• Etusivu
  • Talo

Nyt löytyy jo kattolistaa ja peitelistaa!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 02.03.2016
20161_45206.jpg

Kattolistan valitseminen ei tuottanut oikeastaan kovinkaan paljon päänvaivaa.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Nyt löytyy jo kattolistaa ja peitelistaa! Kattolistan valitseminen ei tuottanut oikeastaan kovinkaan paljon päänvaivaa, mutta toista se oli peitelistojen ja jalkalistojen valinta. Halusin vanhannäköiset isohkot listat, mutta en todellakaan antiikkilistoja, jotka yrittävät olla jotain mitä eivät kuitenkaan todellisuudessa ole. Aivan liian krumeluureja minun makuuni. Voin kertoa, että eipä niitä paljon muita vaihtoehtoja sitten olekaan ellei halua täysin suoraa listaa tai vaihtoehtoisesti ole yhteydessä johonkin sahaan ja teetä ihan oman mallin mukaan. Sitten on vielä se, että et ole yksinäsi päättämässä asioista, vaan on se toinen osapuoli, jota ei miellytä sahalta hankitun listan hinta tai katsomasi lista on aivan liian suuri. Tähän auttaa se, että lähdetään yhdessä metsästämään sopivaa listaa.

Listaostoksilla

Talomme lähellä on puutavaraliike, josta hankimme myös kattolistat. Heidän kätköistään löytyi aivan ihana malli, jota heillä oli mahdollisuus tehdä, mutta listoissa saattoi olla oksakohtia ja muita vikoja. Tämäpä ei meitä haitannut, sillä listat kuitenkin maalattaisiin ja siksi tarvittaessa voisi koloja korjailla. Eipä tuo lista silti heti mukaamme lähtenytkään, sillä se oli kuulemma liian suuri.

No pienen kierroksen jälkeen, jonka aikana kävin esittelemässä paikoilleen asennettuna olevaa saman korkuista listaa, teimme kaupat tuosta kyseisestä listasta.

Halusin peite- ja jalkalistojen olevan samaa rusehtavan harmaan sävyä (Tikkurila J486) lattian kanssa. Tai no pallottelin kyllä ajatuksella, että peitelistat olisivat valkoiset, mutta tulin aina siihen lopputulokseen, että silloin kokonaisuus olisi liian pliisu. Nuo rusehtavan harmaat listat kehystävät ikkunoita kauniisti ja nyt kun ne ovat paikoillaan, olen kyllä erittäin tyytyväinen.

20163_45519.jpg
Rusehtavan harmaat listat kehystävät ikkunoita kauniisti.
Rusehtavan harmaat listat kehystävät ikkunoita kauniisti.
20161_45208.jpg
20161_45209.jpg

Lattioiden maalausta ja jalkalistojen asennusta

Lattiakin maalattiin ja jalkalistat saatiin paikoilleen, mutta kuten kuvista näkyy, niin eipä tuo sävy olekaan sama kuin listoissa. Ennen jalkalistoja tuota sävyä oli jotenkin vaikea hahmottaa, koska samaa sävyä löytyi ainoastaan ikkunoiden ympäriltä. Kyllä se väärältä tuntui jo silloin, mutta jalkalistojen asennuksen jälkeen ei ollut enää mitään epäselvää. Remppamiehetkin olivat ihmetelleet asiaa, mutta olivat kuitenkin maalanneet lattian kahteen kertaan kauttaaltaan. Kun asiaa selviteltiin, niin kävi ilmi, että maali oli sävytetty väärään pohjaan, koska tehtaalla olivat tarrat menneet sekaisin. Tämä siis tarkoitti uudelleen maalausta, jonka päätimme suorittaa itse, ihan vain kustannussyistä.

Lattiakin maalattiin ja jalkalistat saatiin paikoilleen, mutta kuten kuvista näkyy, niin eipä tuo sävy olekaan sama kuin listoissa.
Lattiakin maalattiin ja jalkalistat saatiin paikoilleen, mutta kuten kuvista näkyy, niin eipä tuo sävy olekaan sama kuin listoissa.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202112_74107.jpg
Neljä suosittua takkaa uusin sävyin - osallistu takkakokki­kilpailuun
Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan skandinaavisesta tyylistä? Värimaailma, pelkistetyt linjat ja muotokieli vai luonnollisuus? Kyseinen tyyli koostuu toisiinsa kauniisti sointuvista väreistä sekä aidoista luonnonmateriaaleista. Tulikiven ajaton design sekä tulisijoissa käytetty klassisen harmaa vuolukivi ovatkin olleet pitkään skandinaavisen tyylisuunnan ystävien mieleen. Erityisesti mainitsemisen arvoinen on Karelia-mallisto.
20185_52962.jpg
Loppuuko talon hengittäminen, jos laitan höyrynsuluksi muovia?
Kosteuden torjuminen on tärkeimpiä perusteita rakennusten ilmatiiviyden parantamiselle. Sisäilma on lähes poikkeuksetta ulkoilmaa kosteampaa johtuen asumisesta ja elämisestä syntyvistä kosteuskuormista. Mikäli kostea ja lämmin sisäilma kulkeutuu rakojen ja halkeamien kautta rakenteiden kylmempiin osiin, ilman sisältämä vesihöyry voi tiivistyä vedeksi. Tällainen kosteuden tiivistyminen muodostaa ihanteellisen elinympäristön homeille ja muille mikrobeille.
201910_60296.jpg
Olisiko aika pienentää lämmityskustannuksia?
Lämmitysjärjestelmän valinta on ehkä talosi tärkein päätös. Valinta vaikuttaa niin käyttökustannuksiin, mukavuuteen, ympäristövaikutuksiin kuin talon arvoonkin. Meillä pohjoismaisessa ilmastossa lämmityskustannukset muodostavat suuren osan asumiskustannuksista. Siksi onkin erityisen tärkeää valita lämmitysjärjestelmä, joka pienentää kustannuksia ja antaa tarvittavan määrän lämpöä myös kylmimpinä päivinä.
20142_38020.jpg
Nykyaikaisen rakentajan puulattia
KP-floors puulattia on miellyttävän tuntuinen ja helppohoitoinen. Se on jokaisen lattialta ominaisuuksia vaativan sisustajan puulattiavalinta. Lämpökäsitelty puulattia soveltuu nykyaikaiseen rakentamiseen ja saneeraukseen, lattian alle voit asentaa huoletta sähkö tai vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän.Lue lisää puulattiavaihtoehdoista
20081_7896.jpg
Kun ostat Monier kattopaketin
Kattoremontissa sinulle saattaa jäädä kasa ongelmallisia kattopeltilevyjä, joiden hävittäminen voi olla hankalaa. Monier tekee tämänkin osan kattoremontista sinulle helpoksi, sillä Monier vie tontiltasi vanhan peltikattosi kierrätykseen veloituksetta! Tämän palvelun saat eduksesi, kun tilaat Monierilta kattopaketin ennen 15.11.2008. Etu koskee vain yksityishenkilöiden omakotitalojen / paritalojen kattoremontteja.Jätä yhteydenottopyynto kattopaketista tai kattoremontistaLisätietoa tiilikatteesta...
20117_27017.jpg
Mäntyharjun keittiöt
Viime viikon sunnuntaina päättyneillä Mäntyharjun loma-asuntomessuilla keittiötarjonta oli laaja. Messuilla oli esillä 22 uniikkia keittiötä. Keittiöiden suunnittelussa oli kiinnitetty erityistä huomiota toimivuuteen ja helppokäyttöisyyteen.Lue lisää Mäntyharjun loma-asuntomessuista

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton