Nyt löytyy jo kattolistaa ja peitelistaa!

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä. 

Kattolistan valitseminen ei tuottanut oikeastaan kovinkaan paljon päänvaivaa.Kattolistan valitseminen ei tuottanut oikeastaan kovinkaan paljon päänvaivaa.

Nyt löytyy jo kattolistaa ja peitelistaa! Kattolistan valitseminen ei tuottanut oikeastaan kovinkaan paljon päänvaivaa, mutta toista se oli peitelistojen ja jalkalistojen valinta. Halusin vanhannäköiset isohkot listat, mutta en todellakaan antiikkilistoja, jotka yrittävät olla jotain mitä eivät kuitenkaan todellisuudessa ole. Aivan liian krumeluureja minun makuuni. Voin kertoa, että eipä niitä paljon muita vaihtoehtoja sitten olekaan ellei halua täysin suoraa listaa tai vaihtoehtoisesti ole yhteydessä johonkin sahaan ja teetä ihan oman mallin mukaan. Sitten on vielä se, että et ole yksinäsi päättämässä asioista, vaan on se toinen osapuoli, jota ei miellytä sahalta hankitun listan hinta tai katsomasi lista on aivan liian suuri. Tähän auttaa se, että lähdetään yhdessä metsästämään sopivaa listaa.

Listaostoksilla

Talomme lähellä on puutavaraliike, josta hankimme myös kattolistat. Heidän kätköistään löytyi aivan ihana malli, jota heillä oli mahdollisuus tehdä, mutta listoissa saattoi olla oksakohtia ja muita vikoja. Tämäpä ei meitä haitannut, sillä listat kuitenkin maalattaisiin ja siksi tarvittaessa voisi koloja korjailla. Eipä tuo lista silti heti mukaamme lähtenytkään, sillä se oli kuulemma liian suuri.

No pienen kierroksen jälkeen, jonka aikana kävin esittelemässä paikoilleen asennettuna olevaa saman korkuista listaa, teimme kaupat tuosta kyseisestä listasta.

Halusin peite- ja jalkalistojen olevan samaa rusehtavan harmaan sävyä (Tikkurila J486) lattian kanssa. Tai no pallottelin kyllä ajatuksella, että peitelistat olisivat valkoiset, mutta tulin aina siihen lopputulokseen, että silloin kokonaisuus olisi liian pliisu. Nuo rusehtavan harmaat listat kehystävät ikkunoita kauniisti ja nyt kun ne ovat paikoillaan, olen kyllä erittäin tyytyväinen.

oviaukko
Rusehtavan harmaat listat kehystävät ikkunoita kauniisti.Rusehtavan harmaat listat kehystävät ikkunoita kauniisti.
lattia_karmit
lattia_maali

Lattioiden maalausta ja jalkalistojen asennusta

Lattiakin maalattiin ja jalkalistat saatiin paikoilleen, mutta kuten kuvista näkyy, niin eipä tuo sävy olekaan sama kuin listoissa. Ennen jalkalistoja tuota sävyä oli jotenkin vaikea hahmottaa, koska samaa sävyä löytyi ainoastaan ikkunoiden ympäriltä. Kyllä se väärältä tuntui jo silloin, mutta jalkalistojen asennuksen jälkeen ei ollut enää mitään epäselvää. Remppamiehetkin olivat ihmetelleet asiaa, mutta olivat kuitenkin maalanneet lattian kahteen kertaan kauttaaltaan. Kun asiaa selviteltiin, niin kävi ilmi, että maali oli sävytetty väärään pohjaan, koska tehtaalla olivat tarrat menneet sekaisin. Tämä siis tarkoitti uudelleen maalausta, jonka päätimme suorittaa itse, ihan vain kustannussyistä.

Lattiakin maalattiin ja jalkalistat saatiin paikoilleen, mutta kuten kuvista näkyy, niin eipä tuo sävy olekaan sama kuin listoissa.Lattiakin maalattiin ja jalkalistat saatiin paikoilleen, mutta kuten kuvista näkyy, niin eipä tuo sävy olekaan sama kuin listoissa.
 
Julkaistu
1.3.2016