Karelia-parketti on tyylikäs ja kestävä valinta kotisi lattiaksi

Kauneus, kestävyys ja ajattomuus ovat Karelia-parketin tunnusmerkkejä. Aidosta puusta valmistetut Karelia-parketit on suunniteltu kestämään Pohjolan vaativissa ilmasto-olosuhteissa. Karelia-parketit tehdään useista toinen toistaan kauniimmista puulajeista. Karelia-parkettien ulkonäköön vaikuttavat puulajin lisäksi sauvaisuus, lajitelma sekä puun- ja pintakäsittelyt. Jokainen valmis parkettilattia on persoonallinen, oma taideteoksensa, joka kertoo puun yksilöllistä, jäljittelemätöntä tarinaa.

Tilaa maksuton parkettiesite!

Parketin sauvaisuus

Karelian parkettivalikoimasta voit valita parketin yksi-, kaksi- tai kolmesauvaisena. Sauvaisuus kertoo sen, kuinka monesta rinnakkaisesta palasta parketin pintakerros on valmistettu. Yksisauvainen parketti on sahattu yhdestä ainoasta laudasta. Kolmisauvainen parkettielementti koostuu useista paloista, jotka on ladottu kolmeen riviin.

Sauvaisuus vaikuttaa erityisesti lattiapinnan ilmeen elävyyteen ja rytmikkyyteen. Kolmisauvainen parkettien klassikko on parhaimmillaan tiloissa, joihin sopii ilmeikäs lattiapinta luoden pohjan eloisalle sisustukselle. Laajoille lattiapinnoille soveltuu hyvin ylellisemmän ja yhtenäisemmän näköinen kaksisauvainen parketti tai yksisauvainen lankkulattian ilmettä tuova kartanoparketti.

Yksisauvainen kartanoparketti Karelia Tammi 188 Shadow Grey, jonka utuisen harmaa sävy sekä öljytty pinta luovat vahvan ja samaan aikaan rauhallisen taustan sisustukselle.Yksisauvainen kartanoparketti Karelia Tammi 188 Shadow Grey, jonka utuisen harmaa sävy sekä öljytty pinta luovat vahvan ja samaan aikaan rauhallisen taustan sisustukselle.

Parketin lajitelmat

Karelia-parketit valmistetaan useista eri puulajeista, jotka jakautuvat niin sanottuihin lajitelmiin puun luontaisen ulkonäkövaihtelun perusteella. Eri lajitelmat poikkeavat näin ollen visuaalisesti toisistaan, mutta ovat kaikki laadultaan ja teknisiltä ominaisuuksiltaan samaa kestävää ja korkealuokkaista Karelia-laatua.

Lajittelun perusteena käytetään kunkin puulajin luontaista vaihtelua ja elävyyttä. Puulajit lajitellaan puun syykuvion ja värin mukaan eri lajitelmiin, jotka lattiaan asennettuna muodostavat kukin näyttävän ja erilaisiin sisustuksiin sopivan kokonaisuuden. Select-lajitelmaan valitaan värisävyiltään ja kuvioinniltaan vain rauhallisin osa puusta. Select on siten tasavärisin ja oksattomin lajitelma. Natur-lajitelman lattiat valmistetaan puun osasta, jossa syykuviot ja värisävyt ovat selvemmin näkyvillä. Country on puun persoonallisuutta korostava lajitelma, jossa oksat ja voimakkaatkin värisävyvaihtelut antavat ilmeikkyyttä lattialle.

Tunnelmallisessa Karelia Tammi Story 138 Country Vision –parketissa on lautalattian ilmettä luovat reunaviisteet.Tunnelmallisessa Karelia Tammi Story 138 Country Vision –parketissa on lautalattian ilmettä luovat reunaviisteet.

Parketin pintakäsittelyt

Karelia-parketin voi valita joko lakattuna tai öljyttynä. Molemmat pintakäsittelyt korostavat omalla tavallaan puun luonnetta ja visuaalisuutta. Uutuutena Karelian mallistossa on vintage-parketteja, joiden pintakäsittelynä on luonnonöljy.

Lisäksi erilaisilla pinnan erikoiskäsittelyillä voidaan lattiaan luoda yksilöllistä ilmettä ja ulkonäköä. Värikäsittelyillä, kuten petsauksella ja väriöljyllä, saadaan puulattiaan aivan uudenlaista sävymaailmaa. Karelia tarjoaa laajan valikoiman eri sävyisiä parketteja aina vaaleimmasta valkoisesta täyteläisiin antrasiitin sävyihin.

Puun persoonallista ilmettä voidaan edelleen täydentää puun pinnan harjauskäsittelyllä, jolloin puun luonnollinen syykuvio ja rakenne korostuvat. Useissa Karelian yksisauvaisissa leveissä kartanoparketeissa on laudan reunoilla viisteet, jotka antavat lattialle arvokkaan ilmeen sekä luovat lankkulattian ilmettä.

Karelia Tammi Kartano 188 Electric Light -parketti on petsattu valkoiseksi, puunsyykuviota on korostettu harjauksella ja hopeansävyisellä väriöljyllä.Karelia Tammi Kartano 188 Electric Light -parketti on petsattu valkoiseksi, puunsyykuviota on korostettu harjauksella ja hopeansävyisellä väriöljyllä.

Uusi entistä kestävämpi ponttirakenne

Karelian Profiloc 5G –lukkopontillisen parkettilattian asennus on entistä helpompaa ja nopeampaa. Laudan päätypontit lukitaan toisiinsa suoraan ylhäältä alaspäin painamalla. Profiloc 5G -lukkopontti liittää parkettilaudat tiiviisti toisiinsa ilman erikoistyökaluja ja lattian rakenne on entistä vahvempi. Profiloc 5G –lukkopontti mahdollistaa aikaisempaa suuremmat asennuspinta-alat ilman liikuntasaumoja. Lopputuloksena on kaunis ja laadukas lattia.

Suunniteltu kestämään Pohjolan vaativissa olosuhteissa

Karelia-parketti valmistetaan kokonaan puusta. Puu on elävä materiaali, joka kutistuu ja laajenee vuodenaikojen ja ilmasto-olosuhteiden mukana. On äärimmäisen tärkeää, että laudan tukirakenne ja siinä käytetty puumateriaali rajoittavat tätä luonnollista elämistä. Karelia-parketin ristiinliimattu kolmikerrosrakenne estää tehokkaasti puun luonnollisen kosteuselämisen. Karelia-parkettilaudassa on kolminkertainen rakenne. Pinta on kovaa, virheetöntä jalopuuta, välikerros ja pohjaviilu verkkaisesti ja vankaksi kasvanutta kuusipuuta. Rakenteen vahva mutta joustava ristiinliimaus pitää kotisi Karelia-parketin uudenveroisena vuosikymmeniä.

Karelia Saarni Kartano 138 Select Arctic –parketti tuo sisustukseen skandinaavista harmonista tunnelmaa.Karelia Saarni Kartano 138 Select Arctic –parketti tuo sisustukseen skandinaavista harmonista tunnelmaa.

Sinun kotisi – sinun näköisesi

Jokainen valmis parkettilattia on persoonallinen, oma taideteoksensa, joka kertoo puun yksilöllistä, jäljittelemätöntä tarinaa. Lattia on kotisi tärkeimpiä sisustuselementtejä ja tyylin tekijöitä. Mitä sinun parkettisi tulisi kertoa sinusta? Tutustu Karelian valikoimaan, löydä suosikkisi ja valitse kotiisi laatua, joka on luottamuksesi arvoinen. Karelia Inspiration Galleryn avulla voit kokeilla Karelia-parketteja erilaisiin tiloihin ja sisustyyleihin. Kauneus, kestävyys ja ajattomuus ovat Karelia-parketin tunnusmerkkejä.

 

Tilaa maksuton esite!

 
Julkaistu
29.10.2015