Puurunkoiselle ulkoseinälle sopiva rappaus

SerpoVent on tuulettuva levyrappausjärjestelmä, joka mahdollistaa myös lisälämmöneristämisen. Järjestelmä soveltuu käytettäväksi sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Runkorakenteena voi olla betoni-, kevytbetoni tai puuranka. Tuulettuvan rakenteen ansiosta rakenne pysyy kuivana.

Seinässä ei tarvita etuoikaisua, sillä rankarakenteella rappausalustana toimiva levypinta saadaan tasaiseksi.
SerpoVent-levyrappauksella saadaan julkisivusta saumaton ja tyylikäs. Silikonihartsipinnoite on tasavärinen ja siitä on saatavana lukuisia väri- ja pintavaihtoehtoja.
Rappaus ja verkotus
Ikkuna- ja ovikarmeihin kiinnitetään weber Ikkunaprofiilit, joihin kiinnitetään ikkunoiden ja ovien suojamuovit. Aukkojen pielet ja ulkokulmat vahvistetaan weber Lasikuituverkolla. Levyn pintaan levitetään kerros (3-5 mm) weber.vetonit 410 Ohutrappauslaastia. Tuoreeseen laastikerrokseen painetaan Lasikuituverkko 6 mm siten, että se on kokonaan laastin peitossa ja mahdollisimman keskellä laastikerrosta. Toinen kerros (3-5 mm) 410 Ohutrappauslaastia levitetään ensimmäisen kerroksen kovetuttua, aikaisintaan seuraavana päivänä, ja tasoitetaan.
Pinnoitus
Ennen pinnoitteen valintaa on tehtävä värimalli. Pintarappaus tehdään weber Silcomaalilla ja weber Silcopinnoitteella, joissa on yli 200 värisävyä ja joilla saavutetaan tasavärinen ja härmehtimätön pinta.
Käytännön neuvoja
Näkyvien työsaumojen välttämiseksi seinäpinnat jaetaan pienempiin kokonaisuuksiin, jotka pinnoitetaan yhtäjaksoisesti. Lisäksi on kiinnitettävä erityistä huomiota yhdenmukaisiin sekoitus- ja työolosuhteisiin sekä alustan tasaiseen imukykyyn.

Työohje

Huom!
Pintarappausvaiheessa tulee pinnat suojata sadeveden valumilta. Valuvat saavat aikaan näkyvät jäljet tuoreeseen rappaukseen.

SerpoVent-rappaus sopii uuteen tai vanhaan julkisivuun.SerpoVent-rappaus sopii uuteen tai vanhaan julkisivuun.
 
Päivitetty
9.6.2020