Ole tarkkana kiinnikkeen valinnassa

Rautakauppojen kiinnikevalikoima saattaa yllättää rakennus- tai remonttihankkeeseen ryhtyvän. Tarjontaa on vaikka millä mitalla. Tässä kohtaa tosin on syytä olla tarkkana, onhan tarkoituksena rakentaa kerralla kunnolla eikä korjata hetken päästä.

Rakenna laadukkaasti

Laadukas rakentaminen tarkoittaa paitsi valintoja materiaalien suhteen, myös oikein tehtyjä kiinnityksiä. Ei ole yhdentekevää millä kiinnitykset rakennusosiin tehdään. Kiinnikkeen tulee aina soveltua kyseiseen materiaaliin, kuormituksiin sekä valitseviin olosuhteisiin. Näin saavutetaan suunnitelmien mukainen, kestävä ja pitkäikäinen rakenne.

Miksi kiinnikkeen valinta on tärkeää?

Oikeanlaisella kiinnikkeellä vaikutetaan oleellisesti rakentamisen turvallisuuteen. Vain kohteeseen soveltuva kiinnike kestää kaikki siihen kohdistuvat rasitukset murtumatta ja katkeamatta. Välttääksesi riskit sekä mahdolliset vahingot, on kiinnikkeiden valinnassa hyvä turvautua luotettaviin kiinnikemerkkeihin kuten Sormat. Suomalainen Sormat on tarjonnut rakentajille ja remontoijille luotettavia ja turvallisia kiinnitystarvikkeita jo vuodesta 1970.

Kiinnityspulmiisi on ratkaisu

Mihin olet kiinnittämässä? Puu, betoni, teräs vai rakennuslevy? Valitsemalla Sormatin tuotevalintatyökalusta oikeanlaisen kiinniikkeen varmistat, että projektisi onnistuminen ei ole ainakaan kiinnikkeistä kiinni.

Sopivan kiinnikkeen löydät täältä!


Muista huolellinen asennus

Oikeanlaisen kiinnikkeen lisäksi asennustyön huolellinen suorittaminen on erittäin tärkeää. Noudattamalla kiinnikevalmistajan ohjeita onnistut: esiporausreiän koko, asennussyvyys ja kiinnikkeen kiristäminen vaikuttavat kaikki siihen, miten kestävä ja luja kiinnityksestä tulee.

Käytä aina porauksessa vain kyseiselle materiaalille soveltuvaa terää. Porauksen jälkeen puhdista reikä pölystä ja aseta kiinnike paikalleen. Tee kiristys työkalulla, jossa on kiinnikkeen vääntiöön sopiva kanta. Näin kiinnike kiristyy oikein eikä vaurioidu.

Katso opastevideot kiinnikkeiden asennuksista!

 
Julkaistu
1.3.2017