Tiilestä kaunis ja kestävä talo

Tiilitalo on kaunis ja kestävä.Tiilitalo on kaunis ja kestävä.

Tiili julkisivussa

Kaikkiin runkoratkaisuihin

Olipa runkoratkaisu puu- tai kivirakenteinen, tiili on aina hyvä ratkaisu julkisivuverhoukseksi. Laajassa tiilivalikoimassa on runsaasti eri väri- ja pintavaihtoehtoja sekä modernia että perinteisempää ilmettä arvostaville.

Huoltovapaa ja ekologinen

Tiili on julkisivumateriaalina palkitseva. VTT:n tutkimuksen mukaan sadan vuoden elinkaaritarkastelussa tiili on kaikkein vähiten huoltoa vaativa julkisivumateriaali. Pientaloasukkaalle tämä merkitsee enemmän vapaa-aikaa ja säästöä asumiskustannuksissa. Kestävyytensä ansiosta tiilijulkisivu on myös ekologinen valinta.
Helsingin Alppikylässä talojen julkisivut on muurattu eläväpintaisista Terca Retro -tiilistä.Helsingin Alppikylässä talojen julkisivut on muurattu eläväpintaisista Terca Retro -tiilistä.
Tiilijulkisivu alentaa energiankulutusta

Pitkäaikaistutkimuksissa on todettu, että tiilestä muurattu julkisivu ja sen takana oleva 30–40 mm paksuinen ilmarako pienentävät energiankulutusta jopa 8 % lämmityskaudella runkorakenteesta riippumatta. Tiilijulkisivu sietää vaativiakin sääolosuhteita. Se on tuulettuva, nopeasti kuivuva eikä pelkää pakkasta tai kovaa auringonpaahdetta.

Hyvä ääneneristävyys

Tiilijulkisivu parantaa olennaisesti esimerkiksi puurunkoisen talon ääneneristävyyttä. Siksi erityisesti lento- ja liikennemelualueilla tiili on oivallinen ratkaisu julkisivumateriaaliksi.

Terca-tiilitalo

Puhtaaksimuurattuna tai rapattuna

Terca-tiilitalo on yksilöllinen pientaloratkaisu, joka koostuu ohutsaumamuurattavista Terca-runkoponttitiilistä ja julkisivutiilistä sekä niiden väliin asennettavasta lämmöneristeestä.

Ohutsaumatekniikka on laastia säästävä ja perinteistä muuraustapaa nopeampi. Laajasta tiilivalikoimasta löytyy julkisivuratkaisu vaativaankin makuun. Talon julkisivuun nykyrakentajat suosivat eläväpintaisia ja väriltään tummia tiiliä.

Matala- ja passiivienergiaratkaisu

Terca-runkoratkaisu on ainoa kivitaloratkaisu, jossa julkisivu on selkeästi eriytetty lämmöneristeestä ilmaraolla. Siinä ei ole myöskään laholle eikä homeelle riskialttiita rakenneosia. Tästä syystä täystiilitalo on sekä kosteus että lämpöteknisesti erinomainen rakennevalinta.
Tummat tiilivärit ovat suosittuja. Kuvan julkisivu on muurattu grafiitinmustasta Terca-tiilestä.Tummat tiilivärit ovat suosittuja. Kuvan julkisivu on muurattu grafiitinmustasta Terca-tiilestä.

Terca-tiilitaloratkaisu on helppo toteuttaa, olipa kysymyksessä matala- tai passiivienergiatalo. Nykyisen ulkoseinille asetetun lämmöneristysmääräyksen täyttävä Terca- ulkoseinärakenne saadaan aikaan jo 150 mm paksulla SPU-AL-eristeellä. Passiivienergiatasolle (0,10 W/m² K) päästään esim.erkiksi 220–240 mm paksuisella SPU-AL eristeellä.

 

Tilaa itsellesi esite pientalon tiiliratkaisuista

Porotherm-harkkotalo

Terveellinen ja turvallinen rakenne

Porotherm-harkkotalo on aivan uudentyyppinen täystiilitalo Suomessa. Se on rakenteeltaan mahdollisimman yksinkertainen – vain kennoharkkorunko sekä sisä- ja ulkopuolien pinnoitus tai vaihtoehtoisesti julkisivun muuraus.

Lämmin ilman erillistä lämmöneristettä

Porotherm-kennoharkkorakenne ei sisällä erillistä lämmöneristettä, vaan harkon tiheä ilmakennosto muodostaa rakenteen lämpöä eristävän kerroksen. Porotherm-harkkoseinän U-arvo 0,16 W/m2K täyttää nykyiset ulkoseinän tiukat lämmöneristysmääräykset.

Kosteusteknisesti turvallinen

Porotherm-talon tiilirakenteeseen ei tuoda rakennusaikana lisäkosteutta suurien valujen tai laastimäärien muodossa. Vain vaakasaumoihin levitetään ohuen ohut laastikerros, mikä merkitsee säästöä myös laastin menekissä. Harkot ovat valmiiksi pontattuja sekä mittaansa hiottuja helpottaen ja nopeuttaen siten asennusta.

Sisäilman laatu paranee

Tiilinen runkorakenne tasaa lämpötilojen ja kosteuden vaihteluja sekä parantaa näin asumismukavuutta kaikkina vuodenaikoina. Tiilirunko pitää huoneilman miellyttävän viileänä kesällä ja lämpimänä talvella.

Kosteudentasauskykynsä ansiosta myös huoneilman laatu pysyy hyvänä, olipa kyseessä Porotherm-harkkotalo tai Terca-tiilitalo.
 

Porotherm-tiiliharkon ilmakennosto toimii riittävänä lämmöneristeenä. Nopeaa ja turvallista rakentamista.Porotherm-tiiliharkon ilmakennosto toimii riittävänä lämmöneristeenä. Nopeaa ja turvallista rakentamista.

Porin asuntomessuille nousee Porotherm-erillistalot

Porin Asuntomessuille 2018 massiivisista Porotherm-kennoharkoista rakennetut, ilmeeltään modernit erillistalot on suunniteltu 3-4 hengen perheille, jotka arvostavat asumisen laatua ja terveellisyyttä. Täystiilinen, yksiaineinen ja rakenteeltaan hengittävä tiilirunko on sekä energiataloudellinen että kosteusteknisesti turvallinen. Kohteen suunnittelussa keskeisiä lähtökohtia ovat olleet jokirannan vehreiden näkymien hyödyntäminen, sisä- ja ulkotilojen jatkuvuus, persoonallisuus, rentoutuminen sekä erilaisten elämäntilanteiden huomioiminen.

Tutustu kohteen seurantaan.
 

Wienerberger JokiDuo

Tiili sisustamisessa

Trendikäs seinäpinta käsinlyödyillä Terca-tiililaatoilla

Persoonallinen ilme kotiin syntyy aidoilla käsinlyödyillä Terca-tiililaatoilla.

Tiilen rustiikkinen pinta luo aivan omanlaistaan lämmintä ja kotoisaa tunnelmaa. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia tai päällystää kokonaisia seinäpintoja niin keittössä kuin oleskelutiloissa.

Asentaminen sujuu hyvin kotiremontoijaltakin. Terca-tiililaattoja saa useassa eri värissä.Tutustu Wienerbergerin laajaan tuotevalikoimaan!
Pääset tutustumaan tuotteisiin täältä
Uutta ilmettä kotiin. Kuvan seinäpinta on toteutettu Terca Rustica Oud Leerne -tiililaatalla.Uutta ilmettä kotiin. Kuvan seinäpinta on toteutettu Terca Rustica Oud Leerne -tiililaatalla.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö:


 
Julkaistu
23.1.2018