Fiksua kodin ohjausta Asuntomessuilla

ABB toi maaliskuussa 2015 markkinoille uuden älykkään ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmän. Nyt järjestelmä on asennettu Vantaan Asuntomessujen kohteisiin Villa Kapee (nro 26) ja Penni (nro 24 B).

Kohteessa Villa Kapee kodin toimintoja ohjaa ABB-free@home.Kohteessa Villa Kapee kodin toimintoja ohjaa ABB-free@home.
Villa Kapeen tyylikkäät hirsiseinät kätkevät sisäänsä nelihenkisen perheen tunnelmallisen kodin, jonka tilat on suunniteltu valoisiksi ja avariksi. Kohteessa älyohjauksen piiriin on liitetty valaistuksen päälle ja pois -kytkennät sekä himmennykset, verhomoottorien ohjaukset ja ovipuhelin. Toimintoja voidaan ohjata helposti kodin seinään asennetun kosketusnäytön lisäksi myös älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella sekä perinteisesti suoraan katkaisijasta.

Järjestelmän avulla voidaan luoda helposti erilaisia valaistuskokonaisuuksia tunnelmaan ja tilanteeseen sopiviksi. Sisäänrakennettu astronominen kello seuraa vuodenkierron myötä vaihtuvia valaistusolosuhteita ja ohjaa ulkovalaistuksen päälle ja pois esimerkiksi auringonnousun ja -laskun mukaan. Myös auton lämmitystolppa voidaan säätää toimimaan haluttuna aikana.

”Järjestelmä edistää ympäristöystävällistä energiankäyttöä ja säästää sähkölaskussa. Rakennusautomaation avulla voidaan saavuttaa 10 - 30 prosenttia alhaisempi energiakulutus mukavuudesta tinkimättä. Valaistuksen osalta säästöpotentiaalia on jopa 40 prosenttia. Älykäs kodinohjaus paitsi säästää rahaa myös pienentää asumisen ekologista jalanjälkeä sekä parantaa samalla asumismukavuutta”, tuotepäällikkö Kari Pulkkinen ABB:ltä sanoo.

Kodin turvallisuutta lisää mahdollisuus säätää valaistusta ja verhoja siten, että ne simuloivat asukkaiden läsnäoloa talon ollessa tyhjillään. Järjestelmään liitetty ABB-Welcome-ovipuhelin tuo kosketusnäytölle videokuvan ulko-ovelta, kun ovikelloa soitetaan. Myös oven avaus onnistuu kosketusnäytön kautta. Asukkaiden poissa ollessa järjestelmä tallentaa vierailut kuvina.

Valaistuksen, ovipuhelimen ja verhojen lisäksi ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmään voidaan liittää myös ilmanvaihto, lämmitys ja jäähdytys.

Tule tutustumaan ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmään Vantaan Asuntomessujen kohteisiin Villa Kapee (26) ja Penni (24B)!
 
Julkaistu
13.7.2015