Kontio Harunire yhdistää onnistuneesti Japanin ja Suomen

Harunire, Japanin jalava, kertoo tarinan rakennuttajaperheestä, joka yhdisti kodissaan sulavasti kaksi kulttuuria. Japanilais-suomalainen perhe halusi oman näköisensä kodin. Näin yhdistyi skandinaavisuus sekä japanilaisuus. Siro ja kaksikerroksinen hirsitalo sulautuu loistavasti kaupunkitaajamaan. Kontio Harunire on saanut vaikutteita Kontiotuote Oy:n erityisesti taajamiin suunnitellusta selkeälinjaisesta mallistosta.

Harunireen pääsee nyt tutustumaan Asuntomessujen ajan. Kohteen löytää Asuntomessuilta numerolla 14.

Leikittelyä muodoilla ja luonnonvalolla

Talon muotokielen avulla on haluttu korostaa ensisijaisia huonetiloja. Kodin huonekorkeudeltaan korkeimpiin tiloihin onkin sijoitettu kodin oleskelutilat sekä makuuhuoneet. Matalampaan osaan vastaavasti tekniikka sekä peseytymistilat. Myös kodin suuret ikkunat ovat oleskelutiloihin, näin kaunis luonnonvalo pääsee sisälle kotiin. Harunire onkin valoisa, avara sekä kutsuva.

Kaksikerroksisen kodin yläkertaan on sijoitettu perheen makuuhuoneet, kylpyhuone, kodinhoitohuone sekä arkiolohuone. Keittiö, ruokailu- sekä oleskelutilat ja saunaosasto on sijoitettuna ensimmäiseen kerrokseen. Lisäksi kotiin on sijoitettu säilytystiloja kätevästi eri puolille taloa. Esimerkiksi portaikon alaosa on hyödynnetty varastotilana.

Kodin keittiö on hyvin käytännöllinen. Kalusteet ovat Kontion omaa Kontio Living Kalusteet -mallistoa.Kodin keittiö on hyvin käytännöllinen. Kalusteet ovat Kontion omaa Kontio Living Kalusteet -mallistoa.
Yhtenä vaikuttavimmista lähtökohdista tämän kodin suunnittelussa oli perheen allergiat. Tavoitteena oli saada perheelle hyvä sisäilma. Näin rungoksi valikoitui 205 mm vahva hirsi, joka tiedettiin terveelliseksi ratkaisuksi. Myös sisustusmateriaaleissa otettiin allergisuus huomioon, kaikki valitut sisustusmateriaalit ovat allergisoimattomia.

Kodin keittiö on hyvin käytännöllinen. Keittiössä oleva saareke onkin tarkoitettu paikaksi, jossa lapsi voi tehdä läksyjään samalla kun äiti laittaa ruokaa. Kiintokalusteet ovat Kontion omaa Kontio Living Kalusteet -mallistoa. Keväällä lanseerattu mallisto onkin nyt ensi esittelyssä Asuntomessuilla.

Harmoninen sisustus tuo rauhaa

Perheen äiti pitää suomalaisesta designista, tästä johtuen moni suomalainen havaitseekin Asuntomessukohteeseen tullessaan tuttuja kuoseja sekä astioita, huonekaluja unohtamatta.

Japanilaisuutta ei kodissa ole kuitenkaan unohdettu, vaan japanilaisuus on kodissa havaittavissa pienissä vihjauksissa ja väri- sekä materiaalivalinnoissa ympäri kotia. Esimerkiksi makuuhuoneessa on nähtävillä japaninsininen värisävy. Myös kodinhoitohuoneessa on nähtävillä viitteitä japanilaiseen tapaan kuivata pyykkiä.

Arvostuksen aitoja materiaaleja kohtaan huomaa Haruniressä kulkiessa. Täällä materiaalit ovat juuri sitä miltä näyttävätkin. Hirsiseinät ovat hirttä eivätkä paneelia. Hirsiset seinäpinnat on käsitelty Kontion käyttämällä uudenlaisella pintakäsittelyaineella, joten hirsipinnat sekä vuorilaudat kattopaneeleita unohtamatta ovat luonnollisen vaaleita. Tehty käsittely estääkin vaalean puun tummentumista auringonvalon vaikutuksesta.


"Japanilaisuus näkyy täällä käytännöllisyytenä."
Olavi Kujanen, Myynninedistämispäällikkö Kontio
Tilava kodinhoitohuone löytyy Haruniren toisesta kerroksestaTilava kodinhoitohuone löytyy Haruniren toisesta kerroksesta

Japanilainen tapa on istuttaa talolle oma nimikkokasvi

Hirsitalo on muodoltaan L-mallinen, joka tarjoaa suojaa sekä etelään että länteen avautuvalle oleskelupihalle. Oleskelupihalle tapahtuva kulku käykin 24-neliöisen lasiterassin ja puupation kautta. Japanilainen pelkistetty tyyli vallitsee myös puutarhassa. Talon nimeksi rakennuttajaperhe halusi ehdottomasti Haruniren, joka tarkoittaa Japanin jalavaa. Japanilaisen perinteen mukaan talolle istutetaan oma nimikkokasvi – perinteen ansiosta tällä pihalla kasvaa Japanin jalava.

Myös näissä kohteissa on vaikutteita ulkomailta:

Kohde 23, Ainoa Feeniks

Vuosien ulkomailla asuminen on tuonut omat mausteensa tämän rakennuttajaperheen kotiin. Kodin sisustuksessa on nähtävillä esimerkiksi ripaus Ranskaa. Myös kodin kylpyläosasto on näkemisen arvoinen. Arkkitehdin ollessa slovenialainen, tuo se myös uudenlaisen näkökulman kotiin.

Kohde 29, Muurametalojen Villa Chili

Kaipasitko sisustuksiin väriä? Täältä sitä löytyy.Perheen harrastuksena ovat chilit ja se näkyy myös kodin sisustuksessa sekä puutarhassa. Värimaailmassa näkyvät tulisuus, mausteisuus sekä itämaisuus.

Kohde 31, Lammi-kivitalo Casa del Limon

Tule, näe ja koe Meksiko. Kodin väreissä sekä sisustusmateriaaleissa on nähtävillä meksiko. Huomaa myös yläkerran portaikossa oleva seinämaalaus. Tässä kodissa yhdistyy suomalaisen lapsiperheen arki sekä meksikolaiset värit ja materiaalit.
Kohde 29, Muurametalojen Villa Chili ei ujostele värien suhteen.Kohde 29, Muurametalojen Villa Chili ei ujostele värien suhteen.

Tervetuloa Asuntomessuille

Messut avoinna 10.7.-9.8. 2015 välisen ajan.
Portit ovat avoinna päivittäin klo 10-18


Lippuja saat ostettua ennakkoon täältä!

Lippujen hinnat:

 • Aikuiset (yli 16-vuotiaat) 21 €
 • Perhelippu (2 aikuista ja 7-15 v lapset) 42 €
 • Lapset (7-15 v.) 10 €
 • Opiskelijat (opiskelijakortilla), eläkeläiset (Kela-kortti), invalidit ja varusmiehet 15 €
 • Ryhmälippu (ryhmäkoko vähintään 15 hlöä, samanaikainen sisääntulo; ennakkoilmoittautuminen toivottavaa) 16€/hlö
 • Kahden päivän lippu (ensimmäisen päivän lippu norm. 21€, toisen päivän lippu 15€, lunastetaan ensimmäisenä käyntipäivänä lipunmyynnistä) 36 €
 • Pysäköinti (sis. bussikuljetuksen)
  Lipunmyynnistä ja netistä ostettuna 9 €
  Pois lähtiessä pysäköintialueelta ostettuna 11€
  Moottoripyörien pysäköinti 9€
  Ei koske linja-autoja, invapysäköintiä eikä lehdistöä.
Vammaisen henkilön avustaja veloituksetta. Kutsukortilla alueelle saapuvien tulee aktivoida pääsylippu siinä ilmenevin ohjein. Mikäli aktivointi tai tulostaminen ei onnistu, tulee lipun kääntöpuolen tiedot täyttää ja lippu palauttaa messuportille.

Lue lisää Asuntomessuista

Jätä yhteydenottopyyntö!


 
Julkaistu
27.7.2015