Kontio Harunire Vantaan asuntomessuilla: Skandinaavinen kaupunkihirsitalo japanilaisin vivahtein

Japanilaisvivahteita aitoon hirsirunkoiseen Kontio Harunire -taloon (kohde 14) tuovat japanilais-suomalaisen rakennuttajapariskunnan toiveet tilaratkaisuista ja materiaaleista. Hirsitalon mahdollistama hyvä sisäilma ja allergisoimattomat materiaalit olivat tärkeitä lähtökohtia suunnittelulle.

”Saimme tehtäväksi suunnitella tämänvuotisesta messutalostamme ennen muuta asukkaiden näköisen kodin, jossa löytyy riittävästi tilaa yhteiselle oleskelulle ja perheen harrastuksille. Myös monipuoliset säilytysratkaisut on mietitty tarkkaan”, talon suunnitteluun vaikuttanut Kontion myynninedistämispäällikkö Olavi Kujanen kertoo.

Tilaa Kontion kuvasto!

Skandinaavinen kaupunkihirsitalo japanilaisin vivahtein.Skandinaavinen kaupunkihirsitalo japanilaisin vivahtein.

Valoisa ja avara hirsitalo

Näkymät avariin, valoisiin ja kutsuviin oleskelutiloihin aukeavat heti ulko-ovelta. Huonejako on rytmitetty käytännölliseksi: keittiö, ruokailu- ja oleskelutilat sekä saunaosasto sijoittuvat alakertaan. Arkiolohuone, kolme makuuhuonetta, kylpyhuone ja kodinhoitohuone sijaitsevat yläkerrassa omassa rauhassaan.

Kauniiden luonnonväristen hirsipintojen ympärille rakennetusta rauhallisesta sisustuksesta vastaa sisustussuunnittelija Piia Kalliomäki, joka on valinnut tiloihin pääasiassa kotimaisia design-kalusteita ja tuotteita. Japanilaisuutta edustaa luonnonmateriaalien ohella muun muassa makuuhuoneessa nähtävä japaninsininen tehosteväri.

Kerrosalaltaan 204-neliöinen mutta olemukseltaan siro rakennus sijoittuu pienelle taajamatontille siten, että talon L-muoto tarjoaa suojaa etelään ja länteen avautuvalle oleskelupihalle, jonne on käynti 24-neliöisen lasiterassin ja puupation kautta.

Myös piha-alue on suunniteltu mukaillen japanilaisen puutarhan pelkistettyä tyyliä. Japanissa on tapana istuttaa talolle oma nimikkokasvi. Perheen valinta kohdistui Japanin jalavaan (Harunire), jonka mukaan myös talo sai nimensä.

Katso kuvasarja Harunirestä

Nykypäivän vaatimukset täyttävä kodikas hirsitalo on varustettu modernilla talotekniikalla, joka on sijoitettu sisääntulopäätyyn. Hyvä akustiikka puolestaan syntyy 205 mm paksun hirsirungon avulla.

Pulpettikattoinen Kontio Harunire edustaa skandinaavisen linjakasta puutaloarkkitehtuuria. Päältä pieni, sisältä iso -rakennus on suunniteltu sopimaan tämän päivän ahtaillekin taajamatonteille. Persoonallisen Kontio Haruniren ilmeikkyys näkyy mm. ikkunoiden sijoittelussa. Moni-ilmeisyys jatkuu myös rakennuksen sisätiloissa: välipohjan porrastus rytmittää ja yläkerran vino sisäkatto avartaa tiloja.

Kontio Harunire tarjoaa terveellistä asumista

Olemukseltaan siro kaksikerroksinen rakennus istuu hyvin pienelle kaupunkitontille. Talon L-muoto tarjoaa suojaa etelään ja länteen avautuvalle oleskelupihalle, jonne on kulku lasiterassin ja puupation kautta. Piha-alue on suunniteltu mukaillen japanilaisen puutarhan pelkistettyä tyyliä.

Suomalais-japanilaisen perheen kodin suunnittelun lähtökohdan määritteli tavoite hyvästä sisäilmasta, joten talon runkomateriaaliksi he valitsivat terveelliseksi tiedetyn hirren. Myös sisustusmateriaalit ovat allergisoimattomia.

Kontio Haruniressa sisätilojen kauniit hirsipinnat sekä vuorilaudat ja kattopaneelit on käsitelty luonnollisen vaaleiksi uudenlaisella pintakäsittelyaineella. Sisustuksen raikkaus syntyy vaaleista sävyistä, joita tehostavat harmaat ja mustat yksityiskohdat sekä tekstiilien graafiset kuviot.

Tilaa Kontion kuvasto!

Jätä yhteydenottopyyntö!


 
Julkaistu
25.6.2015