Puurunkoiselle ulkoseinälle sopiva rappaus

SerpoVent-levyrappaus sopii myös betoni- ja kevytbetoniseinille. Jos kotona on levyseinässä lisäeristystarve, SerpoVent mahdollistaa lisälämmöneristyksen. Tuulettuvan rakenteen ansiosta rakenne pysyy kuivana.
Seinässä ei tarvita etuoikaisua, sillä säädettävällä rankarakenteella rappausalustana toimiva levypinta saadaan tasaiseksi.
SerpoVent-levyrappauksella saadaan julkisivusta saumaton ja tyylikäs. Silikonihartsipinnoite on tasavärinen ja siitä on saatavana lukuisia väri- ja pintavaihtoehtoja.

Rappauslaastit
Rappaus ja verkotus
Ikkuna- ja ovikarmeihin kiinnitetään weber Ikkunaprofiilit, joihin kiinnitetään ikkunoiden ja ovien suojamuovit. Aukkojen pielet ja ulkokulmat vahvistetaan weber Lasikuituverkolla. Levyn pintaan levitetään kerros (3-5 mm) weber.vetonit 410 Ohutrappauslaastia. Tuoreeseen laastikerrokseen painetaan Lasikuituverkko siten, että se on kokonaan laastin peitossa ja mahdollisimman keskellä laastikerrosta. Toinen kerros (3-5 mm) 410 Ohutrappauslaastia levitetään ensimmäisen kerroksen kovetuttua, aikaisintaan seuraavana päivänä, ja tasoitetaan.
Pinnoitus
Ennen pinnoitteen valintaa on tehtävä värimalli. Pintarappaus tehdään weber.vetonit SilcoMaalilla ja weber.vetonit SilcoPinnoitteella, joissa on yli 200 värisävyä ja joilla saavutetaan tasavärinen ja härmehtimätön pinta.
Käytännön neuvoja
Näkyvien työsaumojen välttämiseksi seinäpinnat jaetaan pienempiin kokonaisuuksiin, jotka pinnoitetaan yhtäjaksoisesti. Lisäksi on kiinnitettävä erityistä huomiota yhdenmukaisiin sekoitus- ja työolosuhteisiin sekä alustan tasaiseen imukykyyn.

Työohje

Huom!
Pintarappausvaiheessa tulee pinnat suojata sadeveden valumilta. Valuvat saavat aikaan näkyvät jäljet tuoreeseen rappaukseen.

SerpoVent-rappaus sopii uuteen tai vanhaan julkisivuun.SerpoVent-rappaus sopii uuteen tai vanhaan julkisivuun.

 
Julkaistu
12.10.2015