Ole tarkkana kiinnikkeen valinnassa

Rautakauppojen kiinnikevalikoima saattaa yllättää rakennus- tai remonttihankkeeseen ryhtyvän. Tarjontaa on vaikka millä mitalla. Tässä kohtaa tosin on syytä olla tarkkana, onhan tarkoituksena rakentaa kerralla kunnolla eikä korjata hetken päästä.

Kiinnikkeenkiristys_Sormat

Rakenna laadukkaasti

Laadukas rakentaminen tarkoittaa paitsi valintoja materiaalien suhteen, myös oikein tehtyjä kiinnityksiä. Ei ole yhdentekevää millä kiinnitykset rakennusosiin tehdään. Kiinnikkeen tulee aina soveltua kyseiseen materiaaliin, kuormituksiin sekä valitseviin olosuhteisiin. Näin saavutetaan suunnitelmien mukainen, kestävä ja pitkäikäinen rakenne.

Miksi kiinnikkeen valinta on tärkeää?

Oikeanlaisella kiinnikkeellä vaikutetaan oleellisesti rakentamisen turvallisuuteen. Vain kohteeseen soveltuva kiinnike kestää kaikki siihen kohdistuvat rasitukset murtumatta ja katkeamatta. Keskeistä kiinnikkeen valinnassa on huomioida alustan materiaalin laatu, johon kiinnitys tehdään, mahdolliset sää- ja kosteusrasitukset korroosiovaikutuksen vuoksi sekä kuormituksen suuruusluokka. Kuormien määrittelyn yksikkö on kN (kilonewton – 1 kN ≈ 100 kg).

Luotettavia kiinnikkeitä jo 52 vuotta

Kiinnikkeen valintaa tehdessä on myös hyvä huomioida, että myynnissä olevien kiinnikkeiden materiaalilaaduissa on eroja, joilla on merkittävä vaikutus kiinnityksen pitävyyteen ja siten turvallisuuteen. Välttääksesi riskit sekä mahdolliset vahingot, on kiinnikkeiden valinnassa hyvä turvautua luotettaviin kiinnikemerkkeihin kuten Sormat.

Suomalainen Sormat on tarjonnut rakentajille ja remontoijille luotettavia ja turvallisia kiinnitystarvikkeita jo vuodesta 1970. Tuotteet ovat perusteellisesti testattuja ja valvotusti valmistettuja täyttäen kaikki viranomaisten asettamat vaatimukset. CE-merkintä puolestaan takaa EU-direktiivin vaatimukset, jotka liittyvät tuotteen mittoihin, raaka-aineisiin ja itse lopputuotteeseen. Käyttäjä voi aina Sormat-tuotteen valitessaan olla varma tuotteen laadusta, turvallisuudesta ja käyttösopivuudesta jopa kaikkein vaativimmissa kohteissa.

Nopein tapa löytää oikenlainen kiinnike

Mihin olet kiinnittämässä? Puu, betoni, teräs vai rakennuslevy? Tuotevalintatyökalu auttaa valitsemaan oikeanlaisen kiinniikkeen varmistaen, että projektisi onnistuminen ei ole ainakaan kiinnikkeistä kiinni.

Katso sopiva kiinnike täältä


Kun kiinnität, muista huolellinen asennus!

Oikeanlaisen kiinnikkeen lisäksi asennustyön huolellinen suorittaminen on erittäin tärkeää. Noudattamalla kiinnikevalmistajan ohjeita onnistut: esiporausreiän koko, asennussyvyys ja kiinnikkeen kiristäminen vaikuttavat kaikki siihen, miten kestävä ja luja kiinnityksestä tulee.

Käytä aina porauksessa vain kyseiselle materiaalille soveltuvaa terää. Porauksen jälkeen puhdista reikä pölystä ja aseta kiinnike paikalleen. Tee kiristys työkalulla, jossa on kiinnikkeen vääntiöön sopiva kanta. Näin kiinnike kiristyy oikein eikä vaurioidu.

Katso opastevideot kiinnikkeiden asennuksista

Sormat kiinnikkeitä löydät hyvin varustetuista rautakaupoista kuten K-Rauta ja Wurth.
Katso lähin myyntipiste

 
Julkaistu
29.9.2022