Mielenkiintoinen julkisivu ohutsaumamenetelmän avulla

Uudenlainen, Wienerbergerin kehittämä, julkisivun muuraustapa tekee tuloaan. Terca-ohutsaumamenetelmän ansiosta sauman paksuus on vain 4...6 mm.

Uudenlaista ja elävän näköistä tiilijulkisivua ohutsaumamenetelmän avulla.Uudenlaista ja elävän näköistä tiilijulkisivua ohutsaumamenetelmän avulla.

Uusi ilme tiiliseinään

Keski-Euroopassa, etenkin arkkitehtien keskuudessa, jo suuren suosion saanut ohutsaumamenetelmä tekee nyt tulojaan Suomeen.

Uudenlainen menetelmä poikkeaa perinteisestä 15 mm:n paksuisella saumalla tehtävästä julkisivumuurauksesta sillä, että sauman pysty sekä vaakasauma ovat molemmat ainoastaan 4...6 mm paksuisia kohteesta riippuen.
Uskomattoman ohuen sauman ansiosta julkisivupinta on yhtenäinen sekä muurimaisuutta korostava.

Mitä muurausmenetelmä edellyttää?

Ohutsaumamenetelmän onnistumisen edellytyksenä on tiilien sekalimitys, jolloin pystysaumat eivät ole keskenään samassa linjassa, eivätkä ne muodosta myöskään selkeää juoksua. Mitoituksen kannalta tämä menetelmä antaa vapautta, sillä muurarin tehtävänä on lisätä jokaiseen tiiliriviin sopivanmittaisia täytekiviä. Näin julkisivusta tulee samalla myös elävän näköinen.

Tutustu Wienerbergerin tuotteisiin.
Tilaa itsellesi veloituksetta Wienerbergerin Pientalon tiiliratkaisut -esite.

Laastin merkitys sekä menekki vähenevät oleellisesti

Tiesitkö, että ohutsaumamenetelmän mukaisesti toteutetussa julkisivussa muuraussauman merkitys vähenee, eikä muurauksessa tarvita värillistä laastia? Terca-ohutsaumamuurauksen laastina käytetään Weber-Leca-laastia, joka esimerkiksi muurattaessa punaisia ja tummia tiiliä, voidaan tilata tummana versiona.

Muurauksessa itse sauma jää hieman tiilen pintaa syvemmälle ja samalla varjoon, joten myöskään sauman muotoilulla ei ole näin suurtakaan merkitystä. Tämä helpottaa ja nopeuttaa muuraustyötä.

Ohuen sauman ansiosta myös laastin menekki vähenee olennaisesti perinteiseen muuraukseen verrattuna. Varsinainen sidonta runkoon tehdään perinteistä hieman ohuemmilla tiilisiteillä. Rakenteen tuuletus toteutetaan perinteisen muurauksen tapaan esimmäiseen tiiliriviin jätetyillä pystysauma-aukoilla.Tutustu Terca-julkisivutiiliin täältä!
Terca-ohutsaumamuurauksen ansiosta laastin menekki vähenee.Terca-ohutsaumamuurauksen ansiosta laastin menekki vähenee.
  • Terca-ohutsaumamuuratusta julkisivusta tulee perinteistä muurausta lujempi.
  • Valmis julkisivu on myös kosteusteknisesti hyvin toimiva muurirakenne.
  • Ulkonäöllisesti muuraustapaan soveltuvat ehkä parhaiten pinta- ja reunamuodoiltaan hieman karheat tiilet.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö:


 
Julkaistu
12.10.2015