Talven lämmitysöljytilaus kannattaa tehdä ajoissa

Öljylämmittäjien kannattaa syksyllä varautua lämmitystarpeen lisääntymiseen ja tilata hyvissä ajoin täydennystä öljysäiliöön, jos edellisestä täytöstä on jo aikaa. Tulevilla talvikylmillä lämmitykseen kuluu energiaa selvästi enemmän kuin lauhalla säällä, eikä öljysäiliön täyttöä kannata jättää viime tippaan. Öljyntilauksen voi hoitaa kätevästi vaikka netin kautta.

oljyn_taytto_omakotitaloon
Yleisin syy öljylämmityslaitteiston häiriöihin ja polttimen pysähtymiseen on öljyn loppuminen. Nykyisissä öljykattiloissa on yleensä varalämmittimenä toimiva sähkövastus, jolla voidaan turvata talon lämpimänä pysyminen ja välttää vauriot, jos öljy loppuu esimerkiksi talon väen ollessa matkalla. Kannattaa tarkistaa, onko kattila varustettu tällaisella sähkövastuksella ja että vastus on toimintakunnossa.

Kannattaa huolehtia myös siitä, että reitti säiliön täyttöpaikalle pysyy kulkukelpoisena kaikilla keleillä, jotta säiliöauto pääsee ajamaan perille asti. Myös pienemmillä teillä olisi huolehdittava hiekoituksesta, jotta säiliöauto pääsee hoitamaan toimitukset kiinteistölle turvallisesti.
Aikanaan talven tullen on tärkeää myös hoitaa täyttöputken lähellä lumityöt niin, että autonkuljettaja pääsee kiinnittämään täyttöletkun normaaliin tapaan.

Useimmiten kiinteistöissä ymmärretään aurata lumet öljyauton tieltä. Runsaslumisina talvina voi kuitenkin syntyä tilanteita, joissa säiliöauto ei pääse tuomaan polttoöljyä taloon sovittuna aikana, kun lumi estää ajon.
 
Päivitetty
28.9.2017