Mielenkiintoinen julkisivu ohutsaumamenetelmän avulla
Uudenlainen, Wienerbergerin kehittämä, julkisivun muuraustapa tekee tuloaan. Terca-ohutsaumamenetelmän ansiosta sauman paksuus on vain 4...6 mm.
Uudenlaista ja elävän näköistä tiilijulkisivua ohutsaumamenetelmän avulla.
Uusi ilme tiiliseinään
Keski-Euroopassa, etenkin arkkitehtien keskuudessa, jo suuren suosion saanut ohutsaumamenetelmä tekee nyt tulojaan Suomeen.
Uudenlainen menetelmä poikkeaa perinteisestä 15 mm:n paksuisella saumalla tehtävästä julkisivumuurauksesta sillä, että sauman pysty sekä vaakasauma ovat molemmat ainoastaan 4...6 mm paksuisia kohteesta riippuen.
Uskomattoman ohuen sauman ansiosta julkisivupinta on yhtenäinen sekä muurimaisuutta korostava.
Mitä muurausmenetelmä edellyttää?
Ohutsaumamenetelmän onnistumisen edellytyksenä on tiilien sekalimitys, jolloin pystysaumat eivät ole keskenään samassa linjassa, eivätkä ne muodosta myöskään selkeää juoksua. Mitoituksen kannalta tämä menetelmä antaa vapautta, sillä muurarin tehtävänä on lisätä jokaiseen tiiliriviin sopivanmittaisia täytekiviä. Näin julkisivusta tulee samalla myös elävän näköinen.
Laastin merkitys sekä menekki vähenevät oleellisesti
Tiesitkö, että ohutsaumamenetelmän mukaisesti toteutetussa julkisivussa muuraussauman merkitys vähenee, eikä muurauksessa tarvita värillistä laastia? Terca-ohutsaumamuurauksen laastina käytetään Weber-Leca-laastia, joka esimerkiksi muurattaessa punaisia ja tummia tiiliä, voidaan tilata tummana versiona.
Muurauksessa itse sauma jää hieman tiilen pintaa syvemmälle ja samalla varjoon, joten myöskään sauman muotoilulla ei ole näin suurtakaan merkitystä. Tämä helpottaa ja nopeuttaa muuraustyötä.
Ohuen sauman ansiosta myös laastin menekki vähenee olennaisesti perinteiseen muuraukseen verrattuna. Varsinainen sidonta runkoon tehdään perinteistä hieman ohuemmilla tiilisiteillä. Rakenteen tuuletus toteutetaan perinteisen muurauksen tapaan esimmäiseen tiiliriviin jätetyillä pystysauma-aukoilla.