Kipsilevyllä rakennat lattiasta kattoon

Gyprocin ratkaisuilla kipsilevyillä voidaan rakentaa sujuvasti ja nopeasti lattiasta kattoon. Gyprocin kipsilevyratkaisuilla rakennat helposti sekä väliseinät, lattiat että märkätilat. Kipsilevy on myös erinomainen tuulensuoja, ja tarvittaessa kipsilevyjä voidaan jopa taivuttaa sekä seinä- että kattopinnoilla.

Gyproc kipsilevyt sopivat kodin joka tilaan.Gyproc kipsilevyt sopivat kodin joka tilaan.

Gyproc Habito kestää ison ripustuskuorman

Gyproc Habito® -levyyn voi ripustaa jopa 40 kg painavia esineitä tavallisen puuruuvin varaan. Levy soveltuu erityistä kulutuskestävyyttä vaativiin kohteisiin, sillä on kipsikartonkilevyjen kaikkien aikojen paras jäykityskapasiteetti ja sen iskunkestävyys on jopa 10-kertainen tavallisiin kipsilevyihin verrattuna. Habito® tarjoaa vaivattomuutta asumiseen unohtamatta kipsilevyn erinomaisia palo- ja ääniominaisuuksia.

Lue lisää Habitosta

Gyproc Habito®Gyproc Habito®

Normaalikipsilevyt ja erikoiskovat kipsilevyt

Gyproc GN 13 Normaali on kestävä ja helposti työstettävä peruskipsilevy, joka on kehitetty erityisesti sisäverhoukseen seinä- ja katto-pinnoissa. Levyssä on kipsiydin, jonka molemmin puolin on kartonkikerros. Levyn pinta on sileä sekä tasainen ja levyn paino on n. 8,4 kg/m². Levyä on saatavana sekä reunaohennettuna että reunamuodoltaan suorana.

Tunnetuimmasta GN13 Normaali "peruskipsilevystä" on saatavilla myös 900 milliä leveä Gyproc Erconomic -versio. Ergo-levyt ovat kevyempiä kantaa ja asentaa kuin normaalit 1200mm leveät kipsilevyt . 13mm:n paksuisesta kipsilevystä löytyy myös erikoiskova versio GEK13, joka on saatavilla sekä normaalilla 1200mm leveydellä että 900mm levyisenä GEKE 13 Ergo-levynä. Erikoiskova kipsilevy soveltuu erityisesti seiniin, joissa tarvitaan normaalia suurempaa kovuutta ja jäykkyyttä.


Gyproc ERGOnomic®

Kipsilevy sisäkatossa

Sisäkattojen rakentamiseen soveltuvat erityisesti Gyproc 4PRO™-levy, jossa kaikki reunat on ohennettu. Tämä mahdollistaa kaikkien saumojen vahvistamisen kartonkisaumanauhalla ja siloituksen seinän tasoon ilman näkyviä saumoja. Samalla säästytään päätyjen viistämiseltä ja jopa koko pinnan ylitasoitukselta. Tuloksena on tasainen ja sileä pinta sekä kestävä rakenne, joka antaa maalattuna kauniin lopputuloksen.

Remontointi ja palonsuojaus

Vanhojen seinäpintojen korjaukseen suunniteltu tuote on Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergo. Tämä 6,5 mm paksu puu- ja kiviseinien uudelleenpinnoitukseen kehitetty erikoislevy nopeuttaa ja yksinkertaistaa korjaustyötä. Levy on kehitetty erityisesti kevytremontointiin. Linkistä voit katsoa, kuinka seinän korjaus remonttilevyllä kannattaa toteuttaa.

Paloturvallisuutta voidaan parantaa sekä Gyproc GFL 15 FireLine - että Glasroc F Firecase-levyillä. Gyproc GFL FireLine -levyt ovat kartonkipintaisia palokipsilevyjä, jotka soveltuvat sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Tätä kyseistä levyä on mahdollista saada joko 15 mm tai 18 mm paksuisena. Levyä käytetään kohteissa, joissa tarvitaan erityistä palonkestoa. Gyproc GFL 15 FireLine levyt valmistetaan nykyisin Kirkkonummen tehtaalla.


Seinäpinnan korjaus remonttilevyllä
Teräsrakenteiden palonsuojaus

Kipsilevyt märkätiloihin

Kipsilevy on oivallinen märkätilojen rakennusmateriaali. Gyproc-kylpyhuonejärjestelmät soveltuvat käytettäväksi sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Kylpyhuoneen seinät voidaan toteuttaa joko Gyproc GRI 13 Kylppäri -levyllä tai Glasroc® H GHOE 13 Ocean™ Ergo® Märkätilalevyllä. Vaihtoehtona voi käyttää Gyproc Habito -rakennuslevyä, joka soveltuu käytettäväksi myös märkätiloissa rankajaolla k600.

Gyproc GRI 13 Kylppäri -levyä on saatavana sekä 1200 mm levyisenä että kevyempänä ja helpommin käsiteltävänä 900 mm leveänä Ergo-versiona. Toinen vaihtoehto, Glasroc® H GHOE 13 Ocean™ Ergo®, on kivipohjainen komposiittilevy kosteusteknisesti vaativiin olosuhteisiin. Levyjen pintarakenne muodostuu lasikuitumatosta, joka on upotettu lujitettuun kipsikerrokseen. Kipsiydin on lasikuituvahvisteinen ja kyllästetty. Glasroc® komposiittikipsilevyissä yhdistyvät perinteisten kipsilevyjen hyvät tekniset ominaisuudet ja helppo käsiteltävyys sekä kiviainespohjaisten levyjen hyvä vastustuskyky kosteuden vaikutuksia vastaan.


Gyproc Kylpyhuone
Glasroc® H GHOE 13 Ocean™ Märkätilalevy

750-hl21_rk__MG_1734

Lattiarakenne kipsilevystä?

Gyproc GL 15 Lapikas on lattiarakenteisiin kehitetty, normaalia ja erikoiskovaa levyä huomattavasti kovempi erikoislevy. Gyproc-lattiarakenne on kehitetty ala- ja välipohjiin sekä vanhojen lattioiden korjaamiseen, ja Lapikas lattialevy toimii rakenteissa kaksinkertaisena kipsilevykantena, jossa levykerrokset kiinnitetään laastilla tai liimalla yhtenäiseksi rakenteeksi.

 

Gyproc levylattiat
Lattialevyn asennus

Kipsilevy tuulensuojana

Sopiva tuulensuojalevy rakennuksen säältä suojaamiseen on joko Gyproc GTS 9, Glasroc® GTX 9 tai Glasroc® X.

Glasroc® -levyt ovat kivipohjaisia komposiittilevyjä, joiden pintarakenne muodostuu kahdesta lasikuitumatosta, jotka on upotettu lujitettuun kipsikerrokseen. Itse levyn kipsiydin on lasikuituvahvisteinen ja impregnoitu.

Glasroc® GTX9 –levy on erittäin kosteusvarmalla lasikuitutekniikalla valmistettu kotimainen uutuuslevy, jonka säänkestävyys on 6 kuukautta ilman ulkoverhousta. Mikäli ulkoverhous jää asentamatta pidemmäksi aikaa, suositellaan tuulensujaukseen Glasroc® X-levyä, jonka säänkesto on peräti 12 kuukautta.

GTS 9 Tuulensuojalevy on erittäin tuulitiivis tuulensuojalevy, joka myös päästää talon rakenteisiin mahdollisesti kertyvän kosteuden ulos. Levy on käsitelty säänkestäväksi ja se voidaankin jättää säälle alttiiksi 3 kuukauden ajaksi ennen ulkoverhouksen asentamista. GTS 13 vastaa ominaisuuksiltaan GTS 9 -levyä, mutta sen paino on GTS 9 Tuulensuojalevyä suurempi.

Tuulensuojalevyt

 
Päivitetty
21.7.2021