Kährs-parkettilattiat - laatua joka koskettaa

Kährs on maailman vanhimpia parkettilattiavalmistajia, kokemusta alalta on jo lähes 160 vuoden ajalta. Kährs-parketeissa ja -ohutpuulattioissa yhdistyvät ensiluokkainen design, tekninen ylivoimaisuus ja korkea laatu sekä puumateriaalin luonnollinen kauneus. Vuonna 1941 Kährsille myönnettiin patentti monikerroksisesta puulattiarakenteesta – maailman ensimmäisestä lautaparketista. Ja vuonna 2000 Kährs otti ensimmäisenä maailmassa käyttöön mekaanisen liimattoman lukkoponttijärjestelmän. Edelleen kehitetty Kährsin Woodloc® 5S -pontti tekee Kährs-parkettilattian asentamisesta vieläkin nopeampaa, helpompaa ja joustavampaa.

Tilaa maksuton parkettiesite!

Småland-malliston leveälankkuisessa rustiikkisessa Tammi Vedbo –parketissa puun jäljittelemätön kauneus puunsyykuvioineen ja oksineen pääsee oikeuksiinsa.Småland-malliston leveälankkuisessa rustiikkisessa Tammi Vedbo –parketissa puun jäljittelemätön kauneus puunsyykuvioineen ja oksineen pääsee oikeuksiinsa.

Puu on ekologinen ja kaunis lattiamateriaali

Puu on lattiamateriaaleista ekologisin, kaunein ja monipuolisin. Harva materiaali on yhtä lämminhenkinen ja tunnelmallinen kuin puu. Se pehmentää minimalistisen yksinkertaista sisustusta ja korostaa kauniisti perinteistä sisustustyyliä. Trendejä tulee ja menee, mutta puu- ja parkettilattian laatu ja tyyli ovat aina muodissa. Tammi, saarni, pyökki ja muut upeat puulajit heräävät henkiin Kährs-parkettien erilaisissa tyyli- ja pintavaihtoehdoissa, joita kaikkia yhdistää omaleimainen, tuore ulkonäkö ja tarkka työstö.

Kährs-parkettilattian rakenne on kestävä

Kährs-parketin monikerroksinen rakenne tekee lattiasta massiivipuulattiaa vakaamman ja tasaisemman myös silloin, kun lämpötila ja ilmankosteus vaihtelevat vuodenaikojen myötä. Ristiin liimatut kerrokset tasoittavat puun luonnollista elämistä. Kährs-parkettilattian kokonaispaksuus on 15 mm. Jalopuuta olevan pintakerroksen paksuus on noin 3,5 mm ja se on hiottavissa jopa 3-4 kertaa lattian elinkaaren aikana.

Lattian kestävyyteen vaikuttaa myös puulaji ja sen kovuus. Kovuuden mittaamisessa käytetään ns. Brinell-menetelmää. Yleisimpien lattioissa käytettyjen puumateriaalien Brinell-arvot ovat: koivu 2.6, pähkinä 3.4, tammi 3.7, pyökki 3.8 ja saarni 4.0. Mitä suurempi on Brinell-arvo sitä kovempi puu. Puun rakenteen vuoksi arvoissa voi kuitenkin esiintyä suhteellisen suurta vaihtelua saman puulajin sisällä ja siksi ei ole suositeltavaa arvioida puun kovuutta vain Brinell-arvon perusteella. Kährs valmistaa lattioita ainoastaan kovista puulajeista, poikkeuksena keskikova koivu, jota ei suositella käytettäväksi kovan kulutuksen huonetiloissa.

European Renaissance –malliston hollantilaiskuvioinen Tammi Palazzo Rovero -parketti tuo sisustukseen elegantin ilmeen.European Renaissance –malliston hollantilaiskuvioinen Tammi Palazzo Rovero -parketti tuo sisustukseen elegantin ilmeen.

Laaja mallisto - vaihtoehtoja erilaisiin sisustustyyleihin

Oksaisuus, syykuviot ja värin vaihtelut ovat puun luonnollisia ominaisuuksia. Se, miten paljon haluat vaihtelua omaan lattiaasi, on makuasia. Haluatko elävän näköisen, rustiikkisen lattian vai haluatko tasaisemman sävyisen lattian, joka luo rauhallisemman vaikutelman? Kährs-parkettien lajitelmat käytettävän puumateriaalin ilmeen mukaisesti ovat hillitympi City, eloisampi Town ja rustiikkinen Country.

Kährs-parkettivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto kaiken kokoisiin ja tyylisiin huoneisiin ja sisustuksiin. Kährsin väri- ja sävyvalikoima on markkinoiden laajin - puhtaan valkoisesta pikimustaan ja lämpimästä punaruskeasta pehmeään harmaaseen.

Valikoimassa on runsaasti eri puulajeista valmistettuja lattioita ja paljon erilaisia pintakuvio- ja kokovaihtoehtoja. Mallistoissa on niin näyttäviä leveälankkuisia 1-sauvaisia vaihtoehtoja kuin perinteisempiä 2- ja 3-sauvaisia lattioita. Lisäksi saatavana on elegantteja hollantilaiskuvioisia parketteja. Vuoden 2015 uutuutena ovat erittäin rustiikkiset ja sävyiltään maanläheiset Småland-malliston parkettilattiat.

Sand-malliston leveälankkuinen Saarni Sandvig –parketti tuo kotiin raikkaan ja valoisan tunnelman.Sand-malliston leveälankkuinen Saarni Sandvig –parketti tuo kotiin raikkaan ja valoisan tunnelman.

Pintakäsittely antaa parketille yksilöllisen ilmeen

Kährs-parkettien pintakäsittelynä on lakka, mattalakka tai öljy. Monien Kärhs-parkettien ulkonäköä ja tunnelmaa on lisäksi korostettu erisävyisillä värikäsittelyillä sekä jälkikäsittelyillä kuten harjauksella, kohokuvioinnilla ja reunaviisteillä. Jokainen Kährsin lattialauta on käsitelty erikseen, jolloin saadaan näkyviin puun jäljittelemätön kauneus sekä ainutlaatuinen yhdistelmä syykuvioita ja oksia.

Kährs-lattioiden kaikki pintakäsittelyt sekä korostavat että suojaavat puun omaa luonnollista kauneutta. Pintakäsittelyn ansiosta lattiat ovat myös erittäin helppohoitoisia. Kaikki Kährsin pintakäsittelyaineet ovat liuotinvapaita.

Puulattian valinnassa on hyvä huomioida, että puun väri muuttuu jonkin verran altistuessaan normaalille auringonvalolle. Koivun, pyökin, tammen ja saarnen väri syvenee ajan myötä ja pähkinä puolestaan vaalenee hieman. Eroja lattian auringonvalolle altistuneiden ja altistumattomien osien välillä voidaan välttää siirtämällä mattoja ja kalusteita säännöllisesti.

Harmony-malliston 3-sauvainen Saarni Alabaster –parketti on petsattu harmonisen valkoiseksi. Lautojen reunaviisteet antavat lankkulattian ilmettä.Harmony-malliston 3-sauvainen Saarni Alabaster –parketti on petsattu harmonisen valkoiseksi. Lautojen reunaviisteet antavat lankkulattian ilmettä.

Kährs-parketin asennus on helppoa ja nopeaa

Kährs-parkettien Woodloc® 5S -lukkopontti lukitsee laudat yhteen mekaanisesti, lähes näkymättömin saumoin. Pontissa on erityinen lukituskieleke, jonka ansiosta lattia voidaan asentaa entistäkin nopeammin ja joka tekee liitoskohdista erityisen vahvat. Kährs-parketin asennus on helppoa ja nopeaa.

On hyvä muistaa, että parkettilattia on niin hyvä kuin sen aluslattia. Aluslattian tulee olla kuiva, puhdas, tarpeeksi tasainen ja luja. Parketin alle asennetaan Tuplex-alusmateriaali. Sekä aluslattian että lautojen lämpötilan on asennettaessa oltava vähintään 18°C. Asennuspaikan suhteellisen kosteuden on oltava alle 60 %. Parkettipakkaukset avataan sitä mukaa kun työ edistyy, jotta laudat eivät ehdi ennen asennusta imeä itseensä kosteutta. Kährs-parketit voidaan asentaa yhdessä lattialämmityksen kanssa (ei kuitenkaan pyökki- tai vaahteralattioita).

Parkettilattian viimeistelty ilme syntyy yksityiskohdilla kuten lattian väriin sävytetyillä tai jopa täysin samasta puumateriaalista valmistetuilla jalka- ja tasolistoilla. Myös portaat voidaan päällystää Kährs-parketilla ja viimeistellä yhteensopivilla porrasnokilla.

Kährs Linnea -ohutpuulattiat sopivat hyvin remonttikohteisiin

Kärhs Linnea -ohutpuulattioissa on kaikki aidon puulattian ominaisuudet: kaunis katsoa, miellyttävä ja lämmin jalalle, kestävä ja helppohoitoinen. Linnea-ohutpuulattian kokonaispaksuus on vain 7 mm. Materiaalina on kova puukuitulevy HDF. Pintakerros on jalopuuta; tammea, saarnea tai pähkinää. Pintakerroksen paksuus on 0,6 mm (ei voida hioa). Ohutpuulattia on parkettiin verrattuna edullinen vaihtoehto silloin, kun esim. laminaatin sijasta halutaan aito puulattia. Ohuena lattiamateriaalina Linnea sopii erinomaisesti myös remonttikohteisiin. Asennus on helppoa, sillä Linneassa on Woodloc-lukkopontti.

Tyylikäs 2-sauvainen ohutpuulattia Linnea Tammi Breeze sopii ohuutensa vuoksi hyvin myös remonttikohteisiin.Tyylikäs 2-sauvainen ohutpuulattia Linnea Tammi Breeze sopii ohuutensa vuoksi hyvin myös remonttikohteisiin.

Ympäristön ehdoilla

Kährsin tuotantoprosessi on suunniteltu vaikuttamaan ympäristöön mahdollisimman vähän. Vuosien mittaan Kährs on tuonut markkinoille lukuisia tuotanto- ja materiaali-innovaatioita, joiden tavoitteena on ollut tehdä toiminnasta yhä vastuullisempaa. Kährsin pitkäaikainen sitoutuminen ympäristöasioihin on tunnustettu kansainvälisesti. Vuonna 1993 Kährs oli maailman ensimmäinen puulattioiden valmistaja, jolle myönnettiin ISO 9001 -laatusertifikaatti, ja vuonna 1997 Kährs sai myös ISO 14001 -ympäristösertifikaatin.

Lisätietoja Kährs-parketeista ja Linnea-ohutpuulattioista: www.kahrs.com.

Tilaa maksuton parkettiesite!

 
Julkaistu
19.1.2015