Modernissa loma-asunnossa myös sähköistys on huolella suunniteltu

Kalajoen asuntosessuilla nähtiin toinen toistaan viehättävämpiä loma-asuntoja. ”ABB-taloksi” nimetty kohde miellytti paitsi raikkaalla ja tunnelmallisella sisustuksella, myös hyvin suunnitellulla sähköistyksellä.

Loma-asunnon rakentamisvaiheessa ei aina haluta sijoittaa älykkääseen talotekniikkaan, vaan sähköt tehdään ns. perinteisesti. Perinteiset sähköasennukset eivät kuitenkaan estä varustamasta loma-asuntoa tai kotia tavallista paremmin.


Tilaa Viihtyisää asumista
turvallisessa kodissa -esite Esitepalvelusta

 

Tilaa ABB Helpompaa kodin ohjausta -esite
Esitepalvelusta
750


Pistorasioita tarpeeksi ja oikeaan paikkaan.Pistorasioita tarpeeksi ja oikeaan paikkaan.

Käytännön tarpeet toteutuvat jo sillä, että pistorasioita on tarpeeksi oikeissa paikoissa, ja valaistuksen ja lämmityksen ohjaaminen on käytännöllistä ja helppoa. Perinteisten sähkökatkaisijoiden sijasta valaistuksenohjaukseen saadaan automatiikkaa ja energiansäästöä käyttämällä esimerkiksi liiketunnistimia ja valonsäätimiä.

Radio ja iDock mahdollistavat latauksen ja musiikin kuuntelun samaan aikaan.Radio ja iDock mahdollistavat latauksen ja musiikin kuuntelun samaan aikaan.

Asunnossa on käytetty myös asumismukavuutta ja –turvallisuutta lisääviä ratkaisuja. Esimerkiksi seinään asennettu radio ja iDock-soitin makuuhuoneessa mahdollistaa musiikin kuuntelun omalta älypuhelimelta ilman erillisiä laitteistoja, ja puhelin latautuu samalla. Huoneisiin on myös sijoitettu pistorasioiden yhteyteen USB-latauspistorasioita, jonka avulla älypuhelimet ja muut USB-liitäntäiset laitteet saa ladattua.

Vieraiden soittaessa ovikelloa asukkaat voivat tunnistaa tulijat näytöltä. Ovipuhelimen videokamera tallentaa myös turvallisuussyistä kuvat kaikista ovella käyneistä asukkaisen poissa ollessa.

Tilaa Viihtyisää asumista turvallisessa kodissa -esite Esitepalvelusta

Tilaa ABB Helpompaa kodin ohjausta -esite Esitepalvelusta

Ovipuhelin tunnistaa vierailijat.Ovipuhelin tunnistaa vierailijat.

Pieni turvallisuutta lisäävä yksityiskohta on asennettu lattianrajaan. Alasvalopistorasioilla on helppo toteuttaa käytävien ja muiden kulkuväylien himmeä yövalaistus, jolloin yöaikaiset vessareissutkin sujuvat tyylikkäämmin, ilman kompurointia ja kirkasta valaistusta.

AlasvalopistorasiaAlasvalopistorasia

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö asennuskalusteista

 
Julkaistu
9.7.2018