Ulkoseinärakenteen lämmöneristys

Kingspan -eristeet soveltuvat mainiosti pientalojen ulkoseinärakenteen lämmöneristeeksi kaikille runkomateriaaleille kuten puu, betoni, tiili, harkko, kevytbetoni/siporex, hirsi ja teräs. Kingspan Therma™ -eristeitä käytettäessä ei tarvita erillisiä tuulensuoja- tai höyrynsulkukerroksia. Eristeillä päästään erinomaisiin lämmöneristysarvoihin huomattavan ohuilla eristekerroksilla. Rakenteesta saadaan oikeaoppisen tiiviitä helposti, mikä on alhaisten lämpöhäviöiden kannalta ehdottoman tärkeä ominaisuus.
 

Julkkarinaulaus_1760x990

Energiatehokasta rakentamista

Tehokas lämmöneristäminen on avaintekijä kestävän kehityksen mukaisessa rakentamisessa. Tehokkain tapa vähentää kasvihuonekaasujen päästöjä ja energiankulutusta on rakennusten lämmöneristävyyden parantaminen. Käytännössä tämä tarkoittaa uudisrakennusten rakentamista nolla-, matala- tai passiivienergiatasoisiksi sekä vanhojen rakennusten korjaamista energiatehokkaammiksi. Kingspan Therma™ -eristeillä energiaa säästävät passiivi- ja nollaenergiarakenteet voidaan toteuttaa kosteusteknisesti turvallisesti ja yksinkertaisesti jo tavanomaisilla rakennepaksuuksilla.

Kaikkiin runkotyyppeihin

Puurunkoiseen taloon Kingspan Therma™ -eristeet voidaan asentaa joko rungon väliin tai rungon päälle. Eristeitä käytetään myös tyypillisesti puurunkoisen yläpohjarakenteen höyrynsulkukerroksena.

Tehokkaat Kingspan polyuretaanieristeet toimivat kevytbetoni- eli siporex- sekä hirsirunkoisten rakenteiden sisäpuolisena lämmöneristeenä. Betonirunkoisessa talossa eristeet soveltuvat niin sisäkuori- kuin sandwich-elementteihin. Kingspan -eristeet ja teräsrunko tarjoavat täysin uudenlaisia mahdollisuuksia energiatehokkaaseen rakentamiseen.

Tutustu tarkemmin ulkoseinädetaljeihin

ulkoseina_leikkauskuvat_1200x675

Kuvassa ulkoseinärakenteet: 1. Puurunko, yhtenäinen eristekerros ulkopuolella, eristeenä: Kingspan Therma™ TW55 2. Puurunko, Kingspan Therma™ TW55 -höyrynsulkuratkaisu, eristeenä: Mineraalivilla 3. Täystiiliseinä, eristeenä: Kingspan Therma™ TW50

Käyttökohde
Lämmöneristelevy
Puurunkoiset seinät
Kingspan Therma™ TW55
Muuratut ja kivirunkoiset seinät
Kingspan Therma™ TW50
Vinot katot ja yläpohjat
Kingspan Therma™ TP10
Maanvaraiset ja tuulettuvat alapohjat
Kingspan Therma™ TF70

 

Kingspan Therma -vakiolevyjen tekniset-tiedot

Therma_960x540

Luotettava ja tehokas eristysratkaisu

Kingspan Therma™ -eristeillä saavutetaan lämpötaloudellisesti tehokas, ilmanpitävä ja kosteusteknisesti luotettava ulkoseinärakenne. Eristeiden hyvien lämmöneristysominaisuuksien vuoksi ulkoseinärakenteet voidaan toteuttaa ohuina. Tämä mahdollistaa myös hoikat runkorakenteet.

Asunto on miellyttävän vedoton, kun rakenteet ovat lämpö- ja kosteusteknisesti oikeaoppisen ilmanpitävät. Hyvän ilmanpitävyyden ansiosta lämpö ei karkaa rakennuksesta, vaan ilma vaihtuu hallitusti ilmanvaihdon kautta. Erillisiä höyrynsulku- tai tuulensuojakerroksia ei tarvita, koska Kingspan -eristelevy toimii höyrynsulkuna koko vahvuudeltaan.

Kingspan Therma™ -eristeet kestävät hyvin kosteutta, joten rakentamisvaiheessa tapahtunut kastuminen tai rakenteeseen vahingossa päässyt kosteus eivät vahingoita polyuretaania tai vaikuta sen ominaisuuksiin.

Helppo ja nopea asennus

Polyuretaanieristelevyjen työstäminen on helppoa ja mahdollisuudet työvirheisiin ovat vähäiset. Levyjä voidaan leikata, jyrsiä, porata, naulata ja ruuvata. Työstövälineiksi käyvät normaalit työkalut kuten käsisaha, mattopuukko ja rasiapora. Kevyitä levyjä on kätevä käsitellä ahtaissakin tiloissa. Eristelevyt kiinnitetään polyuretaanivaahdolla kiinni runkorakenteisiin. Myös eristelevyjen väliset ponttisaumat vaahdotetaan aina polyuretaanivaahdolla.

 

Kingspan_levyn_sahaus_1920x1080

Miksi valita Kingspan Therma™ -eristeet:

  • eivät vety, kutistu, lahoa tai homehdu.
  • oikein asennettuna lämmöneristyskyky säilyy pitkään rakennuksen elinkaaressa.
  • täyttävät niille asetetut palomääräykset. Palotilanteessa Kingspan Therma™ -eristeet hiiltyvät hitaasti, jolloin hiiltynyt kerros hidastaa osaltaan palon läpitunkeutumista eristekerroksessa.
  • Suomessa valmistetut lähes kaikki Therma™ - tuotteet ovat M1-luokiteltuja.
  • ovat kotimaisia CE-merkittyjä laatutuotteita, joilla on kymmenen vuoden takuu.

Lisätietoja: Kingspan tekninen neuvonta


 
Julkaistu
24.6.2021