Huoltotyöt helposti Gyprocin tarkastusluukkujen kautta

Joskus tulee eteen tarve päästä tutkimaan ja huoltamaan seinärakenteessa olevaa kohdetta. Jotta seinää ei tarvitse rikkoa, tulee kätevänä apuna Gyproc Tarkastusluukut. Gyprocin valikoimaan kuuluvat niin vakioluukut, paloluukut, peltiset push-up luukut kuin myös hiussaumaluukut.

750-talo-ja-ihmiset

Hiussaumaluukut avautuvat painalluksella

Tarvitsisiko tarkastusluukun olla huomaamaton? Silloin hiussaumaluukku on hyvä ratkaisu. Luukku on kipsilevypintainen, joten luukun pinnan viimeistely on helppoa. Tämän luukun avulla saadaan yhtenäisennäköinen katto- tai seinäpinta.

Gyproc HS Hiussaumaluukku avautuu sekä lukittuu näppärästi vain yhdellä painalluksella (push-up), joten avaamiseen ei tarvita erillisiä avaimia tai työkaluja. Hiussaumaluukun kipsikansi on kiinnitetty runkoon ilman ruuveja, joten mahdolliset ruuvinkannatkaan eivät haittaa pinnan viimeistelyä. Innovatiivinen kiinnitystapa ja luukun turvamekanismi estävät luukun putoamisen luukkua avattaessa. Asennuskehyksen sekä kannen väliin on asennettu tiiviste, joka estää pölyn kerääntymisen luukun reunoihin. HS hiussaumaluukku kuuluu paloluokittelemattomiin tarkastusluukkuihin.

Luukkua on saatavilla vakiokoot 300x300, 400x400 sekä 500x500 mm.
Gyprocin HS Hiussaumaluukun voi maalata tai tapetoida.Gyprocin HS Hiussaumaluukun voi maalata tai tapetoida.

Muita paloluokittelemattomia tarkastusluukkuja

Paloluokittelemattomat Gyprocin tarkastusluukut soveltuvat yksin- ja kaksinkertaisiin Gyproc-levyrakenteisiin seiniin sekä sisäkattoihin. Materiaalina luukuissa on sähkösinkitty teräs, joka on maalattu valkoiseksi.

Erot luukkujen kesken löytyvät avautumismekanismeista. Perusmalli vakiotarkastusluukku Gyproc TL on varustettu saranalla. Salpalukollinen Gyproc TLS vakiotarkastusluukku on varustettu kääntösalpalukolla, joka avataan neliökoloavaimella tai vaihtoehtoisesti Gyproc TLS-avaimella. Gyprocin TLP-Push-up luukun avausmekanismi on samanlainen kuin Hiussaumaluukulla. Luukku avautuu sekä sulkeutuu näppärästi yhdellä painalluksella.

Gyprocin paloluokittelemattomat tarkastusluukut.Gyprocin paloluokittelemattomat tarkastusluukut.

Paloluokiteltuja tarkastusluukkuja

Gyprocin nopeasti ja helposti asennettavat paloluokitellut tarkastusluukut ovat jopa 40 % kevyempiä kuin perinteinen paloluukku. Luukkuja löytyy kahta eri paloluokkaa EI30 ja EI 60.

Gyproc Paloluukku EI 30 on palotestattu molemmin puolin sekä vaaka- että pystyasennossa soveltaen standardia SFS-EN 1634-1. Luukun asennuskoko on ilmoitettu luukun koko. Luukku on lukittava, avataan käyttäen 5 mm kuusiokoloavainta. Paloluukku toimii myös ääneneristysluukkuna R´w 38 dB.

Paloluukku EI 60 on ominaisuuksiltaan vastaava kuten Paloluukku EI 30, paitsi että luukku on palotestattu ainoastaan pystyasennossa soveltaen standardia SFS-EN 1634-1.

Gyprocin paloluokitellut tarkastusluukut.Gyprocin paloluokitellut tarkastusluukut.

Mikä tarkastusluukku soveltuu minulle?

Tiedätkö, mikä tarkastusluukku on sinun käyttötarkoitukseesi sopiva? Ei hätää, sillä Gyprocin valikoimasta löytyy useita erilaisia sekä eri tarkoituksiin soveltuvia tarkastusluukkuja. Katso alla olevasta taulukosta Gyproc ja Gyptone –tarkastusluukkujen tuoteominaisuudet sekä soveltuvuudet eri käyttökohteisiin.

Taulukosta näet, mikä tarkastusluukku sopii sinulle.Taulukosta näet, mikä tarkastusluukku sopii sinulle.
 
Julkaistu
3.8.2015