Työtehoseuran nelihenkisen raadin tekemässä arvioinnissa painottui keittiön toiminnallisuus, mutta myös esteettisyys, ekologisuus ja turvallisuus huomioitiin. Keittiöiden arvioinnissa tarkasteltiin muun muassa kodinkoneiden ergonomista sijoittelua, lasku- ja työpöytätasojen riittävyyttä ja yleistä toimivuutta. Messukohdearviot tehtiin Osuuskunta Suomen Asuntomessut toimeksiannosta.
TTS:n lehdistökierrokselle valikoituivat kohteet 25 (Deko 165), 36 (Jämerä-Leija), 38 (Rock Kivitalo Villa Aletta) ja 40 (Verso). Niissä on toteutettu muutamia oivallisia ratkaisuja ja keittiön toiminnallisuus suhteessa asunnon kokoon ja muihin tilaratkaisuihin on hyvä.
Lähes joka keittiössä on saareke tai niemeke. Saarekkeiden ympärillä on yleensä riittävästi tilaa, jota tarvitaan ovien ja laatikoiden avautumiseen ja keittiössä työskentelyyn. Monikäyttöinen saareke palvelee muun muassa työskentelytasona, tarjoilupöytänä ja välipalaruokailussa. Joihinkin saarekkeisiin on sijoitettu kodinkoneita, kuten keittotaso ja kalusteuuni. Keittotasolliseen saarekkeeseen suositellaan vesipistettä, mutta se löytyy vain muutamasta kohteesta.
Kodinkoneiden ja keittiökalusteiden ovien avautumissuunnissa ja työ- sekä laskutasojen määrässä ja sijainnissa on jonkin verran puutteita. Hämmästyttävän monessa keittiössä ei ole laskutilaa uunin ja kylmälaitteiden vieressä. Kalusteuuni ja kylmälaite on monessa keittiössä sijoitettu vierekkäin. Laadukas kalusteuuni on hyvin eristetty ja ei lämmitä viereistä kylmälaitetta. ”On kuitenkin huomioitava, että huokeassa uunissa eristeet saattavat olla niin ohuet, että uunikomeron lämpeneminen vaikuttaa kylmälaitteen toimintaan”, huomauttaa Marjomaa.