Sähkösuunnitelma tuo turvaa ja säästöä

Rakennus, remontti, kesäpiha, liiteri – kaikkialla tarvitaan sähköä. Omat ja lankomiehen viritelmät ovat laittomia ja hengenvaarallisia. Paikalle tulee aina kutsua sähköasentaja, jolla on asennusluvat kunnossa, muistuttaa Sähkötreffit.fi-verkkopalvelu.

Löydä sähkömies

Sähköistyksen suunnittelu ammattilaisen kanssa kannattaa. Kuva Sähkötreffit / Anne Yrjänä.Sähköistyksen suunnittelu ammattilaisen kanssa kannattaa. Kuva Sähkötreffit / Anne Yrjänä.
Sähkösuunnitelma kertoo, mitä asennetaan ja mihin kohtaan. Suunnitelma kannattaa ottaa puheeksi ennen asennukseen ryhtymistä. Näin saadaan toimivin sähköistys, joka on turvallinen ja säästää energiaa. Tässä viisi vinkkiä:
  1. Teetä sähkösuunnitelma heti kun rakennus- tai remonttiprojektiin on päätetty ryhtyä. Vältyt jatkossa turhilta muutoksilta ja viivästyksiltä.
  2. Kartoita sähkön käyttö jokaisen kodissa asuvan näkökulmasta, näin tiedät missä ja millaiseen käyttöön sähköä kodissa tarvitaan.
  3. Valitse energiatehokkaat, tämän päivän tekniikkaa edustavat sähköistysratkaisut. Ne vaikuttavat kotisi arvoon, lisäksi niillä on suora vaikutus kodin helppohoitoisuuteen ja asumismukavuuteen.
  4. Arvioi käyttökustannukset. Hyvä suunnittelu ja sen mukaan toteutetut ratkaisut säästävät myös käyttökustannuksissa.
  5. Käytä rekisteröitynyttä ammattiurakoitsijaa. Teetä suunnittelu ja työt ammattilaisella ja tee kirjallinen sopimus tilatusta työstä.

Sähkötreffit-palvelu suosittelee valitsemaan sähköasentajan kanssa ammattilaisvalikoiman takuutuotteita, sillä niissä oleva STUL-takuu korvaa myös tuotteen asennuksen, jos se joudutaan vaihtamaan tuotevian takia.

Oman alueen ammattitaitoinen sähkömies löytyy helposti sähköistysalan yhteisestä www.sahkotreffit.fi -verkkopalvelusta. Sivusto sisältää myös runsaasti esimerkkejä ja tietoa siitä, miten kodin asumismukavuutta, energiatehokkuutta ja sähköturvallisuutta voi parantaa.

Löydä sähkömies

 
Julkaistu
27.7.2015