Varmista sisäilman laatu ja sopiva lämpötila KNX-taloautomaatiolla

Tilanneohjauksilla helppoa hallintaa

Huonelämpötilan ohjaus KNX-taloautomaatiolla on helppoa. Yhdellä napinpainalluksella voi kytkeä päälle tietyn tilanneohjauksen, joka säätää saman tien kodin toiminnot ennalta määritettyyn tilaan.

Kotona/poissa-ohjauksella talo ohjataan niin sanottuihin perustiloihin. Poissa ollessa ilmanvaihto laskee minimiin ja lämpötilaa voidaan pudottaa. Samalla liesi ja halutut pistorasiat kytkeytyvät pois päältä ja vesiventtiili sulkeutuu vesivuodon välttämiseksi. Kotiin saapuessa toiminnot palautetaan normaaliin käyttötilaan.

Lue lisää: KNX ohjaa kodin toimintoja

Tilaa KNX-taloautomaatio- ja sähköasennusesite

Yhdellä napinpainalluksella kytket päälle juuri sopivat olosuhteen tunnelmalliseen illanviettoon takkahuoneessa.Yhdellä napinpainalluksella kytket päälle juuri sopivat olosuhteen tunnelmalliseen illanviettoon takkahuoneessa.

Huoneilman lämpötila ja laatu

KNX-taloautomaatio pitää huolen, että kodin huoneita lämmitetään tai viilennetään vain silloin kun niitä todella käytetään. KNX:n avulla voidaan asettaa erilaisia lämpötila-arvoja esimerkiksi lastenhuoneisiin, kirjastoon, olohuoneeseen ja vierashuoneeseen. Yön ajaksi voidaan makuuhuoneiden lämpötilaa laskea ja silti herätä aamulla mukavan lämpimään huoneeseen.

KNX-taloautomaation tilanneohjauksia ja yksittäisiä toimintoja voidaan kytkeä päälle painikkeista, ohjauspaneelista, tai mobiililaitteelta. Niitä voidaan myös asettaa toimimaan ajastetusti.KNX-taloautomaation tilanneohjauksia ja yksittäisiä toimintoja voidaan kytkeä päälle painikkeista, ohjauspaneelista, tai mobiililaitteelta. Niitä voidaan myös asettaa toimimaan ajastetusti.

Hiilidioksidianturi seuraa huoneilman hiilidioksidipitoisuutta ja kosteutta. Tiedon perusteella ohjataan ilmanvaihtokoneen nopeutta automaattisesti, ja varmistetaan huoneilman laatu. Esimerkiksi saunomisen jälkeen anturilla varmistetaan, että tuuletus on riittävän pitkä: Ilmastointi palautuu normaaliin tilaan, kun arvot ovat palautuneet normaalille tasolle.

Hiilidioksidianturi seuraa kylpytilojen ja pukuhuoneen ilmanlaatua ja tehostaa ilmanvaihtoa tarvittaessa automaattisesti.Hiilidioksidianturi seuraa kylpytilojen ja pukuhuoneen ilmanlaatua ja tehostaa ilmanvaihtoa tarvittaessa automaattisesti.

ABB KNX-taloautomaatio Vantaan Asuntomessuilla

Voit tutustua järjestelmään ABB:n osastolla sisustus- ja rakennushallissa, sekä kohteessa 17 (Honkatalojen Villa Beauty). Lue lisää.
 
Julkaistu
13.7.2015