Tutkimus: Monessa kodissa piilee sähköiskun vaara

Pistorasia roikkuu seinässä enää yhdellä ruuvilla, valaisimen kytkimen suoja on lohjennut ja käytössä on teipillä korjattu tai löysällä liitoksella varustettu vanha jatkojohto. Sähköiskun vaaraa ei osata nähdä, vaikka hengenvaarallinen isku voi olla yhden kosketuksen päässä.

Sähkömies työssään. Kuva: Anne Yrjänä.Sähkömies työssään. Kuva: Anne Yrjänä.

61 % aikoo lähivuosina uusia tai korjauttaa kotinsa vanhoja sähköasennuksia

Jopa 34 prosenttia suomalaisista kertoo, ettei ole pyytänyt sähkömiestä kotiinsa yli neljään vuoteen. Tämä käy ilmi sähköistysalan yhteisen Löydä sähkömies -palvelun keväällä 2015 teettämästä tutkimuksesta.

Sähköistyksen uusimistarve on onneksi huomattu: 25 prosenttia aikuisväestöstä ja 36 prosenttia 25−49-vuotiaista aikoo lähivuosina uusia tai korjauttaa kotinsa vanhoja sähköasennuksia.


Kuva: Anne Yrjänä.Kuva: Anne Yrjänä.

Muista, että sähköasennustöiden kustannuksista saa kotitalousvähennyksenä verohelpotusta!

Pistorasiat ja kytkimet saa kuntoon, kun pyytää paikalle koulutetun sähkömiehen. Sähkötyöt pitää teettää sähköalan ammattilaisella, joka antaa työlle takuun. On hyvä myös muistaa, että sähköasennustöiden kustannuksista saa kotitalousvähennyksenä verohelpotusta!

Lisätietoa sähköistyksestä ja lähialueen koulutetuista sähköalan ammattilaisista löytyy osoitteesta www.löydäsähkömies.fi.

 

www.löydäsähkömies.fi (aiemmin www.sahkotreffit.fi) on sähköistysalan yhteinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan omalta paikkakunnalta. Tavoitteena on parantaa sähköturvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

 
Julkaistu
23.11.2015