• Etusivu
  • Talo

Entistä kovempi rakennuslevy

Gyproc habito® on markkinoiden kovin kipsilevy

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Julkaistu 08.01.2016Päivitetty 16.02.2024
1920 Gyproc_paivakoti_0139

Gyproc Habito® antaa uudenlaisen mahdollisuuden kiinnittää suoraan levypintaan.

Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää kulutusta ja tarjoaa aivan uudenlaista ripustamisen vapautta. Habitolla on helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu ja joihin voi ripustaa suoraan esimerkiksi keittiön kaapistot. Lisäksi kipsilevy on fiksu valinta ääneneristyksen ja paloturvallisuuden suhteen.

Kestää elämää ja iskuja

Habito® kestää jopa 40 kilon ripustuskuorman yhdellä puuruuvilla ja sen iskunkestävyys on kymmenkertainen tavanomaiseen kipsilevyyn nähden.

– Habito®-rakennuslevyn lujuus perustuu sen kipsiytimeen lisättyyn lasikuituun ja patentoituihin lisäaineisiin, joilla saadaan aikaan ennennäkemätön lujuus työstettävyyden kärsimättä. Kyse on merkittävästä muutoksesta rakennusalalla, joka koskee niin teollisuutta, tavallisia talonrakentajia kuin peruskorjaajiakin, kertoo kehityspäällikkö Kimmo Anttila Saint-Gobainin tehtaalta Kirkkonummelta.

Hänen mukaansa Habito®-levy vähentää esityötä kaapistojen kiinnityksessä niin keittiössä kuin wc- ja kodinhoitotiloissa, koska kiinnityspisteet voi hakea vapaasti kipsilevypinnoilta asennuksen yhteydessä. Myös jälkityö helpottuu asuntoa ja muita tiloja sisustettaessa, sillä painavankin taulutelevision voi kiinnittää seinään ilman telinettä.

Minne Gyproc Habito® soveltuu?

Gyproc Habito® -levy soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa vaaditaan erityistä kulutuskestävyyttä, kuten keittiöt, tekniset tilat, autotallit, koulut, päiväkodit ja sairaalat.

20184_52435.jpg
Ohje

Ohje

Laske Habito-seinän kuormituskapasiteetti Kuormituslaskurilla

Gyproc Habito -laskurilla voit laskea Habito-seinän kuormituskapasiteetin.

Kuormituslaskennan edellytykset

  • Kuormitusarvojen varmuuskerroin on 3.
  • Kuorman oletetaan olevan staattinen.
  • Dynaaminen kuormitus on arvioitava erikseen.
  • Kiinnityspisteiden väli tulee olla vähintään 200 mm tai kuormitusta on pienennettävä.
  • Seinän maksimaalinen kuormitus on 300 kg/m.
  • Kiinnitysruuvia ei saa kiristää liikaa, ettei se pyörähdä Habito -levyssä.

Kuormituslaskuriin

Habitoa käytettiin myös, kun vankilasta rakennettiin asuntoja

Kauas Turun silloisesta keskustasta, syrjäiselle Kakolanmäelle, perustettiin vuonna 1853 vankila. Nykypäivän Turussa välimatkaa keskustaan on enää kilometri. Vankilasellien tilalla on nyt tasokasta asumista ja palveluita. Seinät rakentuvat Gyproc Habito-levyillä ja suomalaisella työllä.

20184_52439.jpg
20184_52438.jpg

Gyproc järjestelmätakuu turvana

Gyproc järjestelmätakuu takaa, että Gyproc-tuotteet, kuten Gyproc Habito® -levy ja muut Gyprocin ohjeistamat rakennekokonaisuudet ovat keskenään yhteensopivia.

Gyproc-järjestelmistä muodostuvat ja Gyproc Käsikirjan, Gyproc Asennuskirjan sekä hyvän rakennustavan mukaisesti toteutetut rakennekokonaisuudet täyttävät Gyproc Käsikirjan mukaiset ominaisuudet.

Lisää Gyproc Järjetelmätakuusta löydät Gyproc käsikirjasta:

Tutustu Gyproc järjestelmätakuuseen täältä!

Habitolle myönnetty paras päästöluokitus, M1

Gyproc Habito® -levylle on myönnetty Rakennustietosäätiön rakennusmateriaalien paras päästöluokitus, M1-merkki. Mitä kyseinen merkki sitten kertoo?

M1-merkki kertoo, että merkin omaava tuote on testattu puolueettomassa laboratoriossa, ja että se on vakioiduissa testiolosuhteissa neljän viikon iässä täyttänyt M1-luokalle asetetut vaatimukset. M1-tuotteiden käytön avulla luodaan hyvä sisäilmasto.

Rakennusmateriaalien päästöluokitus on osa Sisäilmayhdistys ry:n kehittämää laajempaa luokituskokonaisuutta. Päästöluokitukset myöntää Rakennustietosäätiö RTS.

Gyproc järjestelmätakuu -logo
Info

Info

Ominaisuuksia:

  • Käänteentekevä ripustuslujuus vapauttaa sisustuksen ja takaa nopean ja helpon asennuksen.
  • Iskunkestävä seinäpinta esimerkiksi lastenhuoneisiin tai autotalliin.
  • Levyn kestävyys antaa pitkän käyttöiän ja pienentää korjaus- ja huoltotarvetta.
  • Levy on reunaohennettu ja pinnaltaan vaalea, näin levyn saumaus ja pinnoitus on tehty helpoksi.
  • Erinomainen palonkestävyys, ääneneristävyys ja jäykistyskapasiteetti.
  • Gyproc Habito® on testattu ja dokumentoitu kaikissa Gyproc-väliseinäjärjestelmissä.
  • Levyn paksuus on sama kuin muissa Gyproc-kipsikartonkilevyissä – voit huoletta yhdistellä levyjä oman tarpeesi mukaisesti.
  • Gyproc Habito® -levyllä on M1-sisäilmaluokitus sekä CE-merkintä.
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
huoneisto
kipsilevyt
väliseinät
sisätilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201611_47731.jpg
Iskunkestävät kulmat - helposti toteutettavissa
Väliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun. Kulmien kestävyyttä on mahdollista parantaa Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoilla.
20214_69715.jpg
Ohut ja kestävä seinärakenne
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää suurtakin rasitusta tarjoten samalla uudenlaista ripustamisen vapautta. Tarjolla on kipsilevy, jolla on helppo rakentaa sisäseiniä niin asuin- kuin varastotiloihinkin. Nyt seinärakenne on mahdollista saada jopa perinteistä väliseinää kapeampana ratkaisuna – mistä siis on kyse?
202210_79729.jpg
Mistä vinkit ja neuvot rakentajalle ja remontoijalle?
Siinähän se on, rakennus- tai remonttiprojekti. Väliseinät pitäisi rakentaa, mutta mikä on oikea tapa? Entä miten voi ottaa huomioon ääneneristyksen? Omatoimirakentajalle ja -kunnostajalle voi helposti mennä niin sanotusti sormi suuhun miettiessään, miten toteuttaa kestävät ratkaisut niin, että ne ovat myös kerralla oikein tehdyt? Rakentamisessa kun on monta toisiinsa kytkeytyvää seikkaa, jotka vain tarvitsee tietää tehdessään. Ensikertalainenkaan ei toki jää yksin, sillä kevytrakentamisessa auttavan kätensä ojentaa Gyproc Asennuskirja.
20205_64632.jpg
Historiallinen Kakolan vankila muuttui asunnoiksi - katso kuvat
Historiallisen vankila-alueen saneeraus laadukkaiksi asunnoiksi ja palveluiksi sai sujuvuuttasaman valmistajan tuoteperheistä, joiden yhteensopivuus on testattu. Kotimaiset rakennusmateriaalit kestävät myös pitkällä tähtäimellä.
20168_47097.jpg
Rakennuslevy, joka antaa uudenlaisia ripustusmahdollisuuksia
Kun kuulet, että on olemassa kipsilevy, joka kestää jopa 40 kg ripustuspainon yhden ruuvin varassa, uskoisitko sitä todeksi? Totta se nimittäin on. Gyprocin valikoimaan kuuluva Gyproc Habito® on markkinoiden kovin rakennuslevy, joka kestää kulutusta ja sallii aivan uudenlaisen tavan ripustaa.
Gyproc Klima-kipsilevy
Vähähiiliset rakennuslevyt – kohti kestävää tulevaisuutta
Norjan Fredrikstadissa sijaitsee täysin sähköistetty tehdas, aivan ensimmäinen laatuaan maailmassa. Ja juuri tässä tehtaassa valmistetaan Gyprocin kaikkien aikojen vähähiilisimmät rakennuslevyt.Rakennusteollisuus tuottaa paljon hiilipäästöjä paitsi rakennusmateriaalien tuotannossa, mutta myös logistiikassa sekä varsinaisessa rakentamisessa. Jotta tulevaisuus olisi kestävämpi, on tämä teollisuudenala ottamassa merkittäviä ja innovatiivisia tekoja kohti vähähiilisempiä ratkaisuja.Mitä nämä vähähiiliset levyt tarkoittavat rakentajalle?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton