Kevät 2016 tuli kotiin
Turun Rakenna & Sisusta –messut tarjoavat koulutusta ja sisustusvinkkejä

Rakenna & Sisusta –messut tarjoaa koulutusta

Rakenna & Sisusta –messujen hallit tulevat olemaan täynnä kiinnostavaa sisältöä. Turun Messukeskuksessa 12.-14.2. järjestettävä tapahtuma on alueen suurin alan tapahtuma. Se kerää vuosittain melkein 20 000 kävijää. Rakenna & Sisusta -messuilla on mukana lähes 300 näytteilleasettajaa. Määrä on suunnilleen samaa luokkaa kuin viime vuonna. Painopisteet vaihtelevat vuosittain.

– Rakentaminen ja pienet pintaremontit ovat kaikissa elämänvaiheissa ajankohtaisia. Tämä varmasti selittää tapahtuman kestosuosion, kuvaa projektijohtaja Krista Ahonen.

Apua rakennus- ja remonttihaaveisiin

Remontoijan ja rakentajan kannattaa suunnata kulkunsa messuille, sillä informaation määrä on poikkeuksellisen suuri. PRKK eli Pientalorakentamisen Kehittämiskeskus järjestää messuilla kolme koulusta. Remonttikoulu on tarkoitettu mm. vanhan omakotitalon tai vapaa-ajan kiinteistön omistajille, vanhan kiinteistön ostamista tai myyntiä suunnitteleville sekä myös pienen rivitaloyhtiön hallituksien jäsenille ja asukkaille. Rakentajakoulun tavoitteena on puolestaan antaa omakotirakentajalle valmiudet rakennuttaa oma talo turvallisesti ja sellaisella kustannustasolla, johon varat riittävät. Kolmas koulutus on suunnattu pienten ja keskisuurten taloyhtiöiden hallitusten jäsenille ja mahdollisille asukasisännöitsijöille.
Lisäksi tietoiskulavoilla saa vinkkejä mm. putkiremonttiin.

Katso koko kattava messuohjelma

Panu Kaila luennoi remontoijille

Vanhan talon kunnostajalle on varmasti hyötyä talotohtori Panu Kailan luennoista lauantaina ja sunnuntaina. Kailan aiheina ovat ikkunat ja märkätilat.
Minkälainen on kaunis kattaus? Miten inspiroiva sisustusvalokuva syntyy? Mitkä ovat parhaimmat tuunausvinkit? Näihin löytyy vastauksia Turun Rakenna & Sisusta –messuilta 12.-14.2.. Uutuutena on messujen sisustusalue, jossa mm. lauantaina on sisustusbloggaajien tapahtuma ja sunnuntaina Ellen Jokikunnaksen tarjoamat tuunausvinkit klo 11-16. Sisustusasiantuntijana on perjantaina Saija Palin. Hän esittelee mm. värejä ja kevään 2016 trendejä.

Lauantaina sisustusalueella nähdään Bloggaajatapahtuma, jossa on mukana mm. Mrs. Jones Blogi eli sisustustoimittaja ja bloggaaja Jonna Kivilahti. Hän on myös vastaamassa messuvieraiden kysymyksiin lauantaina klo 15-16. Sisustusalueella ovat Åblogit eli Turun alueen sisustus- ja lifestyleblogien verkoston jäseniä näyttämässä omia stailausvinkkejään messuyleisölle. Alueella on myös mm. pop up –kahvila sekä muutamia sisustusalan yrityksiä.

Sisustusakatemian keväällä valmistuvat sisustussuunnittelijaopiskelijat antavat yleisölle ajatuksiaan ja vinkkejä. Sisustusklinikalle voi nimittäin tuoda esim. valokuvan tai pohjakuvan omasta sisustuksellisesta haasteestaan. Paikalla olevat opiskelijat tekevät niiden pohjalta henkilökohtaisia konsultaatioita kaikkina messupäivinä
1920

Onko asuinalueesi kehittymässä?

Lauantain kiinteistöpäivän ohjelmassa tällä kertaa keskiössä asuinalueiden uudistuminen. Näkökulmia on luvassa mm. Turun seudun kehittämisestä, ryhmäkorjaushankkeista ja korjaushankkeiden rahoituksesta. Samalla kuullaan myös miten asuinalue ja tehdyt korjaukset vaikuttavat tänä päivänä asuntojen hintoihin.

Ammattilaisille suunnattu Lounais-Suomen Kiinteistö- ja rakennuspäivä on ohjelmassa perjantaina 12.2. Keskustelussa on tuolloin mm. asbestisäädös, pätevyysvaatimukset, kosteudenhallinta ja taloustilanne.

Ennakkolippujen hinnasta pois 3 e verkkokaupasta, kun ostat lippusi viimeistään 11.2.! Etu myönnetään kaikista ennakkomyynnissä olevista lipputyypeistä.

Klikkaa tästä lippukauppaan

Lisäinfoa messujen verkkosivuilta
1920
 
Julkaistu
8.2.2016