Lämpöä ja lämmintä vettä entistä kustannustehokkaammin

Lämmityskustannusten alentaminen on yksi tapa aloittaa talon käyttökulujen pienentäminen. NIBEn invertterimaalämpöpumppu ja Smart Price Adaption –toiminto takaavat alhaisimmat lämmitys- kustannukset. Smart Price Adaption -toiminto hyödyntää sähkön hintamuutoksia. Valitsemalla jonkun neljästä NIBEn F1255-sarjan maalämpöpumpuista saa testeissäkin todetun parhaimman vuosilämpökertoimen*).

NIBE F1255 maalämpöpumppuNIBE F1255 maalämpöpumppu
Kierroslukuohjatuissa maalämpöpumpuissa NIBE on edelläkävijä; jo kymmenen vuotta NIBE on valmistanut näitä invertteriohjattuja maalämpöpumppuja. Kierroslukuohjauksella lämpöpumpun teho kasvaa, kun tarvitaan enemmän lämpöä ja lämmintä vettä. Kierrokset taas laskevat, kun tarve on pienempi. Näin lämpöpumppu toimii koko ajan optimaalisella hyötysuhteella, joka säästää sähköä ja varmistaa laitteen pitkän käyttöiän. NIBEn F1255 -maalämpöpumpun vuosilämpökerroin SCOP*) on selvästi yli 5 ***).

Ruotsin energiaviranomainen totesi invertteri-tekniikalla varustetun NIBE F1255 -lämpöpumpun parhaaksi valinnaksi, kun lämpöpumppujen vuosilämpökerrointa testattiin**).

Testissä mukana ollut lämpöpumppu F1255-16 sopii isommille taloille. Jos kyseessä on energiatehokas uudisrakennus tai pienempi talo, F1255 on saatavana myös pienempänä mallina taloihin, joiden tehontarve on alle 6 kW. Silloin kun lämpimän käyttöveden tarve on suuri, kannattaa valita NIBEn F1155 -malli ja erillinen käyttövesivaraaja.
NIBE F1155 maalämpöpumppuNIBE F1155 maalämpöpumppu
Kun halutaan varmistaa, että lämpöä ja lämmintä vettä saadaan mahdollisimman edullisesti, kannattaa käyttää NIBEn Smart Price Adaption -toimintoa. Liittämällä lämpöpumpun Internetiin NIBE Uplink™ -yhteyden kautta, Smart Price Adaption -toiminto hakee Nord-Pool Spot -sähköpörssistä tietoja seuraavan päivän sähkönhinnoista. Kun nämä tiedot yhdistetään laitteen oppimaan lämminvesi- ja lämmitystarvekäyttöön, lämpöpumppu mukauttaa toimintansa. Se tuottaa enemmän lämpöä ja lämmintä vettä, kun sähkönhinnat ovat alhaiset, ja ”lepuuttaa” laitetta kalliin sähkön ajan.

*) SCOP = Seasonal Coefficient of Performance, vuosilämpökerroin. Kertoo, kuinka monta kilowattituntia yhdellä sähkön kilowatitunnilla saadaan.
**) Energistyrelsen (Ruotsi)
***) Varmepumpelisten (Tanska)"


NIBE:llä on pitkä kokemus pohjoismaisiin oloihin rakennetuista lämpöpumpuista, ja sillä on tarjottavana laaja valikoima tuotteita, joissa lämmönlähteenä on niin maa, ilma ja aurinkokin.
NIBE F1255
Tehokas NIBE F1255 on maalämpöpumppu varustettuna taajuusohjatulla kompressorilla ja kierroslukuohjatuilla kiertovesipumpuilla. NIBE F1255 soveltuu sekä pienten että suurten asuinrakennusten lämmönlähteeksi.
Maalämpöpumppu mukautuu automaattisesti rakennuksen energiantarpeeseen. Lämpöpumpun toimiessa aina oikealla teholla lämmityskustannukset ovat mahdollisimman alhaiset.
Integroitu lämminvesivaraaja on ruostumatonta terästä.
Lämpöpumppu voidaan liittää lämmitysjärjestelmiin, kuten lattia-, patteri- tai puhallinkonvektorijärjestelmiin. Lämpöpumppuun voidaan liittää mm. erillinen lämminvesivaraaja, jäähdytyslaite, poistoilman LTO-laite. Lisäksi lämpöpumppuun on saatavissa lukuisia lisävarusteita.
Tehoalueet: 1,5–6 kW tai 4-16 kW
Integroitu lämminvesivaraaja: 180 litraa Korkeus/leveys/syvyys: 1 800/600/620 mm
Hinta: F1255 4-16 Kw alkaen 8300 euroa. F1255 1,5-6 Kw alkaen 7200 euroa.

NIBE F1155
Maalämpöpumppu on varustettu taajuusohjatulla kompressorilla ja kierrroslukuohjatuilla kiertovesipumpuilla. NIBE F1155 soveltuu sekä pienten että suurten asuinrakennusten lämmönlähteeksi. Lämpöpumppu mukautuu automaattisesti rakennuksen energiantarpeeseen. Lämpöpumpun toimiessa aina oikealla teholla lämmityskustannukset ovat mahdollisimman alhaiset. Lämpöpumppu voidaan liittää lämmitysjärjestelmiin, kuten lattia-, patteri- tai puhallinkonvektorijärjestelmiin. Lämpöpumppuun voidaan liittää mm. erillinen lämminvesivaraaja, jäähdytyslaite, poistoilman LTO-laite. Lisäksi lämpöpumppuun on saatavissa lukuisia lisävarusteita.

Tehoalueet: 1,5–6 kW tai 4-16 kW
Korkeus/leveys/syvyys: 1 500/600/620 mm
Hinta: F1255 4-16 Kw alkaen 8300 euroa. F1255 1,5-6 Kw alkaen 7200 euroa

Jätä yhteydenottopyyntö NIBE maalämpöpumpuista


 
Julkaistu
14.9.2015