Pienet, kauniit ja toimivat Asuntomessupuutarhat

Piha, puutarha ja niiden toiminnallisuus. Minkälaisen pihan suunnittelisit itsellesi? Vantaan Kivistössä meneillään olevat Asuntomessut antavat hyviä vinkkejä ja ideoita pihan tekemiseen ja uudistamiseen. Hauskat ideat tuovat mukanaan luonnonmateriaaleja, uusiokäyttöä, suuria ruukkuistutuksia sekä jopa vihreän puutarhan parvekkeelle.

Urban Villa 1, kohde 35, katolla kasvaa ketoviherkatto.Urban Villa 1, kohde 35, katolla kasvaa ketoviherkatto.

Viitteitä Japaniin

Luonnonkivet tonttien rajoilla, sekä varsinaisena pihakivetyksenä pitävät yhä pintansa. Esimerkiksi kohteen 38, Rock-kivitalo Villa Aletta, pihalla on sisääntulokatoksen vieressä helppohoitoinen sekä jossain määrin japanilaishenkinen kivialue. Kun mielikuvituksensa päästää valloilleen, voi kuvitella kivien keskellä puron.

Pihakivetyksenä Villa Kapeen, kohde 26, pihalla on katukivetyksenä Orivesi Musta katukivi. Pihalla on myös muuallakin nähtävillä liuskekiveä esimerkiksi aidoissa ja tukimuureissa. Pyöreää luonnonkiveä sekä kunttaa löytyy kohteen 28, Passiivikivitalojen kosteusturvatalo, pihalta. Myös tällä pihalla on nähtävillä viitteitä japanilaisiin kivipuutarhoihin. Keraamisia pihatiiliä esittelee kohde 37, Terca Tiger.

Asuntomessukohteiden 38, 26 ja 28 upeat piha-alueet.Asuntomessukohteiden 38, 26 ja 28 upeat piha-alueet.

Idea pienelle pihalle

Onko pihasi pieni, mutta kaipaat sinne silti jotain näyttävää?

Ota käyttöösi suuret ja värikkäät ruukut kuten Urban Villa 1, kohde 35, ja Hevi kivitalo Panthera Tigris, kohde 33. Urban Villa 1:n katolta löytyy myös viihtyisä oleskelualue, jossa kasvaa ketoviherkatto. Mielenkiintoisia yksityiskohtia pienellekin pihalle luo viheralueet, joiden välissä pujottelee polku.

Pidätkö ajatuksesta saada hyötypuutarha? Kohteen 29, Muurametalojen Villa Chili pihalla on hauska pieni kasvihuone, jossa tulevat asukkaat kasvattavat chilejä. Kasvihuone on koristeltu myös satunnaisia teehetkiä varten kattokruunulla.

Kerrostalossa asuvankaan ei tarvitse hylätä ajatusta omasta puutarhasta. Sen voi helposti perustaa vaikka parvekkeelle. Ihanan herkullinen parveke löytyy kohteesta 2, PuuMera. Tällä parvekkeella kasvaa niin kukat, hyötykasvit kuin yrtitkin.

Tule Asuntomessuille hakemaan omaan puutarhaasi uudet ja raikkaat ideat.
Lippuja saat ostettua ennakkoon täältä!
Ihanan värikäs ruukku piristää pientäkin puutarhaa. Urban Villa 1, kohde 35.Ihanan värikäs ruukku piristää pientäkin puutarhaa. Urban Villa 1, kohde 35.
Kohteessa 33, Hevi kivitalo Panthera Tigris, on yhdistetty näyttävät ruukut ja penkki.Kohteessa 33, Hevi kivitalo Panthera Tigris, on yhdistetty näyttävät ruukut ja penkki.
Kohde 29, Muurametalojen Villa Chilin pihalta löytyy kattokruunulla varustettu kasvihuone.Kohde 29, Muurametalojen Villa Chilin pihalta löytyy kattokruunulla varustettu kasvihuone.
Myös parveke voi olla näin herkullinen. Kohde 2, PuuMera.Myös parveke voi olla näin herkullinen. Kohde 2, PuuMera.

Viihtyisillä terasseilla istuu iltaa mielellään

Kaunis kesäpäivä. Mikä olisikaan parempi paikka viettää yhdessä aikaa kuin oma terassi. Osassa messukohteista löytyykin vilvoittelupaikkana myös erilaisia uima-altaita ja kylpypaljuja.

Profin house, kohde numero 21 tarjoaa komean terassin nähtäväksi. Terassiin on käytetty katteena komeaa siperian lehtikuusta.
Honka Savukvartsin, kohde 18, puutarha heijastelee talon tyyliä. Koska talossa tulee asumaan kolme sukupolvea, on terassille varattu myös riittävästi tilaa kaikkien nauttia yhdessäolosta.
Kohteen 18, Honka Savukvartsi, terassilla on tilaa kolmelle sukupolvelle.Kohteen 18, Honka Savukvartsi, terassilla on tilaa kolmelle sukupolvelle.

Kohteessa numero 19, Vivola, on huomioitu asukkaiden tarpeet. Liikkuminen on tehty helpoksi myös pyörätuolilla. Päärakennus, terassi ja sauna muodostavat suojaisan ja aurinkoisen piha-alueen, jonne liikenteen äänet eivät kuulu.

Istuinryhmän valinnassa omat mieltymykset vaikuttavatkin lopulliseen ratkaisuun. Pidätkö keveistä istuimista vai kaipaatko enemmän runsautta ja massiivisuutta? Asuntomessuilla onkin nähtävillä monenlaisia istuinryhmiä. Tässä lukemaan kutsuvat istuimet kohteesta 30, Villa Falken ja persoonalliset kohteesta 32, Planiatalo Amanda.

Profin House, kohde 21, terassit on valmistettu siperian lehtikuusesta.Profin House, kohde 21, terassit on valmistettu siperian lehtikuusesta.
Vivola, kohde 19, piha ja terassi on suojaisa.Vivola, kohde 19, piha ja terassi on suojaisa.
Kohteen 30 istuinryhmä kutsuu lukemaan hyvää kirjaa.Kohteen 30 istuinryhmä kutsuu lukemaan hyvää kirjaa.
Istuinryhmän voi toteuttaa myös näin. Kohde 32.Istuinryhmän voi toteuttaa myös näin. Kohde 32.

Lapsille upea leikkipaikka

Alueen lapsille on rakennettu upea leikkipuisto –Kvartsijuonenpuisto. Kvartsijuonenpuisto sijoittuu Asuntomessualueen itäpuolella oleviin hiekkakuoppiin.

Puisto koostuukin parista alueesta, keitaasta, juoksuhiekkamaasta sekä seikkailudyyneistä.

Ajatuksena alueille on ollutkin seuraavanlainen: keidas on eteläisin sekä matalin hiekkakuoppa, jossa oman ”suljetun” tilansa muodostavat alueelle istutetut viherkasvit.

Juoksuhiekkamaa on tarkoitettu hiekka- ja vesileikkeihin. Erityisesti nuorille suunnattu laajin kuoppa eli seikkailudyynit tarjoavat vaihtelevia materiaaleja sekä muotoja ja antavat samalla mahdollisuuden monipuoliseen liikkumiseen ja oleskeluun.

Puiston yläreunaan on suunniteltu viljelypalstoja.
Kvartsijuonenpuiston seikkailudyynit tarjoavat toimintaa myös vähän vanhemmille.Kvartsijuonenpuiston seikkailudyynit tarjoavat toimintaa myös vähän vanhemmille.
Juoksuhiekkamaa tarjoaa monenlaista tekemistä.Juoksuhiekkamaa tarjoaa monenlaista tekemistä.
Keinut on asetettu hauskasti ympyrän muotoon.Keinut on asetettu hauskasti ympyrän muotoon.

Tervetuloa Asuntomessuille

Messut avoinna 10.7.-9.8. 2015 välisen ajan.
Portit ovat avoinna päivittäin klo 10-18


Lippuja saat ostettua ennakkoon täältä!

Lippujen hinnat:

 • Aikuiset (yli 16-vuotiaat) 21 €
 • Perhelippu (2 aikuista ja 7-15 v lapset) 42 €
 • Lapset (7-15 v.) 10 €
 • Opiskelijat (opiskelijakortilla), eläkeläiset (Kela-kortti), invalidit ja varusmiehet 15 €
 • Ryhmälippu (ryhmäkoko vähintään 15 hlöä, samanaikainen sisääntulo; ennakkoilmoittautuminen toivottavaa) 16€/hlö
 • Kahden päivän lippu (ensimmäisen päivän lippu norm. 21€, toisen päivän lippu 15€, lunastetaan ensimmäisenä käyntipäivänä lipunmyynnistä) 36 €
 • Pysäköinti (sis. bussikuljetuksen)
  Lipunmyynnistä ja netistä ostettuna 9 €
  Pois lähtiessä pysäköintialueelta ostettuna 11€
  Moottoripyörien pysäköinti 9€
  Ei koske linja-autoja, invapysäköintiä eikä lehdistöä.
Vammaisen henkilön avustaja veloituksetta. Kutsukortilla alueelle saapuvien tulee aktivoida pääsylippu siinä ilmenevin ohjein. Mikäli aktivointi tai tulostaminen ei onnistu, tulee lipun kääntöpuolen tiedot täyttää ja lippu palauttaa messuportille.

Lue lisää Asuntomessuista www.asuntomessut.fi
 
Julkaistu
19.10.2015