä. Kolme mukana toimitettavaa suutinta huolehtivat, että löydät oikean suuttimen jokaiseen projektiin. Maalia on nopea lisätä ja laite on helppo puhdistaa Bosch SDS-järjestelmän ansiosta sillä ruiskun osat ovat helposti irrotettavissa.

Maalaa jopa kolme kertaa nopeammin

Boschin monipuolisella ja todella käyttäjäystävällisellä PFS 3000-2 maaliruiskulla maalausurakkasi sujuvat kolme kertaa nopeammin. Maaliruiskulla terassin öljyäminen, huonekalujen maalaus tai veneen lakkaus onnistuu todella helposti. ALLPaint-teknologian ansiosta kaikkien maalilaatujen ruiskutus onnistuu kätevästi ja kompakti rakenne ja olkahiha tekevät ruiskun käytöstä miellyttävää.

Vaihtosuuttimet takaavat, että löydät jokaiselle projektille sopivan suuttimen. 650W:n moottorissa on 2-portainen asetus puu- ja seinämaaleille. Laite on myös todella helppo puhdistaa Bosch SDS-järjestelmän ansiosta sillä laitteen osat ovat helposti irroitettavissa.

Akkukäyttöinen maaliruisku pienempiin projekteihin

Akkukäyttöisten laitteiden suosio on lisännyt myös akkumaaliruiskujen tarjontaa. Akulla toimivan maaliruiskun etuna on parempi mahdollisuus liikkua työskentelyn aikana.

Boschin akkukäyttöinen Easy Spray 18V-100-maaliruisku soveltuu parhaiten pieniin projekteihin, kuten kalusteiden maalaamiseen ja öljyämiseen.

Käyttömukavuutta lisää se, että moottori- ja ruiskutusyksikkö ovat erillisiä. Moottoriosa roikkuu olkahihnan varassa ja kevyttä ruiskutusyksikköä käytetään kädessä. Laitteen 18 V:n akku on yhteensopiva kaikkien 18V POWER FOR ALL -laitteiden kanssa.

easyspray-18v-960x960

Hyödynnä kesän kampanjaetu!

Ostaessasi mikä tahansa Bosch 18V POWER FOR ALL -akkujärjestelmään kuuluvan sähkö- tai puutarhatyökalun saat 18V 3,0Ah akun veloituksetta!

(Kampanja on voimassa 20.04.2023 – 30.06.2023.) Katso lisää


Miten on toimittava maalatessa?

Peitä ensimmäiseksi maalattavan alueen ulkopuolelle jäävät kohdat suojamuovilla ja kiinnitä reunat teipillä. Peitä ovet ja ikkunat kehyksineen, pistorasiat, katkaisijat, julkisivuvalaisimet jne. Jos haluat maalata seinän kahdella eri värillä, voit käyttää teippiä niiden välisenä rajapintana. Aloita maalaaminen ulkokulmista. Etene tasasin vedoin pitäen ruiskutusetäisyys samana.

Valitse oikeanlainen maalityyppi

Maalityypin valinta riippuu käyttökohteesta: haluatko maalata huonekalun? Oletko maalaamassa seinäsi? Haluatko suojata terassin lasyyrilla sään vaikutuksilta?

  • Dispersiomaalit: Soveltuvat kattojen ja seinien maalaamiseen (sisätilat). Nämä maalit ovat hyvin tarttuvia, tasaisesti levittyviä levyihin, kipsikartonkilevyihin tai sementtikuituihin, tukkivat huokosia rapatuissa seinissä sekä betonissa. Niitä pidetään myös parempina kuitumateriaalista ja kohokuvamateriaalista valmistettujen tapettien päälle.
  • Lateksimaalit: Erityisiä dispersiomaaleja, jotka ovat yleensä vesihöyryä läpäiseviä, mutta erittäin kulutusta ja hankausta kestäviä ja kestävät myös hyvin useampia puhdistusaineita. Niitä käytetään ennen kaikkea kosteissa tiloissa, kuten kylpyhuone tai pesuhuone sekä voimakkaasti kuormitetuissa.
f750662c-a650-4d60-9d58-ab58edd64306
  • Lasyyrit: värilliset lakat tai muut maalit, joissa on erityisen hienosti jakautunut, vähäinen pigmentointi. Niitä voidaan käyttää silloin, kun alustan kuviointi halutaan näkyväksi. Lasyyreilla suojataan puuta sään vaikutuksilta, UV-säteiltä sekä osaksi myös sieniltä tai hyönteisiltä. Lasyyreilla puun pintaan saadaan väriltään yhtenäinen ilme. Ne tarjoavat myös mahdollisuuden korjata betonin värivaihteluita.
  • Lakat: Lakat ovat lähinnä peittäviä maaleja. Pinta on kuivumisen jälkeen laadullisesti ja optisesti korkealuokkainen, mattamainen tai kiiltävä. Ne ovat kestäviä kemikaaleihin verrattuna, ja niitä käytetään pääasiassa puun, metallin, muovin tai mineraalimateriaalien päällystämiseen.
 
Julkaistu
26.5.2023