• Etusivu
  • Talo

Ulkoseinärakenteen lämmöneristys

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kingspan Insulation Oy
Julkaistu 28.09.2015Päivitetty 01.12.2023
20172_48156.jpg

Kingspan -eristeet soveltuvat mainiosti pientalojen ulkoseinärakenteen lämmöneristeeksi kaikille runkomateriaaleille kuten puu, betoni, tiili, harkko, kevytbetoni/siporex, hirsi ja teräs. Kingspan Therma -eristeitä käytettäessä ei tarvita erillisiä tuulensuoja- tai höyrynsulkukerroksia. Eristeillä päästään erinomaisiin lämmöneristysarvoihin huomattavan ohuilla eristekerroksilla. Rakenteesta saadaan oikeaoppisen tiiviitä helposti, mikä on alhaisten lämpöhäviöiden kannalta ehdottoman tärkeä ominaisuus.

Energiatehokasta rakentamista

Tehokas lämmöneristäminen on avaintekijä kestävän kehityksen mukaisessa rakentamisessa. Tehokkain tapa vähentää kasvihuonekaasujen päästöjä ja energiankulutusta on rakennusten lämmöneristävyyden parantaminen. Käytännössä tämä tarkoittaa uudisrakennusten rakentamista nolla-, matala- tai passiivienergiatasoisiksi sekä vanhojen rakennusten korjaamista energiatehokkaammiksi. Kingspan Therma -eristeillä energiaa säästävät passiivi- ja nollaenergiarakenteet voidaan toteuttaa kosteusteknisesti turvallisesti ja yksinkertaisesti jo tavanomaisilla rakennepaksuuksilla.

Kaikkiin runkotyyppeihin

Puurunkoiseen taloon Kingspan Therma -eristeet voidaan asentaa joko rungon väliin tai rungon päälle. Eristeitä käytetään myös tyypillisesti puurunkoisen yläpohjarakenteen höyrynsulkukerroksena.

Tehokkaat Kingspan polyuretaanieristeet toimivat kevytbetoni- eli siporex- sekä hirsirunkoisten rakenteiden sisäpuolisena lämmöneristeenä. Betonirunkoisessa talossa eristeet soveltuvat niin sisäkuori- kuin sandwich-elementteihin. Kingspan -eristeet ja teräsrunko tarjoavat täysin uudenlaisia mahdollisuuksia energiatehokkaaseen rakentamiseen.

Kuvassa ulkoseinärakenteet: 1. Puurunko, yhtenäinen eristekerros ulkopuolella, eristeenä: Kingspan Therma TW55 2. Puurunko, Kingspan Therma TW55 -höyrynsulkuratkaisu, eristeenä: Mineraalivilla 3. Täystiiliseinä, eristeenä:Kingspan Therma TW50
Kuvassa ulkoseinärakenteet: 1. Puurunko, yhtenäinen eristekerros ulkopuolella, eristeenä: Kingspan Therma TW55 2. Puurunko, Kingspan Therma TW55 -höyrynsulkuratkaisu, eristeenä: Mineraalivilla 3. Täystiiliseinä, eristeenä:Kingspan Therma TW50

Tehokkaat lämmöneristysratkaisut eri rakenteisiin:

20172_48165.jpg

Luotettava ja tehokas eristysratkaisu

Kingspan Therma -eristeillä saavutetaan lämpötaloudellisesti tehokas, ilmanpitävä ja kosteusteknisesti luotettava ulkoseinärakenne. Eristeiden hyvien lämmöneristysominaisuuksien vuoksi ulkoseinärakenteet voidaan toteuttaa ohuina. Tämä mahdollistaa myös hoikat runkorakenteet.

Asunto on miellyttävän vedoton, kun rakenteet ovat lämpö- ja kosteusteknisesti oikeaoppisen ilmanpitävät. Hyvän ilmanpitävyyden ansiosta lämpö ei karkaa rakennuksesta, vaan ilma vaihtuu hallitusti ilmanvaihdon kautta. Erillisiä höyrynsulku- tai tuulensuojakerroksia ei tarvita, koska Kingspan-eristelevy toimii höyrynsulkuna koko vahvuudeltaan.

Kingspan Therma -eristeet kestävät hyvin kosteutta, joten rakentamisvaiheessa tapahtunut kastuminen tai rakenteeseen vahingossa päässyt kosteus eivät vahingoita polyuretaania tai vaikuta sen ominaisuuksiin.

Helppo ja nopea asennus

Polyuretaanieristelevyjen työstäminen on helppoa ja mahdollisuudet työvirheisiin ovat vähäiset. Levyjä voidaan leikata, jyrsiä, porata, naulata ja ruuvata. Työstövälineiksi käyvät normaalit työkalut kuten käsisaha, mattopuukko ja rasiapora. Kevyitä levyjä on kätevä käsitellä ahtaissakin tiloissa. Eristelevyt kiinnitetään polyuretaanivaahdolla kiinni runkorakenteisiin. Myös eristelevyjen väliset ponttisaumat vaahdotetaan aina polyuretaanivaahdolla.

20213_69680.jpg
Info

Info

Miksi valita Kingspan Therma -eristeet?

  • Oikein asennettuna lämmöneristyskyky säilyy pitkään rakennuksen elinkaaressa.
  • Täyttävät niille asetetut palomääräykset. Palotilanteessa Kingspan Therma -eristeet hiiltyvät hitaasti, jolloin hiiltynyt kerros hidastaa osaltaan palon läpitunkeutumista eristekerroksessa.
  • Suomessa valmistetut lähes kaikki Therma - tuotteet ovat M1-luokiteltuja.
  • Ovat kotimaisia CE-merkittyjä laatutuotteita, joilla on kymmenen vuoden takuu.

Lisätietoja:

Kingspan Insulation Oy
Talo
seinät
eristys
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201512_45081.jpg
Pientalon korjaushankkeen kulku
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty: suunnitteluvaiheessa määräytyy suurin osa hankkeen kustannuksista. Mitä enemmän korjaukseen liittyviä asioita otetaan ennalta huomioon, sitä hallitummin, nopeammin ja edullisemmin varsinainen työ sujuu. Pienenkin korjauksen suunnittelussa kannattaa käydä ainakin jollain tasolla artikkelissa esitetyt asiat. Kaikki korjaushankkeet ovat erilaisia ja vaativat yksilöllistä suunnittelua. Kuitenkin tässä esitetään joitakin yleisiä asioita, jotka saattavat helpottaa hankkeen hahmottamista, suunnittelua ja läpivientiä ja joista kukin korjaukseen ryhtyvä voi poimia omaan tapaukseensa sopivat vinkit.
20176_49431.jpg
Helppo lisälämmöneristys
Rakennuksen energian kulutusta ja lämpöhäviötä voidaan pienentää tehostamalla lämmöneristystä paksummilla eristekerroksilla tai eristävämmillä materiaaleilla. Lisälämmöneristys on remontointikohteessa aina kannattava investointi. Näiden lisäksi erityisesti ilmanpitävyyden parantaminen vähentää energiankulutusta selvästi sekä varmistaa rakenteen kosteusteknisen toimivuuden. Kingspan -eristeitä käyttämällä tehokkaampi lämmöneristys voidaan toteuttaa kolmella eri tavalla.
20106_22039.jpg
Miten rintamamiestalo on rakennettu?
Näennäisestä samankaltaisuudestaan huolimatta jokainen rintamamiestalo on yksilö. Jo tyyppi talomalleja eri muunnelmineen oli satoja, lisäksi kukin suunnittelija ja rakentaja saattoi muokata tilaratkaisuja omiin tarpeisiinsa sopiviksi. Myös rakenteita ja niiden liitos ym. detaljeja muunneltiin saatavilla olevien materiaalien, rakentajan taitojen ja ideoiden – sekä hyvien että huonoiksi osoittautuneiden – mukaan.Ajan myötä ja materiaalipulan helpottuessa myös tyyppirakenteet muuttuivat; rakenne- ja eristyspaksuus kasvoivat, rakenteet monimutkaistuivat ja niissä voitiin käyttää kalliimpia materiaaleja ja tarvikkeita. Siksi "tyypillisiä" rakenteita voidaan esitellä vain hyvin yleisluontoisesti ja suuntaa antavasti. Alkuperäisten rakenteiden kirjon lisäksi myös korjauksia on tehty eri aikoina lukemattomin eri tavoin, joten korjaukseen ryhdyttäessä rakenteet on aina selvitettävä tapauskohtaisesti.
20219_72278.jpg
Huomioi nämä eristyksessä ja tee mökistäsi talviasuttava
Yhä useampi meistä on viihtynyt mökillään enemmän ja enemmän niin vapaa-ajan kuin myös työn merkeissä. Kesäaikana mökillä olo on huoletonta, mutta miten käy silloin kun pakkanen alkaa paukkua nurkissa ja kylmyys hiipiä myös sisälle? Mökin muuttaminen talviasuttavaksi onnistuu pienin kustannuksin.
20191_56064.jpg
Vanha ullakko käyttöön?
Tarvitsetko kotiisi lisää tilaa? Todennäköisesti vastauksesi on myönteinen.Vanhan ja kylmän käyttöullakon muuttaminen lämpimäksi tilaksi helpottaa akuuttia lisätilan tarvetta. Muutostyötä ei kuitenkaan saa lähteä tekemään tuosta vain, vaan tulee ottaa selvää, onko rakennuksessa jäljellä vielä rakennusoikeutta. Kylmän käyttöullakon muuttaminen lämpimäksi onnistuu yleensä toimenpideluvalla, tämä tulee kuitenkin tarkistaa omasta rakennusvalvonnasta.
20234_81370.jpg
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja?
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja? Pitääkö koko talo lisäeristää vai riittääkö vain yhden rakennuksen osan lisäeristys?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton