• Etusivu
  • Talo

Mielenkiintoinen julkisivu ohutsaumamenetelmän avulla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Päivitetty 02.02.2017
20159_44444.jpg

Uudenlaista ja elävän näköistä tiilijulkisivua ohutsaumamenetelmän avulla.

Uudenlainen, Wienerbergerin kehittämä, julkisivun muuraustapa tekee tuloaan. Terca-ohutsaumamenetelmän ansiosta sauman paksuus on vain 4...6 mm.

Uusi ilme tiiliseinään

Keski-Euroopassa, etenkin arkkitehtien keskuudessa, jo suuren suosion saanut ohutsaumamenetelmä tekee nyt tulojaan Suomeen.

Uudenlainen menetelmä poikkeaa perinteisestä 15 mm:n paksuisella saumalla tehtävästä julkisivumuurauksesta sillä, että sauman pysty sekä vaakasauma ovat molemmat ainoastaan 4...6 mm paksuisia kohteesta riippuen.
Uskomattoman ohuen sauman ansiosta julkisivupinta on yhtenäinen sekä muurimaisuutta korostava.

Mitä muurausmenetelmä edellyttää?

Ohutsaumamenetelmän onnistumisen edellytyksenä on tiilien sekalimitys, jolloin pystysaumat eivät ole keskenään samassa linjassa, eivätkä ne muodosta myöskään selkeää juoksua. Mitoituksen kannalta tämä menetelmä antaa vapautta, sillä muurarin tehtävänä on lisätä jokaiseen tiiliriviin sopivanmittaisia täytekiviä. Näin julkisivusta tulee samalla myös elävän näköinen.

Tutustu Wienerbergerin tuotteisiin.
Tilaa itsellesi veloituksetta Wienerbergerin Pientalon tiiliratkaisut -esite.

Laastin merkitys sekä menekki vähenevät oleellisesti

Tiesitkö, että ohutsaumamenetelmän mukaisesti toteutetussa julkisivussa muuraussauman merkitys vähenee, eikä muurauksessa tarvita värillistä laastia? Terca-ohutsaumamuurauksen laastina käytetään Weber-Leca-laastia, joka esimerkiksi muurattaessa punaisia ja tummia tiiliä, voidaan tilata tummana versiona.

Muurauksessa itse sauma jää hieman tiilen pintaa syvemmälle ja samalla varjoon, joten myöskään sauman muotoilulla ei ole näin suurtakaan merkitystä. Tämä helpottaa ja nopeuttaa muuraustyötä.

Ohuen sauman ansiosta myös laastin menekki vähenee olennaisesti perinteiseen muuraukseen verrattuna. Varsinainen sidonta runkoon tehdään perinteistä hieman ohuemmilla tiilisiteillä. Rakenteen tuuletus toteutetaan perinteisen muurauksen tapaan esimmäiseen tiiliriviin jätetyillä pystysauma-aukoilla.

Tutustu Terca-julkisivutiiliin täältä!

Terca-ohutsaumamuurauksen ansiosta laastin menekki vähenee.
Terca-ohutsaumamuurauksen ansiosta laastin menekki vähenee.
Info

Info

  • Terca-ohutsaumamuuratusta julkisivusta tulee perinteistä muurausta lujempi.
  • Valmis julkisivu on myös kosteusteknisesti hyvin toimiva muurirakenne.
  • Ulkonäöllisesti muuraustapaan soveltuvat ehkä parhaiten pinta- ja reunamuodoiltaan hieman karheat tiilet.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wienerberger Oy Ab
Talo
julkisivu
runko
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20226_78577.jpg
Julkisivutiili, joka ei jää huomaamatta - katso uudet värit
Tiili on näyttävä sekä kestävä materiaali julkisivuun. Vaikka tiilellä on pitkä perinne rakennusmateriaalina, se on pysynyt mielenkiintoisena ja ilmeeltään tuoreena. Uudet värit ja pinnat sekä innovatiivisuus tiilen käytössä antavat mahdollisuuden ainutlaatuisiin julkisivupintoihin.
20205_64875.jpg
Tältä näyttää perinteistä tiiltä pidempi ja matalampi tiili julkisivussa
Espoossa samalla tontilla sijaitsee kaksi erillistä pientaloa täydessä harmoniassa toisiinsa sekä tontin muotoihin ja kasvillisuuteen. Myös talojen julkisivujen väritys ja ilme valittiin tontin ja ympäröivän luonnon ehdoilla.
20072_3689.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.
20212_68488.jpg
Massiivitiilirakenteinen kerrostalo kennoharkoilla
Sata vuotta sitten kaupunkien keskustoissa kerrostalot rakennettiin tiilestä. Nämä tiilirunkoiset talot ovat säilyttäneet arvonsa ja ovat edelleen rakenteiltaan hyvässä kunnossa. Nyt tiili on löydetty uudestaan kerrostalojen runkorakenteeksi.Keski-Euroopassa kennoharkko on yleisesti käytetty materiaali kerrostalojen runkorakenteissa. Ensimmäiset Poroton-kennoharkoilla muuratut kerrostalot Suomessa ovat valmistuneet Kotkaan ja Joensuuhun ja uusia hankkeita on käynnistymässä esimerkiksi Helsingissä. Massiivinen ja hengittävä kennotiilirakenne on sekä energiataloudellinen että kosteusteknisesti toimiva, mutta samalla myös U-arvoltaan nykyvaatimukset täyttävä.
kahi-harkkojen-ohutsaumamuuraus-valiseinia
Mikä Kahi-tiili on ja mistä se valmistetaan?
Kukapa ei olisi elämänsä aikana vähintään kuullut nimeä Kahi-tiili. Onhan se ollut osa suomalaista rakentamista jo pitkään. Mutta mikä Kahi-tiili on ja mistä se valmistetaan – ja miksi se yhä edelleen säilyttää suosionsa myös tämän hetken rakentajien keskuudessa?
202110_72897.jpg
Kennoharkko yhä useamman koulun runkoratkaisuna
Vietämme huomattavan paljon aikaa sisätiloissa, joten sisäilmastolla ja sisäilman laadulla on suuri merkitys terveyteemme ja hyvinvointiimme. Rakennusten kosteustekninen toimintavarmuus ja vikasietoisuus ovatkin nousseet tärkeiksi kriteereiksi erityisesti koulujen ja päiväkotien rakenneratkaisuissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton