Kattavaa turvaa rakentajalle ja remontoijalle

Rakennatko itse? Teettekö työtä talkoilla? Entä palkkaatko työvoimaa? Jos rakennat tai kunnostat kotiasi, muista huolehtia velvollisuuksistasi. Projektin yhteydessä monipuolinen If Kotivakuutus on myös rakentajalle ja remontoijalle toimiva ratkaisu: se turvaa talon ja tavarat, omat sekä lainatut.

Koti hartiapankilla

Rakentamista varten otetaan tavallisesti lainaa. Lainan hoitamisen varmistamiseksi on aiheellista tarkistaa, onko huoltajien henkivakuutusturva riittävä. Henkivakuutus takaa sen, ettei perhe kuolemantapauksen kohdatessa joudu myymään itse rakentamaansa taloa. Perussääntö henkivakuutuksen määrästä on, että vakuutussumman tulisi kattaa perheen lainat ja yhden-kahden vuoden ansiotulot. Lisäksi summaan tulisi sisällyttää 20 000 e/huollettava lapsi.

Tiesitkö että?
Ansiotyössä ja työmatkoilla sattuneita tapaturmia korvataan työnantajan ottaman lakisääteisen tapaturmavakuutuksen perusteella. Lakisääteiset vakuutukset eivät korvaa lainkaan vapaa-aikana, esimerkiksi omalla rakennustyömaalla, sattuneita tapaturmia. Siksi sinä ja perheesi tarvitsette henkilövakuutusturvaa. Henkilövakuutukseen voi sisällyttää esimerkiksi turvia tapaturman aiheuttamien hoitokulujen, pysyvän haitan, kuoleman sekä työkyvyttömyyden varalta. Vakuutusmäärät voidaan mitoittaa henkilökohtaisen tarpeen perusteella.

Lue lisää kotivakuutuksista ja ota yhteyttä!
IMG_0456

Teettekö työtä talkoilla?

Talkooväki voidaan vakuuttaa erikseen tapaturman varalta ryhmävakuutuksella. Kodin ja vapaa-ajan asunnon talkoovakuutus myönnetään enintään vuodeksi vakuutuskirjassa mainitun yksityishenkilön omakoti-, rivi- tai kerrostalon tai vapaa-ajan asunnon rakentamiseen tai peruskorjaamiseen talkoilla. Yksilöllinen henkilövakuutus takaa kuitenkin kattavamman turvan kuin talkooväen tapaturmavakuutus. Talkooväen tapaturmavakuutuksen myöntäminen edellyttää pääsääntöisesti kokonaisasiakkuutta.

Vakuutus on voimassa osallistuttaessa talkoilla vakuutuskirjassa mainitun yksityishenkilön omakoti-, rivi- tai kerrostalon tai vapaa-ajan asunnon rakentamiseen tai peruskorjaustöihin. Vakuutettuina ovat kaikki muut talkootyöhön osallistuvat henkilöt paitsi vakuutuksenottaja perheenjäsenineen.

44446

Palkkaatko työvoimaa?

Milloin on vakuutettava? Rakentajan on otettava tapaturmavakuutus niille työntekijöille, jotka ovat häneen työsuhteessa eli silloin, kun
– työ perustuu työsopimukseen
– työtä tehdään työnantajan lukuun
– työ on vastikkeellista
– työnantajalla on johto- ja valvontaoikeus.

Vakuutus tehdään ennen rakennustöiden aloittamista.
Yksi vakuutus kattaa kaikki työnantajan palveluksessa olevat työntekijät. Vastuu tapaturmista siirtyy vakuutusyhtiölle aikaisintaan silloin, kun se on vastaanottanut vakuutushakemuksen. Luonteeltaan tilapäistä rakennustyötä varten tehdään määräaikainen tapaturmavakuutus. Hakemuksessa kysytään työn todennäköistä päättymispäivää. Mikäli työt kuitenkin jatkuvat tämän päättymispäivän jälkeen, on siitä ilmoitettava vakuutusyhtiöön vakuutuksen jatkamiseksi.


Kysy lisää If-vakuutuksista!

Kattava kotivakuutus kannattaa ottaa heti, vaikka talo ei ole vielä valmis. Kotivakuutus on voimassa rakentamisen ja peruskorjauksen aikana. Rakennustyömaalla kotivakuutus kattaa rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet, väliaikaiset työmaakopit sekä työntekijöiden omaisuuden, kuten vaatteet ja työkalut. Vakuutus on voimassa myös kuljetuksen aikana eli silloin, kun itse kuljetat rakennusmateriaaleja työmaalle.​

Toimipisteissämme räätälöimme sinulle kokonaisratkaisun, joka kattaa kaikki tarvitsemasi vakuutukset.
 
Päivitetty
29.9.2015