Näin säästät energiaa arkisin keinoin

Loisteen Säästöliekki lämmittää mieltä ja kukkaroa!

Loiste auttaa sinua säästämään rahaa, energiaa ja ympäristöä - iloisilla ja helpoilla vinkeillä.

Saat näppäriä energiansäästövinkkejä arkeen, joilla voit säästää merkittäviä summia kuin huomaamatta.
Asiakasuutiset_print

Kodin viihde-elektroniikka voi lisätä reippaasti sähkön kulutusta

Nelihenkisessä perheessä viihdelaitteet ja tietokone voivat käyttää enemmän sähköä vuodessa kuin astian- ja pyykinpesukone yhteensä. Kun olet ostamassa uusia laitteita, niin kannattaa hankkia mahdollisimman energiatehokkaita laitteita. Voit varmistaa myyjältä viihdelaitteen ja tietokoneen käyttö- ja valmiustilan tehon (W).

Esimerkiksi kannettava tietokone vie huomattavasti vähemmän sähköä kuin vanhanmallinen pöytäkone. Pöytämallinen tietokone voi käyttää jopa 1 000 kWh sähköä vuodessa, jos siinä on virta päällä yötä päivää. Kulutus on saman verran kuin kahdesti viikossa lämpiävällä saunan kiukaalla. Rahassa mitattuna säästö voi olla jopa 40 - 50 euroa vuodessa, jos koneessa on virta vain sitä käytettäessä.

Sulje siis kokonaan sellaiset laitteet, joita et käytä. Sammuta myös laitteiden valmiustilat, nykyään lähes kaikissa laitteissa on tällainen mahdollisuus. Kätevä ratkaisu on myös hankkia kytkimellä varustettuja jatkojohtoja. Silloin voit kytkeä laitteiden valmiustilat pois yhdestä kytkimestä helposti ja nopeasti.
Tässä vielä muutama Säästöliekki -vinkki, tarjolla on siis jokaiselle jotain

• Vaihda vanhat vesikalusteet uudenmallisiksi. Piheissä yksiotehanoissa veden täysi virtaama voidaan rajoittaa jopa vain neljään litraan minuutissa. Vaihda hanojen huonot tiivisteet. Tiheä tippavuoto voi tuhlata 30 m3 vettä viemäriin vuodessa.

• Käytä levyn ja uunin jälkilämpö hyväksesi. Voit sammuttaa virran jopa 10 - 20 minuuttia ennen ruoan valmistumista. Jos teet uuniruokaa, kypsennä samalla perunat uunissa. Ja jälkilämmössä haudutat vaikka puuron.
Loisteen asiakkaat voivat seurata Oma Energia -palvelusta, miten paljon eri kodinkoneiden tai esimerkiksi saunan käyttö lisää sähkönkäyttöä.
Katso osoitteesta loiste.fi/säästöliekki miten voit tienata vaikkapa lentoliput Ranskaan, kylpyläloman tai mitä ikinä haluatkaan Säätöliekin siivittämänä tehdä! Sivulla on lisäksi kilpailu, jossa jättämällä oman energiansäästövinkkisi voit voittaa koko perheen (2+2) pääsyn Flamingon kylpylään.
 
Julkaistu
20.7.2015