• Etusivu
  • Remontti

Pintatöiden virheiden korjailua

Rakentajan toimitus
Päivitetty 07.03.2016
20163_45575.jpg

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Pieniä virheitä siellä täällä

Olen painanut villaisella työmiestemme pieniä virheitä, kuten kattopaneelin asennus niin, että naulanreiät paistavat katosta. Kuten myös sen, että kattolistat ovat muutamassa kohtaa todella pienistä pätkistä, siis muutaman kymmenen sentin mittaisia. Tämä iso vatsa ja kiireet omissa töissä eivät todellakaan anna minulle mahdollisuutta valvoa jokaista pientä yksityiskohtaa, vaikka todellakin pitäisi. Minulla on ollut jo hetken aikaa sellainen olo, että minun pitäisi valvoa työmaalla heidän kaikkia toimiaan. Kun sitten näin keittiön repeytyneen tapetin, meinasi itku tulla ja itse asiassa tulikin.

20163_45576.jpg
20163_45577.jpg

Rikkinäisiä tapettivuotia

Portaiden kotelo katossa piti maalata vielä toiseen kertaan tapetoinnin jälkeen ja remppamiehet olivatkin suojanneet tapetin maalarinteipillä. Kyllä, ihan tavallisella maalarinteipillä, joka jää aivan varmasti kiinni paperitapettiin. Kun tästä asiasta heille mainitsin, niin vastaus oli kutakuinkin, että sellaista sattuu joskus. No ei satu ja jos sattuu, niin ei missään nimessä saisi sattua. Huonolla tuurilla olisin löytänyt sopivan määrän tapettia jostain poistoerästä ja virhettä ei voisi korjata. Onneksi tapetoinnista oli jäänyt yksi rulla ylimääräiseksi, joten kun sain itseni rauhoitettua, niin olimme yhteydessä tapetoitsijaan, joka sai kuin saikin vahingon korjattua. Sitä ennen tosin vuodatin melko paljon kyyneleitä samalla kun poistin rikkinäisiä tapettivuotia.

20163_45578.jpg
20163_45579.jpg

Maalinroiskeita tapetissa

Olen saanut myös raaputtaa tapetoiduista seinistä harmaita maaliroiskeita pienellä metallilastalla. Nämä roiskeet ovat peräisin siitä lattian ensimmäisestä värikerroksesta, joka osoittautui vääräksi ja jolla siis maalattiin lattiat kahteen kertaan. Meillä kun tosiaan on tässä talossa ainoastaan kaksi maalisävyä käytössä, niin olisin toivonut että tuo lattian sävykin olisi kyseenalaistettu muutamien vetojen jälkeen. No nämä roiskeet ovat siis tulleet lattiaa maalatessa eli ei ole tosiaan yhtään varottu valmiita seiniä. Ja kyllä, tämä kiehutti minua myös todella paljon. Astianpesukoneen viereisessä seinässä oli aivan hirvittävän iso jälki, mutta se kuitattiin vain sillä, että se ei jää näkyviin.

20163_45580.jpg

Lattia on saanut oikean sävyn ylleen ja olen kyllä erityisen tyytyväinen kodin värimaailmaan.

20163_45581.jpg

Koloja listoissa

Minua häiritsi suunnattomasti nauloista listoihin jäävät kolot, joten päätin käydä ne läpi akryylimassalla ja maalilla. Remppamiehet sanoivat minulle, että saan nopeammin saman aikaiseksi, kun maalaan suoraan massan päälle, jolloin se levittyy. Kokeilin ja totesin, että oma tyylini oli kuitenkin parempi, sillä nuo korjatut kohdat jäivät himmeämmäksi, joten listoissa näkyi rumia laikkuja.

20163_45582.jpg

Ovetkin ovat oikean värisenä paikallaan ja lasiovi toimii loistavasti vanhojen puuovien kaverina.

20163_45583.jpg

Eteisen tapetti

Eteiseenkin on saatu vihdoin tapetti seinään ja se on niin HIENO! Ihana väriläiskä.

20163_45585.jpg
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20207_65696.jpg
Puuttuvat korvausilmaventtiilit ovat ilmanvaihdon yleisin ongelma
Suomen noin 2,9 miljoonasta asunnosta alle miljoonassa on täysin koneellinen ilmanvaihto. Näin ollen 2 miljoonasta asunnosta tulisi löytyä korvausilmaventtiilit, jotta ilmanvaihto toimisi kuten sen on tarkoitettu.
20115_25991.jpg
Kuka saa tehdä piirustukset?
Olisi tarkoituksena itse rakentaa autotalli takapihalle. Onko mahdollista saada kuvalupaa itse tehdyillä cad-piirustuksilla? Taitoa kun löytyy mutta tarvittavaa koulutusta ei. Jos ei ole mahdollista niin mistä löytyisi halvin paikka saada niiden oikeanlaisten tekemät piirrustukset?Kiitos vastauksesta!
20155_43423.jpg
Uudella läpivientisarjalla 100% aluskatteen tiiveys
Uutta tiiveyttä kattoonAluskatteen tiivisteen tehtävänä on varmistaa, ettei tuiskuava lumi, sade tai vesikaton alle muodostuva kondenssivesi pääse välikattoon kastelemaan ja vaurioittamaan rakenteita ja eristeitä. VILPE®-perheeseen on nyt kehitetty tähän tarpeeseen uuden sukupolven ratkaisu: Aluskatteen 2K-tiiviste.
20214_70158.jpg
Vältä kylmät suihkut ja suuret sähkölaskut - valitse lämmin­vesivaraaja oikein
Käyttövesi lämmitetään Suomessa sähkölämmitteisissä omakoti- ja rivitaloissa lämminvesivaraajalla. Laadukas kotimainen varaaja sopii erinomaisesti suomalaiselle talousvedelle, minkä vuoksi sen käyttöikä on normaaliolosuhteissa pitkä. Päivitys on usein tarpeen siinä vaiheessa, kun halutaan muutosta varaajan kokoon, sähkönkulutukseen tai sijaintiin.
202110_72744.jpg
Tuntuuko turvalliselta jättää koti valvomatta? Mitä kotona tapahtuu, kun olet poissa?
Etätyö on voinut osaltaan häätää murtovarkaita mökiltä, mutta koti voi jäädä vartiomatta ja mökeilläkään ei vietetä välttämättä koko vuotta. Kodin ja vapaa-ajan asunnon ennakoivasti turvaaminen asuntomurroilta on järkevää jo pelkästään oman mielenrauhan vuoksi. Näiden ratkaisuiden avulla luot kodille tai vapaa-ajan asunnollesi turvaa sekä samalla itsellesi mielenrauhaa.
20237_82517.jpg
Aurinkosähkö­järjes­telmät yleistyneet - asennuksissa virheitä
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) selvitti aurinkosähköjärjestelmien asennusten turvallisuutta ja vaatimustenmukaisuutta. Selvityksen taustalla olivat lukuisat ilmoitukset virheellisistä asennuksista. Tarkastuksissa paljastui isoja puutteita asennuksissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton