Moderni Kelo-Hermanni on nyt valmis

Vuoden 2016 Rakentaja.fi -mökkiäänestyksessä toiseksi sijoittunut Kelo-Hermanni on nyt esittelyssä. Keuruun Pihlajavedellä sijaitsevassa Hannulan perheen modernissa kelotalossa on jo vietetty mukavia mökkiviikonloppuja.

Upea Kelo-Hermanni on nyt valmis.
Upea Kelo-Hermanni on nyt valmis.

Kelohirsi on aitoa vuosisatoja vanhaa puuta

Marja ja Jukka Hannula Laitilasta ovat tyytyväisiä kelon valintaan seinämateriaaliksi. Lamellihirteen verrattuna rakennus ei tullut paljonkaan kalliimmaksi. Jämerä 30cm:n kelohirsi on aitoa vuosisatoja vanhaa puuta ja harmaa pinta ja vähän pihkainen tuoksu rauhoittavat lapsiperheen kiireisen työviikon jälkeen Pihlajaveden järvimaisemassa.

Rakennus-ja suunnittelupalvelu Teemu Marttisen piirtämä pulpettikattoinen 84m²:n Kelo-Hermanni on tiloiltaan toimiva ja vaikuttaa Hannuloiden mielestä kokoaan suuremalta. Saunan ja pesuhuoneen päällä on pieni parvi perheen pienemmille. Olohuoneen isot ikkunat antavat avaruuden tuntua. Myös verhoilumateriaalit ovat keloa. Punahonkaiset tuppilautakatot ja lankkulattiat antavat oman punertavan sävynsä sisustukseen. Vaaleat kaapistot ja laatoitukset taas tuovat sitä modernia tuntua.

Tutustu kelopaneeliin Huliswoodin sivuilla!

Kiinnostuitko kelohirrestä - jätä yhteydenottopyyntö hirsikehikoista!

Kelorakentamisessa saa käyttää luovuutta

Rakennuksen kokonaisurakoinnista ja kelotoimituksesta vastasi Huliswood Oy Karstulasta. Teemu Marttinen urakoi itse pääasiassa rakennustyöt Huliswoodille. Pienet Hannuloiden lisätoivomukset oli helppo toteuttaa kun suunnittelija hoiti myös rakentamisen. Marttinen sanoo että kelorakentamisessa saa käyttää toisella lailla luovuutta ja perinteistä kirvesmiestaitoa kun nykyajan elementtirakentamisessa. Urakan aikana tuli myös hyviä muutosehdotuksia asiakkaille päin.

Hirsi luo tunnelmaa keittiöön.
Hirsi luo tunnelmaa keittiöön.

Huliswood Oy on tuonut keloa ja kelokehikoita Venäjän Karjalasta jo 20 vuotta ja on alansa vanhin yritys. Kelo-Hermannin kehikko veistettiin Kostamuksessa. Vienan Karjalassa hallitaan vielä perinteinen hirrenveistotaito. Toimitusjohtaja Olli Möttönen kertoo että sieltä toimitettiin myös pari vuotta sitten maailman suurin keloravintola Huliswoodin toimesta Lomakylä Kakslauttaseen Saariselälle.

Möttösen mielestä moderni pulpettikattomalli toimii kelon kanssa hyvin. Se tuo asiakkaalle myös selvää säästöä kun hirsimenekki jää pienemmäksi kun korkeat päätykolmiot jäävät pois.

Kelo - ylväs ja arvaamaton

Kiinnostuitko kelohirrestä - jätä yhteydenottopyyntö hirsikehikoista!


 
Julkaistu
16.1.2017