• Etusivu
  • Varusteet

Työkalut laudoitusten rakentamiseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Päivitetty 14.07.2021
20216_71441.jpg

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tämä pätee myös ennakoimalla eri työvaiheessa tarvittavat työkalut. Puuosien tarkka mittaus, katkaisu ja kiinnitys onnistuu sujuvasti ilman turhia keskeytyksiä kun käytössäsi on hyvät ja laadukkaat välineet.

Hyvällä sahalla työt sujuvat

Käsipyörösaha on yksi näppärimmistä työkaluista, jonka tee-se-itse harrastaja tai kotinsa remontoija voi omistaa. Se tulee tarpeeseen lähes kaikissa kodin remonteissa ja piharakentamisessa, joissa materiaalina on puu.

Olipa suunnitelmissasi sitten rakentaa terassi, pihavarasto, autokatos tai laituri, on käsipyörösaha korvaamaton apu. Puutavaran nopea ja täsmällinen sahaus edistää projektiasi huomattavasti sekä tekee jäljestä siistiä. Hyvällä käsipyörösahalla erikokoisten lautojen sekä muiden puuosien mittatarkka katkaisu käy kevyesti ja tekee lopputuloksesta viimeistellyn.

Bosch-pyörösahat ovat erinomainen valinta erityisesti pitkien ja suorien linjojen sahaamiseen. Suuntaisohjaimen, kulman- ja syvyydensäädön sekä jiiri- ja viistesahaustoimintojen avulla ne takaavat tarkat sahaustulokset mitä erilaisimmissa projekteissa.

Helpota mittaustöitä

Tarkat mittaukset vaikuttavat aina lopputulokseen. Täsmälleen oikeasta kohtaa tehty katkaisu ja kiinnitys varmistavat laadukkaan jäljen. Ongelmia voivat kuitenkin aiheuttaa tarkan etäisyysmitan lisäksi kulman vaatimat viistosahaukset.

Usein suoralta näyttävä kulma on harvoin tasan 90°, jolloin liitos jää epäsiistiksi. Bosch-kulmamitta näyttää täsmällisen katkaisukulman. Mitassa on myös kätevä jatkovarsi, jota voi pidentää maks. 35 cm:n verran täydennyskulmien mittaamiseen vaikeapääsyisissä nurkissa. Siksi se on optimaalinen työkalu lattiapäällysteiden asennukseen ja laatoitukseen.

20176_49646.jpg

Kätevä Bosch Zamo-lasermittalaite varmistaa tarkan ja helpon mittauksen. Zamo-työkaluun voi liittää kolme kätevää, Boschin patentoimaa adapteria, jotka sopivat mitä erilaisimpiin projekteihin: pyöräadapteri, nauhamitta-adapteri ja linja-adapteri. Tätä helppokäyttöistä työkalua voi ohjata kätevästi yhdellä painikkeella. Se mittaa etäisyydet jopa 20 metriin asti ja laskee pinta-alat esimerkiksi maalausta, tapetointia sekä huonekalujen, hyllyjen tai taulujen mitoitusta varten.

20205_64988.jpg

Akkuporakone - mukana kaikessa rakentamisessa

Rakennusmateriaalien ja -osien kiinnittämiseen on useita erilaisia työvälineitä. Kuitenkin hyvällä akkuporakoneella selviät lähes kaikista poraus- ja kiinnityshaasteista. Vääntötehon optimointi sekä akun käyttökapasiteetti ovat ominaisuuksia, jotka on hyvä ottaa huomioon laitteen valinnassa.

Bosch-akkuporakoneet ovat kompaktin kokoisia, tehokkaita ja yleiskäyttöisiä työkaluja, joita voi käyttää ruuvaamiseen ja poraamiseen puuhun, metalliin ja muoviin. Akkuiskuporakoneet soveltuvat lisäksi kiviseinien poraustöihin.

Lue lisää akkuporakoneista

20205_64979.jpg
Robert Bosch Oy / Työkalut
Varusteet
työkalut
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Bosch akkupumppu
Uusi akkukäyttöinen painepumppu helpottaa ilmaamista huomattavasti
Pian on jälleen renkaiden vaihdon aika. Asennuksen yhteydessä on myös aina tarpeen tarkistaa rengaspaineet. Kätevä akkukäyttöinen ilmapumppu tekee renkaiden paineen säädöstä tarkkaa ja nopeaa. Kompakti laite on ihanteellinen niin auton-, moottoripyörän- kuin polkupyörän renkaiden paineistamiseen. Lisäksi se on erinomainen apuväline eri urheilulajien pallojen täyttämiseen.
20213_69015.jpg
Tällä laitteella helpotat porausta puuhun ja metalliin
Lukuisissa erilaisissa kiinnityksissä tarvitaan poraamista, jolla tehdään reikä kappaleeseen kiinnikettä varten. Haasteeksi muodostuu usein reiän poraaminen tarkasti kohtisuoraan juuri oikeaan kohtaan. Työstettävän kappaleen muoto voi myös olla sellainen, että sen paikallaan pitäminen porauksen ajan on hankalaa tai jopa mahdotonta. Pöytäporakone helpottaa tätä työtä huomattavasti tehden reiän poraamisesta turvallista, tarkkaa ja nopeaa.
20164_46151.jpg
Tällä työkalulla selviydyt jokaisesta haasteesta!
Rakennus- ja remontointipuuhissa tarvitaan useita eri työkaluja. Monelle on tuttu tilanne, jossa työkalupakki on täynnä tavaraa ja silti kyseinen työkalu puuttuu. Mitäpä jos tarvitsisit vain yhden sähkötyökalun, jolla hommat hoituisivat nopeasti ja kätevästi vain tarvikepäätä vaihtamalla?
20219_72709.jpg
Työkalutesti: akkurunkonaulaimen iskuvoima yllätti
HiKOKI-akkutyökalutesti / Akkurunkonaulain / Roope Naasko
20216_70969.jpg
Dronet yleistyvät rakennusalalla, mutta haasteita on vielä liuta
Rakennusalalla käyttökohteita riittää, mutta yritysten ei välttämättä kannata ottaa koko drone-toimintaa omalle kontolleen.
20176_49576.jpg
Kirsti Paakkanen suunnitteli laatusinetin Ormaxin aluskatteelle
Hengittävä aluskate suojaa talon rakenteita koko talon iän. Vielä nykyisinkin aluskate on liian usein kattorakenteen heikoin lenkki. Ormax-Tiilikatot halusi nostaa tämän asian esiin Suomen 100 v. juhlavuonna, jolloin erityisesti kiinnitetään huomiota kestävään ja terveelliseen rakentamiseen seuraavalle vuosisadalle. Juhlavuoden kunniaksi Kirsti Paakkanen kutsuttiin suunnittelemaan visuaalisuus Ormaxin suosituimmalle aluskatteelle. Designin ja markkinoinnin rautainen ammattilainen sai vapaat kädet suunnitteluun ja hän nosti esiin laatusinetin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton