Kiinnitä harkot ja katkaise samalla kylmäsillat

Nopea, helppo ja siisti!

Harkon valinta on helppo – sitä valittaessa arvioidaan lämmönjohtavuuskerrointa, hintaa, ominaisuuksia ja siinä kaikki. Mutta miten kiinnitätä harkot onkin ihan toinen juttu. Harkon kiinnitystapaa valitessasi on hyvä huomioida, ettei laasti toimi eristeenä eikä katko kylmäsiltoja. Kovettunut Euro Mortar Ohutsauma- ja Kiviliima taas saumaa ja tiivistää seinäelementit samalla kertaa, ja vähentää lämmönhukkaa. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Myös pihamuurien kokoaminen Tytan Euro Mortar Ohutsauma- ja Kiviliiman avulla on helppoa ja nopeaa.

Euro Mortar Ohutsauma- ja Kiviliimalla ei synny kylmäsiltoja.Euro Mortar Ohutsauma- ja Kiviliimalla ei synny kylmäsiltoja.

Mikä on kylmäsilta?

Kylmäsilta on heikko kohta rakennuksen lämmöneristysrakenteissa. Kylmäsilloissa esiintyy merkittäviä lämpöhävikkejä, joka nostaa lämmityskustannuksia. Pinnat ovat viileämpiä ja kosteus voi tiivistyä, tietyissä olosuhteissa tämä voi johtaa myös homehtumiseen. Kylmäsiltoja esiintyy rakennuksen eri elementtien saumoissa, kellarin seinissä, ikkunoissa tai parvekkeissa.

Esimerkki yhdestä merkittävästä kylmäsillasta on laasti. Kylmäsiltoja saadaan vähennettyä merkittävästi Euro Mortar Ohutsauma- ja Kiviliimalla.


Saumaa, tiivistää ja vähentää lämmönhukkaa

TYTAN Euro Mortar Ohutsauma- ja kiviliimaa voidaan käyttää rakennuksen sisä- ja ulkoseinien rakentamiseen hyvin ohuella saumalla (ohutsaumalaastin sijasta). Euro Mortar Ohutsauma- ja kiviliimaa voidaan käyttää vain 1-1,5 mm mittatarkoille höyrykarkaistusta kevytbetonista tehdyille harkoille (esim. Siporex) tai keraamisille harkoille (Wienerberger Porotherm). Myös muurattaville väliseinäkiville ja pihamuureille Tytan Euro Mortar sopii mainiosti. Myös muurattaville väliseinäkiville sekä pihamuureille.

Huom. harkkojen korkeusero juoksumetriä kohden maksimissaan 3 mm. Tuote ei sovellu kantaviin rakenteisiin Suomen rakentamismääräysten johdosta.

Seinän maalaus tai pinnoitus tehdään vaahdon täysin kuivuttua.

Tuoteominaisuudet:

 • Taloudellinen (säästö jopa 50%)
 • Luja (kestävä kiinnittyvyys 2h kuluttua, jopa 210 kPa)
 • Kestävä (korkea pakkasenkestävyys, säilyttää kiinnittyvyyden kaikissa olosuhteissa, korkea vedenpitävyys, kestää sieniä ja hometta)
 • Lämmöneristävä, vähentää kylmäsiltoja (alhainen veden-, vesihöyryn- ja ilmanläpäisevyys)
 • HUOM! Soveltuu kantaviin rakenteisiin P3-luokan rakennuksissa (pientalot)

Katso video:

Helppoa ja siistiä

 • Pinnan esikäsittely: Puhdista harkon pinta pölystä varmistaaksesi parhaan kiinnittyvyyden.
 • Tuotteen valmistely käyttöön: Ravista pulloa noin 30 sekunnin ajan ja kierrä pistooli paikoilleen.
 • Ensimmäinen kerros: Koska ohutsaumaliima ei mahdollista suuria pystysuuntaisia korjauksia linjassa, on välttämätöntä, että ensimmäinen kerros aloitetaan perinteisellä laastilla. Myös seinän suoruuden kannalta on olennaista, että ensimmäinen kerros on linjassa.
 • Käyttöohje: Pidä pulloa ylösalaisin asentamisen aikana. Pidä noin 1 cm etäisyys harkon pinnasta sekä 5-6 cm etäisyys reunasta. Asenna niin, että pistoolin kärki kulkee kiinni asennetussa liimavaahdossa. Yhdestä pullosta saadaan noin 60 metriä 20 mm leveää vaahtosaumaa; tämä vastaa jopa yli 3 säkkiä ohutsaumalaastia.
 • Asentaminen vaakasuoraan: Ei ole suositeltua asentaa yli 2 metriä pitkää saumaa ( ohutsaumaliiman avoin aika on noin 3 min) Katso saumojen määrät etiketistä olevasta taulukosta.
 • Asentaminen vaakasuoraan: Pystysuoraa asentamista suositellaan kylmäsiltojen poistamiseen sekä lujuuden ja kestävyyden lisäämiseen. Katso saumojen määrät etiketissä olevasta taulukosta.
 • Tasoittaminen ja korjaaminen: Saavuttaaksesi tarkan lopputuloksen, linjaa harkot. Vaakasuoria korjauksia (enintään 0,5 cm) voidaan tehdä 3 minuutin sisällä ohutsaumaliiman asennuksesta. Yli 0,5 cm poikkeama vaatii harkon uudelleenasentamisen. SAMALLA ASENNUSKERRALLA EI OLE SALLITTUA IRROITTAA JA UUDELLEENASETTAA HARKKOJA. Poistamisen jälkeen asenna uudet ohutsaumaliimasaumat.
 • Toisen kerroksen asentaminen: Euro Mortar Ohutsauma- ja Kiviliima-asennuksen jälkeen, asenna harkot erittäin tarkasti käyttämällä kumivasaraa. Asenna harkot 1 minuutin sisällä Euro Mortar Ohutsauma- ja Kiviliiman asennuksesta. Kun rakennetaan kaksikerroksista rakennusta, pidä vähintään 24 h tauko asuinkerrosten rakentamisen välissä.
 • Asennuksen lopetus: Yli 15 minuuttia kestävän käyttötauon aikana, puhdista pistoolin kärjessä oleva neulaventtiili pistoolivaahdon puhdistusaineella. Jätä pullo pistooliin. Asentamisen jälkeen, irrota pullo pistoolista ja tyhjennä ohutsaumaliima pistoolista. Kierrä puhdistusainepullo pistooliin ja puhdista pistooli painamalla liipaisinta niin kauan kuin ulos tuleva puhdistusaine on kirkasta. Poista puhdistusainepullo.
 
Julkaistu
25.4.2016