• Etusivu
  • Rakentaminen

Perinteinen paritupa modernina versiona

Honka savu -mallisto esittäytyy

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 19.10.2015
20157_44008.jpg

Honka Savu -mallisto tuo historiaa nykypäivään.

Hongan Savu-malliston nimellä on oma historiansa. Nimi valikoituikin historian uumenista muistuttamaan sukupolvien yli jatkuvasta pysyvästä asuinpaikasta. Tiesitkö, että Savu on keskiaikainen veronkantoyksikkö? Savu tarkoitti jo 1500-luvun Hämeessä, Uudellamaalla, Savossa ja Karjalassa yhtä taloa eli ruokakuntaa tilan koosta riippumatta. Nyt vuonna 2015 Savu on Hongan uusi kaupunkikotimallisto.

Kaksikerroksisia kaupunkikoteja

Joustava sekä kustannustehokas Honka Savu-mallisto on suunniteltu sopimaan monenlaisiin elämäntilanteisiin. Kokovalikoima tarjoaa ratkaisun erilaisten perheiden ja asumismuotojen tarpeisiin. Savu-talon koot ovat 110, 130, 140, 160 ja 180 m². Talon kompakti koko tarjoaa mahdollisuuden tilavan kodin sijoittamisesta myös pienellekin tontille koko piha-aluetta uhraamatta.

Savu-malliston moderni arkkitehtuuri on Hongan sekä arkkitehtipariskunta Jaakko ja Elizaveta Parkkosen käsialaa. Koko malliston esikuvana toimii arkkitehtipariskunnan oma koti, Vantaan Asuntomessuille valmistunut Honka Savukvartsi.

"Rakennus on muunnelma perinteisestä parituvasta, jossa toiminnot oli jaettu kolmeen osaan. Keskellä oli sisäänkäynti ja varastotilaa, toisella puolella tupakeittiö ja toisella kamari." Arkkitehti Jaakko parkkonen

Voit ladata itsellesi Honka Savu -malliston esitteen tästä.

Honka Savu -malliston koteja on saatavilla viidessä eri koossa. Kuvassa koot 110, 140 ja 130 m².
Honka Savu -malliston koteja on saatavilla viidessä eri koossa. Kuvassa koot 110, 140 ja 130 m².
Info

Info

Malliston taustalla Hongan Asuntomessutalo 2015

Vantaan Asuntomessuilla esittäytyi Hongan moderni kolmen sukupolven paritalo, Honka Savukvartsi.

Asuntomessukohteiden alhaisimman hiilijalanjäljen omaava messukohde oli näkemisen arvoinen. Rakennuttajaperheessä onkin kaksi SAFA-arkkitehtia, joten kodista löytyvät ratkaisut ovat huolella mietittyjä sekä toimivia. Tämä kyseinen kohde on Honka Savu –malliston esikuva.

Mikäli et päässyt tutustumaan kohteeseen Asuntomessujen aikana, katso alla oleva esittelyvideo kohteesta.

Lataa Honka Savukvartsi –esite
Lisää tietoa modernista ja ekologisesta Asuntomessukohteesta
Lataa tästä itsellesi Honka Savu -malliston esite.
Terveen asumisen opas ladattavissa täältä.

Katso esittelyvideo Hongan Asuntomessukohteesta Olisiko tässä sinun unelmiesi koti?

Materiaalina suomalainen mänty

Malliston kodit valmistetaan käyttäen Hongan painumatonta hirsirunkoa.

Painumaton hirsi mahdollistaakin huolettoman kosteuden ja lämpötilan hallinnan sekä antaa samalla arkkitehtuurille vapaat kädet yhdistää muita materiaaleja rakennuskaavan sekä omien mieltymysten puitteissa.

Painumaton hirsi syntyy suomalaisesta männystä. Tukit hankitaan kestävän metsänhoidon mukaisesti PEFC-sertifioiduista metsistä. Puuosien valmistuspaikkana toimii Hongan oma tehdas Karstulassa Keski-Suomessa.
Rakentamiseen painumaton hirsi tuo suunnittelun vapautta sekä mahdollistaa modernin rakennustyylin täysin uudella tavalla – nyt voit yhdistää kotiisi suuria lasipintoja, kivipintaa sekä terästä. Markkinoiden ainoa painumaton hirsi koostuu kuudesta ristiinlaminoidusta osasta. Painumattomuus saadaan aikaan pystypuisella keskilamellilla, hirren erikoisprofiililla, kiristyspultituksella sekä hirren erikoiskuivauksella.

Höyrynsulkumuovia et Hongan hirsitalojen seinistä löydä, sillä seinät ovat luonnollisen hengittävät ja päästävät vesihöyryn siirtymään vapaasti ilmasta seinärakenteeseen ja takaisin. Honka on kehittänyt Smart Ventilation System™ -ratkaisun, jonka ansiosta myös puukuitueristeellä eristetyt massiivipuuseinät on mahdollista toteuttaa hengittävinä ilman höyrynsulkumuovia.

20158_44192.jpg

Massiivipuusta valmistettu Honka-koti oikein suunniteltuna ja rakennettuna kestää jopa satoja vuosia. Kun kodin muunneltavuus sekä monikäyttöisyys otetaan huomioon jo suunnitteluvaiheessa, saadaan pidennettyä kodin käytettävyyttä myös elämäntilanteiden muuttuessa.

Toteuta kotisi allergiavapailla materiaaleilla

Turvallinen sekä terveellinen asuminen unohtamatta korkealuokkaista arkkitehtuuria painottuvat Hongan toiminnassa. Tavoitteena on luoda koti, jossa jokaisen on hyvä elää ja asua vuosikymmeniä. Terve Talo™ -konseptilla toteutettavan kodin yksi lähtökohdista niin suunnittelun kuin toteutuksenkin saralla on hyvä ilmanlaatu.

Konseptin avulla toteutetut kodit täyttävät tiukat vaatimukset mm. sisäilman puhtaudessa, materiaalien vähäpäästöisyydessä, rakenteiden kosteusturvallisuudessa sekä rakennustekniikassa.

Haluatko olla varma, että sinulla on hyvä olla ja elää uudessa kodissasi?
Allergiatunnuksella varustettu Honka Terve Talo™ on VTT:n sertifioima muuttovalmis omakotitalo, joka on suunniteltu yhteistyössä Allergia- ja astmaliiton kanssa.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.
202211_80349.jpg
Suunnitteletko hirsi­kodin rakentamista? Rakenna ainutlaa­tui­selle hirsitalo­alueelle
Haaveiletko asumisesta kauniin luonnon ja hirsisen naapuruston ympäröimänä? Jos vastaat kyllä, sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa unelmasi. Hongalla on myynnissä tontteja uudelle hirsitalojen omakotitaloalueelle Mäntsälään ja merelliselle hirsihuvila-alueelle Paraisille.
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
Laituri järven rannalla
Mökin ilmanvaihto kesäksi kuntoon
Onko kesämökillä ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Silloin voi olla aika päivittää rakennuksen ilmanvaihto.
Tulikiven Lamu 18 Grafia-pinnalla
Energia
Vinkki: takkavaihtoehtoja myös mökkiolosuhteisiin
Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton