Älä poraa yksin! Rakentamisen ja remontoinnin messut 5.–7.2.2016 Tampereella

Asta Rakentaja -messut yhdessä Sisustus-tapahtuman kanssa tarjoavat viikonvaihteen 21 aukiolotunnin aikana kävijöille yli 60 tuntia ohjelmaa. Seminaarit, työnäytökset ja tietoiskut on suunnattu perjantaina 5.2. erityisesti ammattilaisille ja viikonloppuna ratkotaan tee-se-itse-nikkarin kodinkunnostuspulmia. Alan uutuustuotteita ja -palveluita on esittelemässä yhteensä 300 näytteilleasettajaa. Pirkanmaan suurin rakentamisen, remontoinnin, sisustamisen ja asumisen tapahtuma toteutetaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messut juontaa Ellen Jokikunnas.

Perjantain Ammattilaispäivän seminaareissa puhuttaa niin muutokset tupakka- ja tilaajavastuulakeihin, sähköinen asunto-osakerekisteri ja taloyhtiöiden viestintä kuin korjausrakentaminen sekä rakentamisen energiatehokkuus ja laatu. Omakoti-, rivitalo- ja kerrostaloasujia kiinnostavaa taloautomaatio-, veden- ja energiansäästö- sekä radon- ja homekorjausasiaa on luvassa viikonloppuna. Lauantaina talotohtori, arkkitehti Panu Kaila kertoo energiatehokkuuden tavoittelun vaikutuksista mahdollisiin terveyshaittoihin.

1920

Opittavaa, nähtävää ja hyväntekeväisyyttä: Hajurata sekä hirrenpiiluamista ja perinnerakentamista

Arin ja Kirsin Kotirempat ja lukuisat muut työnäytökset tarjoavat niksejä esimerkiksi erilaisten tapettien työstämiseen, kodin puutasojen huoltoon, seinäkiinnityksiin sekä tiilikaton pesuun ja maalaukseen. Sisäilmainfopisteen Hajuradalla halukkaat voivat testata, mitä oma nenä haistaa, vai haistaako se mitään. Tuoksut ovat vaarattomia, mutta haastavia tunnistaa. Työnäytösalueella Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos IKATA esittelee taidokasta koristemaalausta sekä sahapintaisen hirren piiluamista perinteiseen tapaan piilukirveellä veistämällä. Perinnerakentamisesta ja hyvän arkkitehtuurin säilyttämisestä ovat kertomassa Pirkanmaan maaseutumuseo ja Pirkanmaan rakennuskulttuurikeskus Piiru. Lisäksi lauantaina ja sunnuntaina Pientalorakentamisen Kehittämiskeskus ry PRKK järjestää messujen yhteydessä maksuttomat Rakentaja- ja Remonttikoulut sekä Taloyhtiön peruskorjauskoulutuksen.

Sunnuntaina Puusuutarit ry:n hyväntekeväisyyshuutokaupan meklaroi Aki Palsanmäki. Huudettavana on yli 6000 euron arvosta ammattilaistyökaluja sekä kodin remontti- ja rakennustuotteita, kuten porakone, viimeistelynaulain, laattaleikkuri ja painepesuri sekä suihkusetti, sähkökiuas ja designvalaisin. Huutokaupan tuotto menee lyhentämättömänä Hope ry:n toimintaan.

Päiväkohtainen messuohjelma

Kodin sisustustyyli uusiksi 5 minuutissa ja kevään sisustustrendit

Sisustus-tapahtumassa Tampereen aikuiskoulutuskeskus TAKKin toteuttamissa työnäytöksissä laitetaan nurkat kuntoon minuuteissa, kun kodin sisustustyyli menee uusiksi 5 minuutissa. Työnäytösten lisäksi lisää ammattilaisten vinkkejä ja sisustusneuvontaan saa TAKKin osastolta koko tapahtuman ajan. Stailamoksen luennoilla sisustusarkkitehti Jonna Sirkkiä kertoo kevään sisustustrendit, sisustamiseen perehdytään myös vuodenaikojen mukaisen sisustamisen muodossa. Lisäksi Somistajayhdistys ry:n Tampereen taitajien ihastuttavasta kattausnäyttelystä löytyy ideoita arki- ja juhlakattauksiin. Sisustamisen ja somistamisen tapahtuma Sisustus järjestetään nyt toista kertaa Asta Rakentajan yhteydessä. Kävijöille on tarjolla ideoita sekä tuotteita ja palveluita kodin sisustamiseen aina pintamateriaaleista viimeistelyyn.

Avajaispäivän seminaarit

 • Rakentajan tietopakki klo 11.00–13.00, Tähtien Sali (Seminaarikeskus, 2. krs)
  Aiheet: energiatehokkaat rakentamisratkaisut, kosteudenhallinta, rakentamisen laatu sekä rakennushankkeiden viestintä.
  Asiantuntijat: johtaja Jukka Pekkanen ja asiamies Jani Kemppainen Talonrakennusteollisuus ry:stä sekä asiantuntija Harri Heinaro ja työmaalähettiläs Risto Tenhunen Motivasta.
  Järjestäjä: Rakennusteollisuus RT ry.
   
 • Kiinteistöjuridiikan ajankohtaiskatsaus klo 14.00–16.00, Tähtien Sali (Seminaarikeskus, 2. krs)
  Aiheet:
  taloyhtiön viestintä, yhtiöjärjestyksen rekisteröinti, tupakkalaki, sähköinen asunto-osakerekisteri, tilaajavastuulaki sekä rakentamisen tiedonantovelvollisuuteen liittyvät helpotukset. Asiantuntija: päälakimies, varatuomari Jenni Hupli, Suomen Kiinteistöliitto ry.
  Järjestäjä:
  Kiinteistöliitto Pirkanmaa ry, Tampereen Messut Oy.
   
 • Taloyhtiöseminaari klo 10.30–14.45, Mars (Seminaarikeskus, 2. krs.)
  Aiheet:
  korjausrakentamiseen liittyvät katto-, julkisivu- ja ikkunaremontit sekä taloyhtiön hallituksen vastuut ja velvollisuudet.
  Järjestäjä:
  Omataloyhtio.fi.

Messuinfo

Aukioloajat: perjantaina 5.2., lauantaina 6.2. ja sunnuntaina 7.2. klo 10–17.

Sisäänpääsy: Pääsyliput: Aikuiset 12 euroa (lapset alle 15 v. aikuisen seurassa maksutta), Opiskelijat / Eläkeläiset euroa (voimassaolevalla kortilla), Kolmen päivän lippu 16 euroa, Ryhmälippu 9 euroa (ryhmässä väh. 10 hlöä). Pääsylippuja voi ostaa tapahtuman aukioloaikoina sisäänkäynneistä (Pääsisäänkäynti ja Pohjoinen sisäänkäynti). Samalla lipulla samana päivänä sisäänpääsy myös Sisustus 2016 -tapahtumaan. Vaatesäilytys 1,50 euroa (sisäänkäynneissä).

Pysäköinti: Maksullinen pysäköinti 5 euroa. Pysäköintilipuke tarkistetaan pysäköintialueelta ulos ajettaessa.
 
Julkaistu
1.2.2016