Taloyhtiö sai uuden pyöräkellarin ja rengasvaraston suurremontin yhteydessä

Asunto Oy Säästövanha käsittää viisi taloa, joista kussakin on kahdeksan asuinkerrosta. Taloyhtiö sijaitsee Helsingin Kannelmäessä, osoitteessa Vanhaistentie 4. Kussakin talossa on 48 asuntoa ja yhteensä huoneistoja on 240 kpl. Taloyhtiön asukkaat ovat kaikenikäisiä; perheitä, pariskuntia sekä yksin eläviä.

Lähes kaikki uudistettiin sokkelista vesikattoon

Taloyhtiöön tehtiin varsinainen suurremontti. Taloyhtiöön tehtiin mm. perinteinen putkiremontti, hormien sukitus sekä sähköremontti huoneistojen sähkötauluille saakka.

Lisäksi 160 parveketta uusittiin, kaikki asuntojen ja yhteistilojen ovet vaihdettiin, yhteensä 325 kpl. Myös lämmönsäätö ja venttiilit vaihdettiin. Taloyhtiön viidestä talosta neljän vesikatto peruskorjattiin. Sokkelit ja tukimuurit uusittiin, kellaritilat remontoitiin ja lisäksi toteutettiin täydellinen piharemontti.

Tilaa maksuton esite!

Jätä yhteydenottopyyntö!

Osta Verkkokaupasta!

Pyöräkellarin remontti tehtiin muun remontin yhteydessä

Muun remontin yhteydessä kellaritilojen pyöränsäilytystilat uudistettiin. Ovella®-säilytysratkaisut ovat pieni mutta merkittävä osa kokonaisuutta. Kellarissa oli aiemmin 1960-luvun puiset pyörätelineet ja olivat jo aikansa eläneet. Nyt oli aika päivittää telineet nykyaikaisiin malleihin. Suuren remontin yhteydessä vapautui uusia säilytystiloja, mm. vanhoista lämmönjakohuoneista ja tällä tavalla pyörille ja muille välineille saatiin kellariin lisää säilytystilaa.

Jokaiseen remontoituun ulkoiluvälinevarastoon saatiin mahdollisimman monta pyöräpaikkaa, tilan koko, muoto ja talotekniikka huomioiden. Lisäksi luotiin paikat suksille ja lastenvaunuille ja -pyörille. Käyttöohjeet liimattiin oviaukon välittömään läheisyyteen asukkaita varten muistuttamaan välineiden asettamisesta telineisiin, jotta yhteinen liikennetila pysyy vapaana.

Uudet pyörätelineet kellariin

Taloyhtiön kellaritiloihin asennettiin kahta eri mallia pyörätelineitä. Toinen oli ovella® Compact PTL-2 liukukelkkajärjestelmä. Se on seinäkiskoilla liukuva säilytyskelkka polkupyörille. Polkupyörät ovat säilytyskelkassa eri korkeudella pystyasennossa pyörän satula kelkan satulatukeen nojaten. Nostoväli saadaan minne tahansa, kun kelkkoja siirretään kiskossa sivuttaissuuntaisesti. Pyörätelinemalli sopii hyvin taloyhtiöihin, koska polkupyörät halutaan pakata tehokkaasti pieneen tilaan. Siirtämällä nostoväli haluttuun kohtaan pyörät on helppo laittaa ja ottaa pois säilytyskelkasta.

Toinen asennettu pyörätelinemalli oli ovella® Junior V-3 pyöräteline. Telineessä polkupyörä säilytetään ajoasennossa seinätelineessä, rengas hieman irti maasta. Polkupyörän säilytys myös pystyasennossa onnistuu renkaat seinää vasten. Pyöräteline luo joustavat käyttömahdollisuudet. Teline on suunniteltu kaikille rengastyypeille. Asennus onnistuu eri tasoille seinään, muuriin, sokkeliin ja erilaisiin metallirakenteisiin. Koukut ovat muovipäällystetty.

Uudet pyörätelineet ovat jo kovassa käytössä taloyhtiössä ja asukkaat ovat mielissään, kun enää ei tarvitse omaa pyörää kaivaa pyöräröykkiöstä.

Taloyhtiön kellaritiloihin asennettiin kahta eri mallia pyörätelineitä. Toinen oli ovella® Compact PTL-2 liukukelkkajärjestelmä.Taloyhtiön kellaritiloihin asennettiin kahta eri mallia pyörätelineitä. Toinen oli ovella® Compact PTL-2 liukukelkkajärjestelmä.

Autonrenkaille oma paikkansa

Remontin yhteydessä autonrenkaille saatiin myös omat tilat. Kellarikerroksiin asennettiin ovella® lukittavat rengastelineet PST-4. Taloyhtiössä asukkaat voivat vuokrata itselleen turvallisen rengassäilytyspaikan rengashotelli-periaatteella. Taloyhtiön rengashotellissa rengassäilytyksen hinta on 3 €/kk. Yhdessä talossa on aina 16 rengaspaikkaa ja yhteen paikkaan mahtuu 4 rengasta. Rengassäilytys on herättänyt suurta kiinnostusta taloyhtiön asukkaissa ja telineitä onkin vuokrattu jo ahkerasti. Rengastelineessä renkaat ovat turvassa, koska jokaisen telineen saa lukittua omalla lukolla. Renkaat ovatkin nyt paremmin tallessa kuin olivat ennen esimerkiksi häkkivarastossa.

Telineet ovat tarkoitettu neljän standardirenkaan säilyttämiseen. Renkaat säilötään pareittain ulkopuolet vastakkain pidikkeessä. Renkaat ovat lukittavissa riippulukolla lukituskaaren avulla. Teline on tehokas ja säästää tilaa lattialta. Rengasteline kestää normaalien standardirenkaiden painon.

Kellarikerroksiin asennettiin ovella® lukittavat rengastelineet PST-4.Kellarikerroksiin asennettiin ovella® lukittavat rengastelineet PST-4.

Talviurheiluvälineet säilöön

Pyöräkellareihin asennettiin lisäksi ovella® SkiRack STM-5 -suksitelineet. Se on viiden suksiparin lukittava teline, jota voidaan jatkaa tarvittaviin yksiköihin suksien määrän mukaisesti.
Teräslankarakenteen ansiosta telineet tulevat jatkettaessa peräkkäin oikein päin. Jatkokohtaan tulee aina lisäpaikka. Telineen asennuskorkeus on 1000 mm. Sukset laitetaan telineeseen rinnakkain pohjat samaan suuntaan. Suksien siteet ovat teräslankarakenteen sisäpuolella. Sukset ovat lukittavissa telineeseen. Teline sopii kaikille murtomaasuksille. Lumi- ja rullalaudat vievät telineestä isomman tilan siteiden ja rullien vuoksi, jolloin niitä on hyvä säilyttää telineen reunapaikoilla.

Kohteeseen luotiin satoja pyöräpaikkoja, kymmeniä suksi- ja rengaspaikkoja. Tehottomat tilat saatiin tehokkaiksi ja käytettäviksi, jonka ensisijainen tavoite oli tyytyväinen asukas. Tämä toteutuu päivittäin, kun esim. rengaspaikat ovat vuokrattu ja taloyhtiö saa tuloja, jolloin taloyhtiön saamat tulot keventävät asukkaan vastiketaakkaa.
Pyöräkellareihin asennettiin lisäksi ovella® SkiRack STM-5 -suksitelineet.Pyöräkellareihin asennettiin lisäksi ovella® SkiRack STM-5 -suksitelineet.

Remontti sujui hyvin ja asukkaat ovat tyytyväisiä

Asunto Oy Säästövanhan suurremontti sujui mittavuudestaan huolimatta hyvin. Tällainen urakka on erilainen verrattuna uustuotantoon, jossa suunnitelmat ovat valmiina. Asukkaat ovat tyytyväisiä uudistuneisiin tiloihin ja ovella®-säilytysratkaisuihin. Pyöräkellareiden uudistaminen sujui vaivattomasti. Ovella® teki piirustukset pyörävarastoista jonka jälkeen ne käytiin yhdessä läpi ja hyväksyttiin. Asennus tapahtui avaimet käteen -periaatteella. Palvelusta jäi vaivaton ja positiivinen kuva.

Remontti nosti asumismukavuuden täysin uudelle tasolle. Remontti maksoi kaikkiaan noin 1000 €/m². Remontin myötä käyttökulut pienentyvät ja vastikettakin päästiin laskemaan hieman ja tämä olikin asukkaiden mieleen. Remontti toteutettiin projektinjohtourakkana ja Lemminkäinen oli pääurakoitsijana.

Pitkäaikainen investointi

Remontissa on kyse pitkäaikaisesta investoinnista, joka vaatii kärsivällisyyttä asukkailta ja taloyhtiön hallitukselta, jonka tehtävänä on samalla ylläpitää kiinteistön arvoa. Kun päätös remontista on tehty, pitää se viedä suunnitellusti loppuun sovitun ajan puitteissa, vaikka projektin aikana tuleekin vastaan erilaisia haasteita.

Usein remontoitavien asuntojen asukkaat joutuvat tilapäismajoitukseen ja maksavat samanaikaisesti vuokraa tms. kahteen asuntoon. Lisäksi kulkuvälineiden parkkipaikat ovat usein remontin tiellä tai rakennusmiesten sosiaalitilana. Nämä seikat tulisi huomioida ja korjata remontin päätyttyä, jotta myös asukkaan omaisuus on moitteettomassa kunnossa remontin jälkeen. Remontin viimeistelyn tärkeyttä ei pidä aliarvioida. Ovella®n remontointiprojektin ohjeet ovat: Valinnat, valvonta ja viimeistely. Näitä noudattamalla urakasta selvitään hallituksen, asukkaiden ja remontoijien kanssa yhteistyössä.

Juttuun on haastateltu osakkeenomistaja ja kiinteistösijoittaja Markku Lansolaa.
  • Ovella on Finnish Green Building Councilin ja Suomen Ladun jäsen.
  • Ovellan uusin RT-kortti suunnittelijoita varten julkaistiin Finnbuildissä 2014, joka on tilattavissa tästä.
  • Ovellan facebooksivustolle voi antaa palautetta tai kertoa kokemuksistaan tai kaaoksistaan kuvien kera.

Jätä yhteydenottopyyntö 
Julkaistu
19.3.2018