Pintatöiden virheiden korjailua

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä. 

1_tapetit

Pieniä virheitä siellä täällä

Olen painanut villaisella työmiestemme pieniä virheitä, kuten kattopaneelin asennus niin, että naulanreiät paistavat katosta. Kuten myös sen, että kattolistat ovat muutamassa kohtaa todella pienistä pätkistä, siis muutaman kymmenen sentin mittaisia. Tämä iso vatsa ja kiireet omissa töissä eivät todellakaan anna minulle mahdollisuutta valvoa jokaista pientä yksityiskohtaa, vaikka todellakin pitäisi. Minulla on ollut jo hetken aikaa sellainen olo, että minun pitäisi valvoa työmaalla heidän kaikkia toimiaan. Kun sitten näin keittiön repeytyneen tapetin, meinasi itku tulla ja itse asiassa tulikin.

2_listat
3_listat

Rikkinäisiä tapettivuotia

Portaiden kotelo katossa piti maalata vielä toiseen kertaan tapetoinnin jälkeen ja remppamiehet olivatkin suojanneet tapetin maalarinteipillä. Kyllä, ihan tavallisella maalarinteipillä, joka jää aivan varmasti kiinni paperitapettiin. Kun tästä asiasta heille mainitsin, niin vastaus oli kutakuinkin, että sellaista sattuu joskus. No ei satu ja jos sattuu, niin ei missään nimessä saisi sattua. Huonolla tuurilla olisin löytänyt sopivan määrän tapettia jostain poistoerästä ja virhettä ei voisi korjata. Onneksi tapetoinnista oli jäänyt yksi rulla ylimääräiseksi, joten kun sain itseni rauhoitettua, niin olimme yhteydessä tapetoitsijaan, joka sai kuin saikin vahingon korjattua. Sitä ennen tosin vuodatin melko paljon kyyneleitä samalla kun poistin rikkinäisiä tapettivuotia.

4_listat
5_paikkaus

Maalinroiskeita tapetissa

Olen saanut myös raaputtaa tapetoiduista seinistä harmaita maaliroiskeita pienellä metallilastalla. Nämä roiskeet ovat peräisin siitä lattian ensimmäisestä värikerroksesta, joka osoittautui vääräksi ja jolla siis maalattiin lattiat kahteen kertaan. Meillä kun tosiaan on tässä talossa ainoastaan kaksi maalisävyä käytössä, niin olisin toivonut että tuo lattian sävykin olisi kyseenalaistettu muutamien vetojen jälkeen. No nämä roiskeet ovat siis tulleet lattiaa maalatessa eli ei ole tosiaan yhtään varottu valmiita seiniä. Ja kyllä, tämä kiehutti minua myös todella paljon. Astianpesukoneen viereisessä seinässä oli aivan hirvittävän iso jälki, mutta se kuitattiin vain sillä, että se ei jää näkyviin.

6_lattia

Lattia on saanut oikean sävyn ylleen ja olen kyllä erityisen tyytyväinen kodin värimaailmaan.

7_jalkalistat

Koloja listoissa

Minua häiritsi suunnattomasti nauloista listoihin jäävät kolot, joten päätin käydä ne läpi akryylimassalla ja maalilla. Remppamiehet sanoivat minulle, että saan nopeammin saman aikaiseksi, kun maalaan suoraan massan päälle, jolloin se levittyy. Kokeilin ja totesin, että oma tyylini oli kuitenkin parempi, sillä nuo korjatut kohdat jäivät himmeämmäksi, joten listoissa näkyi rumia laikkuja.

7_lattia

Ovetkin ovat oikean värisenä paikallaan ja lasiovi toimii loistavasti vanhojen puuovien kaverina.

8_ovet

Eteisen tapetti

Eteiseenkin on saatu vihdoin tapetti seinään ja se on niin HIENO! Ihana väriläiskä.

9_tapetit
 
Julkaistu
21.3.2016