Olisiko nyt aika vaihtaa katto kattomestarin avustuksella?

Vesikattoa ei kannata väheksyä. Sen suojapinta-ala muihin rakennusosiin on iso ja varsinkin suunnaltaan tärkeä. Sadehan tulee ylhäältä päin vetenä tai lumena.

Katosta läpi pääsevä kosteus on petollista. Sitä ei heti huomaa ja kun sen huomaa, toivottavasti ei liian myöhään. Katteen alla muhiva kosteus pilaa alapuoliset kattorakenteet.

Katto vaatii myös uusimisen, jos sen pinta on kulunut, maali lähtenyt tai vanhan katteen pinta on halki. Kulunut pinta ruostuu halki nopeasti, rikkoutuneiden pintamateriaalien raoista tihkuu vesi vääriin paikkoihin.


Miksi remontoida?

Milloin katon vaihto on järkevintä?

Edellä mainituista syistä on katto hyvä vaihtaa uuteen. Jos tarkoitus on lisäeristää katto, myös katteen vaihto on järkevä tehdä.

Vaikka katon kuluminen ei sinänsä ole punainen hälytysmerkki, kuluneen katon alla saattaa olla rakenteellisia ongelmia.


50 vuoden takuu!
Katon pinta on vaurioitunut.Katon pinta on vaurioitunut.

Älä pelkää kattomestaria

Jos oman katon kunto askarruttaa, älä pelkää kutsua paikallista kattomestaria avuksesi. Paikallinen kattomestari tuntee alueesi katot ja osaa kertoa, millaisessa kunnossa kattosi on. Samalla hän jättää tarjouksen uudesta teräskatosta asennettuna.

Kattomestari tutkimassa katon kuntoa.Kattomestari tutkimassa katon kuntoa.

Kattomestarin käynti

Kattomestari ja isäntäpari istuutuuvat ensin pöydän ääreen hahmottamaan tilannetta – mitä katolla pitäisi tehdä. Kattomestarin käynnin tarkoitushan on ottaa selville asiakkaan tarpeet ja toisaalta jättää käynnin jälkeen tarjouspyyntö. Tämän jälkeen tarkastetaan katon kunto maasta räystäiden alusia tutkimalla, jonka jälkeen siirrytään katolle. Siellä tarkastelun alle pääsevät varsinainen kate, kattoturvatuotteet ja läpiviennit. Ullakkotilat tarkistetaan mahdollisuuksien mukaan. Näin nähdään aluskatteen sekä rakenteiden kunto, tuuletuksen toimivuus ja mitataan kattotuolijako.

Katon tarkastus ei ole pikkutarkasti toteutettu kuntoarvio. Käynnistä katolla ei saa raporttia, vaan se toimii Ruukin kattotarjouksen perustana. Katolla ollessaan kattomestari myös mittaa lappeet ja katon kulman. Katolla tehdyistä havainnoista annetaan asiakkaalle selvitys tarjouksen tekovaiheessa.

Vanha kateVanha kate
Uusi kateUusi kate

Jätä yhteydenottopyyntö Ruukin kattoremontista asennettuna


 
Julkaistu
7.3.2016