Ränneillä ruotuun!

Hallittu sadeveden poisto on tärkeää myös kesämökeillä. Sadevesijärjestelmän puuttuminen näkyy selkeästi nykyään ympärivuotisessa käytössä olevassa kesämökissä, jonka vanha osa on rakennettu 1985 ja laajennus 2011. Myös parisen vuotta sitten valmistunut terassi on kärsinyt sadevesien tippumisesta katon lappeelta suoraan maahan tai terassille.

Jätä yhteydenottopyyntö sadevesijärjestelmistä tästä
 

Terassissa näkyy selvä sadepisaroiden jättämä vana, kun sadevesi on saanut rauhassa pudota terassille. Tummat alimmat laudat kielivät tulevasta lautojen vaihtotarpeesta, jos sadevesille ei mitään tehtäisi.Terassissa näkyy selvä sadepisaroiden jättämä vana, kun sadevesi on saanut rauhassa pudota terassille. Tummat alimmat laudat kielivät tulevasta lautojen vaihtotarpeesta, jos sadevesille ei mitään tehtäisi.

Selkeät merkit

Kesämökithän ovat olleet ennen kakkosasuntoja, joissa vietettiin se aika, kun ei tarvinnut lämmittää. Kakkosasuntoa pidettiin sellaisessa kunnossa, että siellä voitiin olla, mutta luksusta niistä ei löytynyt. Rakennusmääräyksiä ei juuri ollut ja piirustukset voitiin tehdä tupakka-askin kanteen.

Tässä mökissä vanha osa rakennettiin silloisten vaatimusten mukaan ja laajennusosa nykyisten vaatimusten mukaan, mutta sadevesijärjestelmä, kattoturvatuotteet, tikkaat sekä hätäpoistumistiet jäivät asentamatta. Sadevesijärjestelmä unohdettiin vielä silloin, kun terassia ei ollut. Terassin tultua valmiiksi sadevesijärjestelmän tarve tuli selkeäksi.

Sadevedet ovat tummentaneet molemmista mökin osista alimmat hirret ja laudat. Uudehkossa terassissa erottuu selkeänä nauha, johon räystäältä on pudonnut vesi. Terassin kohdalla olevat hirsilamellit sekä laudat olisivat olleet vaarassa tuhoutua, jos rännejä ja kouruja ei olisi asennettu. Samalla asennettiin puuttuvat hätäpoistumistiet ja tikkaat.

Toimistoajan puitteissa

Sovittuna ajankohtana asentaja saapui mökin pihalle ja aloitti työt laajennusosan rännien laitosta. Jotta työ ei olisi ollut aivan tavanomaista, terassi vaati pientä pähkäilyä. Vanhan ja uuden mökin liitoskohdassa räystäät ovat eri korkeudessa ja samaisesta liitoskohdasta haluttiin syöksy alas. Ongelma ratkaistiin uuden osan syöksyn yhdistämisellä vanhan osan kouruun. Syöksy taas vietiin terassin läpi.

Vesivekin pakettiautosta löytyy kaikki tarpeellinen sadevesijärjestelmän asennukseen.Vesivekin pakettiautosta löytyy kaikki tarpeellinen sadevesijärjestelmän asennukseen.
Asentaja Aapo Koivula valmiina pysäyttämään koneen, kun kouru on tarpeeksi pitkä.Asentaja Aapo Koivula valmiina pysäyttämään koneen, kun kouru on tarpeeksi pitkä.

Sadevesijärjestelmä Arvo

Sadevesijärjestelmä päädyttiin ottamaan Vesivekiltä. Vesivek Arvo sopii tähän tuulen armoilla ja metsän siimeksessä olevaan mökkiin. Kouruihin kertyy vuoden aikana kaikenlaista roskaa puista. Roskat pääsevät sadeveden mukana sujuvasti kourua pitkin alas, koska paikanpäällä profiloitava kouru ajetaan oikeaan mittaan ja tällöin voidaan välttää turhat saumakohdat. Kun vuosittain kourut tarkistetaan ja puhdistetaan, ulkopuoliset kourun kannakkeet eivät estä niiden puhdistamista. Sadevesijärjestelmän materiaali on alumiinia, joten se ei ruostu ainakaan seuraavaan 30 vuoden aikana. Kouru on syvä, joten sadeveden ei pitäisi roiskua kouruista yli. Nyt, kun kourut asennettiin, ei enää välttämättä tiedä sataako ulkona vai ei. Ennen sadeilma huomattiin räystäältä tippuvasta vedestä.

Viimeistelty ilme

Sadevesijärjestelmän jälkeen asennettiin hätäpoistumistiet päätyyn sekä tikkaat kahdelle seinälle. Mökki näytti jotenkin keskeneräiseltä katsojan silmään aiemmin. Sadevesijärjestelmän, hätäpoistumisteiden sekä tikkaiden asentamisen jälkeen kiinteistö oli ilo silmälle. Parveke puuttuu vielä täydellisen valmiista kokonaisuudesta, mutta eiköhän sekin sieltä vielä…

Sadevesijärjestelmä mökille

Arvo sadevesikourun ominaisuudet

  • Syvemmän profiilinsa ansiosta vettä mahtuu suurempi määrä
  • Paikanpäällä profiloitava kouru ajetaan oikeaan mittaan jotta voidaan välttää turhat saumakohdat
  • Uusi design vähentää veden valumista kourun kylkeä pitkin
  • Korroosionkestävä alumiinimateriaali, 100v. puhkiruostumattomuustakuu
  • Ulkopuoliset, supersäänkestävät kourunkannakkeet – puhdistus on helppoa
  • Polttomaalatulle alumiinille myönnämme 100 vuoden puhkiruostumattomuus takuun

rännit

Jätä yhteydenottopyyntö sadevesijärjestelmästä:


 
Julkaistu
23.5.2016