Vanhan puulattian tasoitus

Vanha puulattia voidaan haluta vaihtaa toiseksi. Puulattiaa ei tarvitse lähteä purkamaan alta pois - se voidaan tasoittaa suoraksi alustaksi tulevalle pinnoitteelle.

Työohjeet vanhan puulattian tasoitukseen

  • Kuivan, lujan ja puhtaan vanhan puulattian alustastaan irti olevat laudat kiinnitetään hyvin tai tarpeen mukaan vaihdetaan uusiin.
  • Rasva, lakka, liima, vanha tasoite ja muut tartuntaa heikentävät aineet hiotaan pois ja imuroidaan alusta.
  • Yli 2 mm:n raot esitiivistetään PU-vaahdolla, akryylimassalla tai muulla vastaavalla materiaalilla.
  • Asennetaan mahdolliset topparit ja tiivistetään mahdolliset vuodot.
  • Imukykyiset seinät on hyvä suojata kosteudelta ja lialta käyttämällä seinillä weber.floor 4960 Reunanauhoja.
  • Reunanauhojen liittymä lattianrajassa tiivistetään PU-vaahdolla tai akryylimassalla. Läpivientien ollessa irti alustasta/välipohjasta, on ne erotettava myös uudesta tulevasta tasoitteesta.
  • Reunanauhoja on käytettävä ja tiivistettävä hyvin, ettei tuore tasoite valu nauhojen alle.

Laastit ovat M1-tyyppihyvksyttyjä.

Lue lisää laasteista ja tasoitteista

Lattian pohjustus

Laimennettu weber.vetonit MD16 Dispersio levitetään pehmeällä harjalla (laimennussuhde 1:1). Lätäköiden muodostumista on vältettävä. Kuivan tasoitteen sirottelu ja harjaaminen märkään dispersioon parantaa tartuntaa. Dispersion annetaan kuivua tahmeaksi ja lautojen kuivua yön yli (vähintään 12 tuntia, enintään 48 tuntia). Sitten asennetaan weber.floor 4945 Lasikuituverkko (limitys vähintään 50 mm).
Käytetyillä tasoitteilla ja laasteilla on hyvä halkeamien sietokyky.Käytetyillä tasoitteilla ja laasteilla on hyvä halkeamien sietokyky.

Tasoitteen levitys

Puulattian tasoituksessa käytetään kuituvahvisteista lattiatasoitetta. Sopivia tasoitteita ovat weber.vetonit 120 RENO Saneerausplaano ja weber.vetonit 3300 Oikaisutasoite. 120 RENO sopii erityisesti laajoille, epätasaisille heikoille alustoille, kun tarvitaan hieman paksumpaa 5-30 mm tasoituskerrosta. Tasoitekerroksen pinta ylitasoitetaan tarvittaessa. 3300 Oikaisutasoite sopii 5-30 mm tasoituspaksuudelle ja tasoitekerroksen pintaa ei tarvitse ylitasoittaa.

Sekoitus- ja työolosuhteet weber.vetonit 120 RENO

Sekoitus- ja työolosuhteet weber.vetonit 3300 Remonttitasoite

Käytetyt tuotteet:
1. weber.vetonit MD16
2. weber.floor 4945
3. weber.vetonit 120 RENO / weber.vetonit 3300 RemonttitasoiteKäytetyt tuotteet:
1. weber.vetonit MD16
2. weber.floor 4945
3. weber.vetonit 120 RENO / weber.vetonit 3300 Remonttitasoite

Lattian päällystys

Kun alusta on kuiva, lattianpäällyste voidaan asentaa yleensä 1-3 viikon kuluessa lämpötilan ollessa +20°C ja ilman suhteellisen kosteuden ollessa (RH) 50 % (weber.vetonit 3300 1 vrk).
 
Julkaistu
3.8.2015