Valmista seinäpintaa

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä. 

Kuviolliset laatat eivät hyppää silmille, mutta antavat tilaan kivasti sitä jotain.Kuviolliset laatat eivät hyppää silmille, mutta antavat tilaan kivasti sitä jotain.

Olen kyllä niin tyytyväinen kylpyhuoneen seinälaattoihin ja varsinkin suihkunpuoleisen päätyseinän kuviollisiin laattoihin! Onneksi annoin laatoittajalle vapaat kädet kuviolaattojen asetteluun, sillä tuo epäsymmetrisyys on minulle valtavan haastavaa. Nuo kuviolliset laatat eivät mitenkään hyppää silmille, mutta antavat kivasti sitä jotain tuolle seinälle.

2_tapetit

Kodinhoitohuoneeseen hiertopinnoitetta

Kodinhoitohuoneen hiertopinnoitteen kanssa jouduin hieman pitämään puoliani remonttimiesten ollessa sitä mieltä, että saman efektin saisi maaliin sekoitetulla hiekalla. Ei kyllä edes saisi. Pinnoite on helposti puhdistettavissa pesunkestävän pintamaalin ansiosta. Pinnoite kestää hyvin myös välitilassa pesunkestävän pintamaalinsa ansiosta.

Ihanat pujot seinällä.Ihanat pujot seinällä.
Tapetti ja hirsinen väliseinä puhuvat samaa kieltä ja korostavat toinen toistaan.Tapetti ja hirsinen väliseinä puhuvat samaa kieltä ja korostavat toinen toistaan.

"Miten päin tämän pujon kuuluu olla?" kuului kysymys puhelimessa kun olohuoneen tapettia alettiin laittaa seinään ja täytyy sanoa, että ihan vähän kyllä ehdin jo panikoimaan. Kaikki tapetit kun eivät ole automaattisesti oikein päin rullassa. No mutta ihan oikein ovat nyt seinässä ja näyttävät kerrassaan ihanilta! En kestä kuinka hienolta ne näyttävat! Olen aina ollut enemmän tehostetapettityyppi, mutta koska tämä meidän uusi tuleva koti vaatii mielestäni tapettia jokaiseen seinään, niin silloinhan sitä pistetään. Tapetti ja hirsinen väliseinä puhuvat jotenkin samaa kieltä ja korostavat toinen toistaan.

5_tapetti_porras

Keittiön tapetissa seikkailevat linnut, herneet ja marjat

Keittiön tapetissa seikkailevat linnut, herneet ja marjat sulassa sovussa. Tapetissa tapahtuu paljon, mutta vaalean värinsä ansiosta se on ihanan neutraali pohja, samalla tapaa kuin tuo olohuoneen ja ruokahuoneenkin tapetti. Aivan ihana!

Ja tuo lattia, alkuperäinen paloista tehty lautalattia, jonka säilytystä meidän työmiehet eivät vaan voi ymmärtää ja minä taas rakastan päivä päivältä yhä enemmän.

Eikä tarvitse enää eteisessäkään varoa askeliaan, vaan saa kävellä tukevalla alustalla.

6_eteinen2
 
Julkaistu
1.3.2016