Keittiötä suunnittelemassa?
-Hae ideat omaan keittiöösi nyt Asuntomessuilta

Nyt on hyvä tilaisuus hakea tuoreimmat ja viimeisimmät ideat omaan keittiöön. Asuntomessuilla on esittelyssä yli 40 erilaista keittiöratkaisua, joista varmasti löytyy mielenkiintoista uutuutta ja ratkaisua omaan keittiöön. Tässä esittelyssä nyt muutaman Asuntomessukohteen keittiöt.

Rock-kivitalo Villa Alettan, kohde 38, keittiön kaappien ovet muistuttavat betonia.Rock-kivitalo Villa Alettan, kohde 38, keittiön kaappien ovet muistuttavat betonia.

Vaaleat keittiöt

Onko vaalea tai peräti valkoinen keittiö sinun unelmasi? Ideoita kokovalkoiseen ja lähes täysin valkoiseen keittiöön löytyy useammastakin Asuntomessukohteesta.

Ehkä perinteisimpiä keittiöitä edustavat kohteen 39, Kastelli, suuri avokeittiö sekä kohteen 41, Tiilerikoti, U-mallinen keittiö.
Ripauksen 1950-lukua tuo vastaavasti kohteen 15, Deko 192, jonka valkoisen keittiön parina on mustavalkoruudullinen lattialaatoitus. Pelkistettyä valkoista, tämän kohteen, PuuMera kohde 3, koko asunto on väritykseltään valkoinen. Kohteen keittiö on yhtä tilaa oleskelutilojen kanssa.

Tervetuloa Asuntomessuille. Lippuja saat ostettua ennakkoon täältä!
Kohteen 3, PuuMera Aisti, keittiö on kokovalkoinen.Kohteen 3, PuuMera Aisti, keittiö on kokovalkoinen.
Viittauksia 1950-luvulle tuo kohteen 15, Deko 192 keittiö. Kurkista esimerkiksi keittiön lattialle.Viittauksia 1950-luvulle tuo kohteen 15, Deko 192 keittiö. Kurkista esimerkiksi keittiön lattialle.
Tämä suuri avokeittiö löytyy kohteesta 39, Kastelli.Tämä suuri avokeittiö löytyy kohteesta 39, Kastelli.
Rauhallista värimaailmaa löytyy myös kohteen 41, Tiilerikoti, keittiöstä.Rauhallista värimaailmaa löytyy myös kohteen 41, Tiilerikoti, keittiöstä.

Väriä ja väripareja keittiöön

Asuntomessujen keittiöissä on valkoisen värin lisäksi nähtävillä useita kohteita, joissa värien sävyt ovat erilaisia harmaan sävyjä tai jopa mustaa. Todellinen piristysruiske on kuitenkin kohteen 29, Muurametalojen Villa Chili, jonka raikkaan keltainen keittiö valaisee jo omalla värillään tilaa. Vaaleita veden sekä puunsävyjä tuo kohteen 31, Lammi-kivitalo Casa del Limon, keittiö. Kodin värityksessä ja materiaaleissa on nähtävillä vivahteita Meksikoon. Suomalais-meksikolainen perhe onkin yhdistänyt kodissaan taitavasti suomalaista sekä meksikolaista. Esimerkiksi kodin laattoja on tuotu Meksikosta.
Tässä keittiössä paistaa ikuinen aurinko. Kohde 29, Muurametalojen Villa Chili.Tässä keittiössä paistaa ikuinen aurinko. Kohde 29, Muurametalojen Villa Chili.
Lämpimät sävyt ja tuulahdus Meksikosta. Näitä löytyy kohteesta 31, Lammi-kivitalo Casa del Limon.Lämpimät sävyt ja tuulahdus Meksikosta. Näitä löytyy kohteesta 31, Lammi-kivitalo Casa del Limon.

Ideoita

Aina ei tarvitse tyytyä aivan tavalliseen tai jo aiemmin tutuksi tulleeseen. Keittiö on suuri hankinta ja ehdottomasti kodin sydän. Miksi et siis toteuttaisi vaikka näitä ideoita omassa keittiössäsi:

Työtasosta ylös nouseva liesituuletin on paitsi näyttävä myös tehokas. Liesituulettimen valo valaisee juuri sinne mihin tarvitseekin. Tällainen liesituuletin on nähtävillä ainakin kohteissa 13, Designer 167 ja 36, Jämerä-Leija.

Tämä saareke on toteutettu käyttäen kahta ruokapöydän kantta, kohde 28 Passiivikivitalojen Kosteusturvatalo. Kun tutkii saareketta tarkemmin, huomaa että lemmikkien ruokakupeille on tehty oma paikkansa saarekkeen päätyyn.

Ei enää ripustuksia kattoon. Liesituulettimen voi asentaa vaikka työtasoon. Tämä liesituuletin löytyy kohteesta 13, Designer 167.Ei enää ripustuksia kattoon. Liesituulettimen voi asentaa vaikka työtasoon. Tämä liesituuletin löytyy kohteesta 13, Designer 167.
Työtason pinta on mielenkiintoisen elävä. Käy kurkkaamassa työtason pinta ja lemmikkien ruokakuppien paikka kohteessa 28, Passiivikivitalojen Kosteusturvatalo.Työtason pinta on mielenkiintoisen elävä. Käy kurkkaamassa työtason pinta ja lemmikkien ruokakuppien paikka kohteessa 28, Passiivikivitalojen Kosteusturvatalo.
Kohteen 33, Hevi kivitalo Panthera Tigris, keittiön yläkaapisto erottuu taustastaan.Kohteen 33, Hevi kivitalo Panthera Tigris, keittiön yläkaapisto erottuu taustastaan.
Erota Keittiö saarekkeen avulla. Tässä keittiössä myös valaistukseen on kiinnitetty huomiota. Ainoakoti Feeniks, kohde 23.Erota Keittiö saarekkeen avulla. Tässä keittiössä myös valaistukseen on kiinnitetty huomiota. Ainoakoti Feeniks, kohde 23.

Valaistus laatikostoon. Vitriinilaatikot tuovat omalta osaltaan tilaan valoa ja samalla tarjoavat kauniin paikan säilyttää suosikkiesineitä. Tämä keittiö on nähtävillä kohteessa 36, Jämerä-Leija.

Kiinnitä katse myös välitilaan. Sen ei aina tarvitse olla laattaa. Kohteessa 17, Villa Beauty, on keittiön välitilassa käytetty sirulasia. Kun välitilaan valitsee lasin, voi seinäpinta olla vaikka maalattu tai tapetoitu. Kohteessa 11, Designer 151 välitila on suojattu lasilla.

Kohteessa 19, Vivola, on keittiön yläkaapissa mielenkiintoinen ominaisuus. Koska tulevista asukkaista toinen on liikuntarajoitteinen, on hänen tarpeensa huomioitu myös keittiössä. Yläkaapistot saa tarvittaessa laskeutumaan alemmas erillisen laskumekanismin ansiosta.

Tuo esille mieluisimmat astiasi tai esineesi. Valaistu laatikko kohteessa 36, Jämerä-Leija.Tuo esille mieluisimmat astiasi tai esineesi. Valaistu laatikko kohteessa 36, Jämerä-Leija.
Yläkaapistot saa tarvittaessa laskeutumaan alemmas erillisen laskumekanismin ansiosta. Kohde 19, Vivola.Yläkaapistot saa tarvittaessa laskeutumaan alemmas erillisen laskumekanismin ansiosta. Kohde 19, Vivola.
Välitilaan voi valita vaikka sirulasin, kuten kohteessa 17, Villa Beauty.Välitilaan voi valita vaikka sirulasin, kuten kohteessa 17, Villa Beauty.
Tässä välitilassa on asennettuna lasi. Kohde 11, Designer 151.Tässä välitilassa on asennettuna lasi. Kohde 11, Designer 151.

Tervetuloa Asuntomessuille

Messut avoinna 10.7.-9.8. 2015 välisen ajan.
Portit ovat avoinna päivittäin klo 10-18

Huomioi poikkeuksellinen aukioloaika 5.-6.8. jolloin messut ovat avoinna myös illalla aina kello 20.00 saakka.


Lippuja saat ostettua ennakkoon täältä!

Lippujen hinnat:

 • Aikuiset (yli 16-vuotiaat) 21 €
 • Perhelippu (2 aikuista ja 7-15 v lapset) 42 €
 • Lapset (7-15 v.) 10 €
 • Opiskelijat (opiskelijakortilla), eläkeläiset (Kela-kortti), invalidit ja varusmiehet 15 €
 • Ryhmälippu (ryhmäkoko vähintään 15 hlöä, samanaikainen sisääntulo; ennakkoilmoittautuminen toivottavaa) 16€/hlö
 • Kahden päivän lippu (ensimmäisen päivän lippu norm. 21€, toisen päivän lippu 15€, lunastetaan ensimmäisenä käyntipäivänä lipunmyynnistä) 36 €
 • Pysäköinti (sis. bussikuljetuksen)
  Lipunmyynnistä ja netistä ostettuna 9 €
  Pois lähtiessä pysäköintialueelta ostettuna 11€
  Moottoripyörien pysäköinti 9€
  Ei koske linja-autoja, invapysäköintiä eikä lehdistöä.
Vammaisen henkilön avustaja veloituksetta. Kutsukortilla alueelle saapuvien tulee aktivoida pääsylippu siinä ilmenevin ohjein. Mikäli aktivointi tai tulostaminen ei onnistu, tulee lipun kääntöpuolen tiedot täyttää ja lippu palauttaa messuportille.

Lue lisää Asuntomessuista www.asuntomessut.fi
 
Julkaistu
3.8.2015