Työkalut laudoitusten rakentamiseen

Katkaisu- ja jiirisaha on yksi näppärimmistä työkaluista, jonka tee-se-itse harrastaja tai kotinsa remontoija voi omistaa. Se tulee tarpeeseen lähes kaikissa kodin remonteissa ja piharakentamisessa, joissa materiaalina on puu. Terassin ja piha-aidan laudoituksissa, puujulkisivun paneloinneissa, huonetilojen laminaatti- ja parkettitöissä sekä listoituksissa on katkaisu- ja jiirisaha korvaamaton apu.

PCM_8S_Bosch_saha_1200x675

Hyvällä sahalla työt sujuvat

Olipa suunnitelmissasi sitten rakentaa terassi, pihavarasto, autokatos tai laituri, on sahaustöitä tiedossa. Puutavaran nopea ja täsmällinen sahaus edistää projektiasi huomattavasti sekä tekee jäljestä siistiä. Hyvällä katkaisu- ja jiirisahalla erikokoisten lautojen sekä muiden puuosien mittatarkka katkaisu käy kevyesti ja tekee lopputuloksesta viimeistellyn.

Tarkka ja kätevä jokaisessa sahaustyössä

Laadukkaalla terällä ja suurella sahausnopeudella varustettu Bosch katkaisu- ja jiirisaha PCM 800S, on DIY-sahojen eliittiä. Kompaktin kokoinen PCM 8S -katkaisu- ja jiirisaha tekee suurempienkin puuosien sahaamisesta todella helppoa. Sen kätevät pöytäjatkeet ja valinnainen vetotoiminto mahdollistavat eri mittaisten puumateriaalien monipuoliset sahaustyöt.

Laitteen laserlinja helpottaa ja nopeuttaa sahan ohjaamista. Se varmistaa tarkan työskentelyn heijastamalla sahauslinjan suoraan työkappaleeseen. Lisäksi sahan syvyydenrajoitin mahdollistaa urien helpon sahaamisen.

bosch_poytasaha_800x450

Vetotoiminon avulla sahausmatkaa pitenee ja leveiden työkappaleiden tarkka katkaisu onnistuu vaivatta. Vetotoiminto mahdollistaa jopa 220 mm:n mittaisten kappaleiden katkaisun ja sopii erinomaisesti myös paksumpien puuosien, joiden sahaussyvyys on maks. 65 mm, nopeaan ja helppoon sahaamiseen eri kulmista.

Tarvittaessa sahanterän vaihto käy kätevästi. Karalukitus pitää sammutetun työkalun karaa paikallaan ja mahdollistaa sahanterän helpon vaihdon.

bosch_poytasaha2_800x450

Helpota mittaustöitä

Tarkat mittaukset vaikuttavat aina lopputulokseen. Täsmälleen oikeasta kohtaa tehty katkaisu ja kiinnitys varmistavat laadukkaan jäljen. Ongelmia voivat kuitenkin aiheuttaa tarkan etäisyysmitan lisäksi kulman vaatimat viistosahaukset, joka on esimerkiksi yksi listoituksen haasteista.

Bosch PAM 220 kulmamitta näyttää oikean jiirisahaan syötettävän jiiri- ja kallistuskulman. Näin lista tulee varmasti oikeaan kulmaan. Usein myös suoralta näyttävä kulma on harvoin tasan 90°, jolloin listojen liitos jää epäsiistiksi, jos tarkkaa kulmaa ei mitata. Kulmamitalla lopputulos on siisti ja huoliteltu eikä kalliita listoja mene pilalle.

Mitassa on myös kätevä jatkovarsi, jota voi pidentää maks. 35 cm:n verran täydennyskulmien mittaamiseen vaikeapääsyisissä nurkissa. Siksi se on optimaalinen työkalu lattiapäällysteiden asennukseen ja laatoitukseen.

kulmamitta_1200x675

Kätevä Bosch Zamo-lasermittalaite varmistaa tarkan ja helpon mittauksen. Zamo-työkaluun voi liittää kolme kätevää, Boschin patentoimaa adapteria, jotka sopivat mitä erilaisimpiin projekteihin: pyöräadapteri, nauhamitta-adapteri ja linja-adapteri. Tätä helppokäyttöistä työkalua voi ohjata kätevästi yhdellä painikkeella. Se mittaa etäisyydet jopa 20 metriin asti ja laskee pinta-alat esimerkiksi maalausta, tapetointia sekä huonekalujen, hyllyjen tai taulujen mitoitusta varten.

zamo_1200x675

Akkuporakone - mukana kaikessa rakentamisessa

Rakennusmateriaalien ja -osien kiinnittämiseen on useita erilaisia työvälineitä. Kuitenkin hyvällä akkuporakoneella selviät lähes kaikista poraus- ja kiinnityshaasteista. Vääntötehon optimointi sekä akun käyttökapasiteetti ovat ominaisuuksia, jotka on hyvä ottaa huomioon laitteen valinnassa.

Bosch-akkuporakoneet ovat kompaktin kokoisia, tehokkaita ja yleiskäyttöisiä työkaluja, joita voi käyttää ruuvaamiseen ja poraamiseen puuhun, metalliin ja muoviin. Akkuiskuporakoneet soveltuvat lisäksi kiviseinien poraustöihin.

Lue lisää akkuporakoneista

bosch_akkuporakone_800x450

Työkalut projektiisi

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tämä pätee myös ennakoimalla eri työvaihessa tarvittavat työkalut. Kun kaikki materiaalit, kiinnikkeet ja työvälineet ovat valmiina, vältytään turhilta keskeytyksiltä ja työskentely on mielekästä.

Tutustu ja tilaa verkkokaupasta

 
Päivitetty
4.6.2020