Mullistava Houm-järjestelmä ohjaa messutalo Casa del Limonin koko valaistusta

Vantaan Asuntomessuille on noussut 180 neliön talo, jonka valaistus elää aamusta iltaan asukkaidensa rytmissä. Suomalais-meksikolaisen perheen Casa del Limoniin (kohde 31) on asennettu älykäs kotimainen valaistuksenohjausjärjestelmä Houm, jolla kotiin voi luoda erilaisia valaistustunnelmia muutamalla painalluksella. Houmiin voi määritellä vaikkapa heräilyvalaistuksen, kotiintulovalaistuksen, illallisvalaistuksen, kokkausvalaistuksen, elokuvankatseluvalaistuksen ja siivousvalaistuksen. Kaikki kodin valot ovat ohjattavissa yhdestä järjestelmästä, ja valaistustunnelmien vaihtamiseen tarvitaan vain yksi painallus.

Uudenlainen valaistuksenohjausjärjestelmä

Houm on täysin uudenlainen valaistuksenohjausjärjestelmä, sillä jokaisella on siihen varaa ja sen asentaminen on nopeaa. Houmin voi asentaa tunneissa mihin tahansa kotiin, toimistoon tai liiketilaan. Houmia voi myös ohjailla mutkattomasti joko mobiilisovelluksella, tietokoneelta tai suoraan langattomista katkaisijoista. Langattomat ja paristottomat katkaisijat voi sijoittaa mihin haluaa ja missä niitä eniten tarvitsee. Uuden katkaisijan lisääminen järjestelmään kestää noin 30 sekuntia.

Uudenlainen valaistuksenohjausjärjestelmä
Uudenlainen valaistuksenohjausjärjestelmä

Kiireiseen rakennusaikatauluun sopiva valaistuksenohjausjärjestelmä

Koska messutalojen rakentamisessa on tiukka aikataulu, Casa del Limoniin sopi selkeä ja nopeasti asennettava järjestelmä. Helpoksi Houmin asentamisen tekee se, että se toimii olemassa olevilla valaisimilla eikä se vaadi johtojen vetämistä seiniin. Remontoitaessa ja rakentaessa voi säästää jopa 70 % valaistuksen ja kytkimien johdotusten kustannuksissa. Houmin komponentit ovat jälkiasennettavia ja ne toimivat kaikissa valonlähteissä halogeeneistä värillisiin led-valoihin. Valaisimia ei siis tarvitse uusia. Pöytä- ja jalkalamppujen kytkemiseen et tarvitse asentajaa, voit tehdä sen aivan itse sekunneissa.

Yksi katkaisija sammuttaa valot

Yksityiskodeissa järjestelmä korostaa valaistuksen merkitystä osana sisustusta sekä tunnelmanluojana. Yrityksissä se helpottaa toimiston tai liiketilan arkea ja pienentää sähkölaskua, sillä viimeinen lähtijä todellakin sammuttaa kaikki valot - yhdestä katkaisijasta.
Houm löytyy jo monista suomalaisista yksityiskodeista sekä yrityksistä, kuten ravintola Demosta, mainostoimisto Wörksistä ja sisustusarkkitehtitoimisto dSignista.

Miksi Houm?

Houm on valaistuksenohjausjärjestelmä, johon jokaisella on varaa. Sen voi asentaa tunneissa mihin tahansa kotiin, toimistoon tai liiketilaan. Houmia voi ohjata mutkattomasti joko mobiilisovelluksella, tietokoneelta tai suoraan langattomista kytkimistä.

Houm-valaistuksenohjausjärjestelmän hinta?

Fiksu valaistus ei maksa niin paljon kuin luulisi. Esimerkkikolmiossa, 89 m², on 15 valaisinryhmää ja 8 langatonta kytkintä. Asennusaika oli 4 h ja hinta (sis. alv. 24 %) 2 544 €.

Ison talon arjessa Houm on iso helpotus. Valot saadaan sammuksiin yhdellä napin painalluksella. Olohuoneen illallis- tai elokuvatunnelma on helppo säätää kännykästä. Omakotitalossa, jossa on 180 m², asennusaikaa kului 8 h ja hinnaksi tuli (sis. alv. 24 %) 4 114 €. Valaisinryhmiä asennettiin 23 ja langattomia kytkimiä 15.
 
Julkaistu
8.2.2016