Estä savupiipun rapautuminen piipunhatulla

Piipunhattu suojaa hormia ja kotia. Ennen tulisijoja on käytetty ympäri vuoden, jolloin piippuun satanut vesi on haihtunut nopeasti. Nykyään tulisijat eivät ole käytössä koko vuotta. Tämä onkin johtanut siihen, että piippu on pitkään kosteana ja vesi rapauttaa piippua. Savupiipun rapautumista voi ehkäistä suojaamalla savupiipun piipunhatulla. Piipunhattu onkin nykyään todella tärkeä hormin suoja.

Savupiipun rapautumista voi ehkäistä suojaamalla savupiipun piipunhatulla.Savupiipun rapautumista voi ehkäistä suojaamalla savupiipun piipunhatulla.

Piipunhattu estää vesivahingot

Vesivahingot hormin kautta ovat yleinen ongelma kodeissa. Eli tällaisessa tilanteessa vesi päätyy esimerkiksi takan kautta sisään huonetilaan. Piipusta kulkeutuva vesi saattaa aiheuttaa sen, että takasta voi valua mustaa nokivettä sisätiloihin. Hattu siis estää tehokkaasti kosteusvaurioiden syntymisen eli se suojaa myös taloasi. Piipunhatulla ei suojata ainoastaan savupiippua, vaan myös taloa kosteusvaurioilta, jotka ovat hyvin yleisesti lähtöisin savupiipusta valuneesta vedestä. Piipunhattu parantaa myös vetoa, koska kuiva hormi vetää paremmin kuin kostea.

Piipunhattu ei ruostu

Piipunhattu estää lumen ja veden pääsyn hormiin, jolloin hormi pysyy kuivana ja hyvässä kunnossa. KIKKA-piipunhatussa ei käytetä sinkittyjä ruuveja ja se ei myöskään ruostu. KIKKA-piipunhatun suojassa piippu ei murene, vaan kestää sortumatta ankarat sään vaihtelut vuodesta toiseen. Hattu pidentää piipun ikää huomattavasti.

Tiilenpunainen piipunhattu.Tiilenpunainen piipunhattu.

Oikea piipunhatun muoto ja materiaalit ratkaisee

Hattu on todella tukeva ja kestävä. Kaareva muoto lisää piipunhatun tukevuutta ja vähentää myös hatun lumikuormaa. Kaarevuuden ansiosta piipunhattu on tuulella ja sateella lähes äänetön. Kaareva piipunhatun kansi on todella luja. Kansiosan elementit menevät limittäin, joten se lisää lujuutta entisestään. Kaarevuus antaa myös tyylikkään muodon hatulle.

Nuohousta helpottava saranoitu KIKKA-piipunhattu

Nuohoojat suosittelevat, että piipunhattu olisi hyvä saada auki nuohouksen ajaksi, siksi KIKKA- piipunhattuihin on saatavana myös aukaisumekanismi. Tätä ei voida asentaa jälkikäteen. Avausmekanismin ansiosta hattu on helppo avata ja sulkea. Erikoissaranointinsa ansiosta KIKKA- piipunhatun kansiosa altistuu aukaistuna vähemmän tuulelle eli kansiosa ei jää aukaistuna tuulelle riepoteltavaksi.

Mistä piipunhatut on tehty?

KIKKA-piipunhatun kansi on korroosion kestävää alumiiniseosta. Se kestää kovaa kuumuutta, pakkasta, vettä ja korroosiota. Piipunhattuja on saatavana myös haponkestävällä kansiosalla. Piipunhatun jalat ja tukikaari ovat alumiinia, pultit sekä mutterit ruostumatonta terästä.

Helppo tilata, kuljettaa ja kasata!

KIKKA-piipunhattu on helppo tilata, kuljettaa ja kasata! KIKKA-piipunhattu koostuu yhdestä tai useammasta elementistä, joten suurenkin hatun elementit mahtuvat helposti henkilöautoon. Jokaisen elementin pituus on n. 60 cm. Asennus on todella helppoa, onnistuu vuodenajasta riippumatta, vain jakoavainta apuna käyttäen!

Avausmekanismin ansiosta hattu on helppo avata ja sulkea.Avausmekanismin ansiosta hattu on helppo avata ja sulkea.

Piipunhattuja saatavissa eri väreissä

Värit ovat saatavilla RR-värikartan mukaisesti.

värikartta piipunhatut1920

Miksi KIKKA-piipunhattu?

  • Suojaa koko taloa
  • Helppo kasata ja kuljettaa
  • Kiinnitysmahdollisuus piippuun kuin piippuun
  • Ei ruostu
  • Täysin kotimainen

Musta piipunhattu.Musta piipunhattu.
kosken_metalli_2021_1024x300

Jätä yhteydenottopyyntö!


 
Julkaistu
23.5.2018