• Etusivu
  • Rakentaminen

Kastelli valittiin Vantaan messujen Energiatehokkaaksi ja toimivaksi kodiksi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Päivitetty 23.09.2015
20158_44165.jpg

Rapattu julkisivu viimeistelee ulkonäön.

Motiva Oy ja Talotekniikkateollisuus ry ovat valinneet Vantaan Asuntomessuilla Energiatehokas ja toimiva koti –taloksi Kastelli-Talot Oy:n kohteen 39 Kastelli. Valinnalla haluttiin nostaa esiin hyvää, kestävää, energia- ja kustannustehokasta nykyrakentamista. Kastellin valinnassa korostui erityisesti hyvä kokonaisuus, tilojen tehokkuus sekä kestävät ratkaisut.

Tehokas tilankäyttö

Kastelli-Talot Oy:n Kastelli on tilankäytöltään tehokas, huoneistoalaltaan 145 m² talo, joka sopii pienellekin tontille, mutta riittää kuitenkin tiloiltaan 4-5 asukkaalle. Kastelli on energialuokkaa B, sen E-luku on 118 ja talon lämmitetty nettoala on 153 m².

"Talon ulkoiset mittasuhteet ovat omiaan käytönaikaiselle energiatehokkuudelle ja pohjaratkaisu on myös investointina suhteellisen kustannustehokas. Myös muuttovalmis-toimitussisällön kustannus on Kastellissa kohtuullinen ja näin lähempänä tavallisen kuluttajan kukkaroa", toteaa asiantuntija Sami Seuna Motiva Oy:stä.

Olohuone
Olohuone
Yläkerran aula
Yläkerran aula
Yläkerran makuuhuone
Yläkerran makuuhuone
Alakerran makuuhuone
Alakerran makuuhuone

5 h + k + s, huoneistoala 145 m²

Yhdistetty keittiö, ruokailu- ja olohuone muodostavat yhtenäisen tilan. Valoisa ja korkea olohuone tuo lisää tilantuntua. Keittiöstä on kätevä yhteys terassille. Alakertaan on sijoitettu myös yksi makuuhuone sekä kodinhoito- ja saunatilat.

Reilun kokoiset portaat johtavat yläkertaan. Lepotaso portaissa helpottaa liikkumista tuomalla myös turvallisyytta porraskulkuun. Ikkuna tuo portaikkoon valoisuutta.

Yläkertaan saavuttaessa avautuu reilun kokoinen aulatila. Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta ja wc-/kylpyhuone. Vanhempien makuuhuoneen "walk-in-closet" tuo ripauksen luksusta.

Rapattu julkisivu viimeistelee ulkonäön.

20158_44173.jpg

Energiatehokkuus näkyy rakenteissa ja tekniikassa

Kastellin lämmitysmuotona on kaukolämpö, joka asuntomessualueelle tulee energiatehokkaasta sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksesta. Energiatehokkuus näkyy rakenteissa ja tekniikassa: yläpohjassa U-arvo on vain 0,07, ilmanvaihdon lämmöntalteenoton vuosihyötysuhde on korkea, 75 prosenttia, ja mitattu ilmanvuotoluku vain 0,8 l/h. Suuri ikkunapinta-ala suunnattuna erityisesti lounaaseen tuo paljon auringon lämpöenergiaa sisätiloihin vuositasolla. Ylilämpöä rajoittaa yöaikaan ilmanvaihtokoneen yöviilennystoiminto, joka tehostaa ilmanvaihtoa ilman viiletessä.

"Tehokas lämmöntalteenotto on yksi olennaisista ratkaisuista, joilla rakennuksen energiatehokkuutta voi parantaa", korostaa asiantuntija Paula Porkola Talotekniikkateollisuus ry:stä. "Kastellissa suuret ikkunat voivat kesäaikaan lämmittää sisätiloja jopa liikaakin, joten taloon olisi syytä vielä asentaa tehokas aurinkosuojaus ylilämpenemistä hillitsemään."

Kastellissa valaistus on suurelta osaltaan LED-tekniikkaa, joka on pitkäikäinen ja käytössä erittäin energiatehokas. Puu talon runkomateriaalina toimii myös hiilen varastona, on kotimaista raaka-ainetta, ja 100 prosenttisesti uusiutuvaa.

Tilaa Kastelli 2015 taloesite

Avokeittiö
Avokeittiö
Alakerran wc
Alakerran wc
Kodinhoitohuone
Kodinhoitohuone
Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72664.jpg
Sano ei hukkaneliöille ja rakenna oma kompakti unelmatalosi
Nykyisin omaa kotia suunnittelevat ja rakentavat rakastavat kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja. Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja.
201510_44579.jpg
Uusi EasyIN-kotikonsepti, helppo hankkia ja asua
Kastelli-talot Oy, joka on ollut jo yli 20 vuotta pientalojen markkinajohtaja Suomessa, tuo markkinoille uuden EasyIN –asumiskonseptin. EasyIN–konseptilla Kastelli rakentaa täysin valmiita, asunto-osakeyhtiömuotoisia pientaloasuntoja, jotka on helppo hankkia ja, joissa on helppo asua. Ensimmäiset 58 EasyIN–kotia rakennetaan Vantaan Vaaralaan ja Ilolaan.
20183_52367.jpg
Hurrja huhtikuu alkaa taas!
Kastelli on tehnyt viisi talomuunnosta suosituimmista malleistaan. Uutuusmallit on tehty asiakkaiden toiveiden pohjalta ja ne tulevat pysyväksi osaksi Kastellin mallistoa – uusia talomalleja on myös testattu käytännössä ja ne on todettu toimiviksi ja toivotuiksi. Tutustu Kastellin uutuuksiin sekä Hurrja huhtikuu -kampanjaan!
20231_80569.jpg
Tehtaan suojissa on mahdollista rakentaa huippulaadukas omakotitalo
Voidaanko omakotitalo todella rakentaa näin? – Sateelta suojassa, hyvässä järjestyksessä ja vain kolmessa viikossa. Kiiruna Talojen talotehtaalla rakennetaan muuttovalmiita omakotitaloja. Rakentamisen vakaat olosuhteet mahdollistavat valmiiden kotien tasaisen korkean laadun.
Kuvassa lasketaan yhtä Aulis Lundell Oy:n moduulitalon elementtiä rekan kyydistä valmiille perustukselle
Moduuliratkaisut tulevat esille Helsingin keskustaan – Aulis Lundell Oy avaa showroomin Runeberginkadulle
Aulis Lundell Oy avaa showroomin Helsingin keskustaan. Esille on saatu kattavasti koko Aulis Lundell Oy:n tuotanto. Uusissa tiloissa tutustut muun muassa Liune-ovituotteisiin sekä aivan uusiin moduulirakentamisen ratkaisuihin.Showroom avataan Autotaloon, entiseen Rakennustiedon tilaan Runeberginkatu 5:ssä. Showroom on auki maanantaista perjantaihin ja halutessasi voit sopia myös henkilökohtaisen tapaamisen.
Ahola-transportin_moduuleidta_tehty_rakennus-Aulis_lundell_oy
Nopeaa ja turvallista rakentamista moduulien avulla
Esivalmistetut teräsmoduulit ovat erinomainen mahdollisuus urakoitsijoille ja asentajille, jotka haluavat nopeuttaa rakennusprojekteja ja vähentää rakentamisen kustannuksia. Esivalmistetut moduulit valmistetaan kuivissa tiloissa tehtaalla, jossa niiden tarkkuus ja laatu voidaan varmistaa ennen toimittamista rakennuspaikalle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton