Talon pitkäikäisyys ja terveellisyys uuden kodin lähtökohtana

Nelihenkinen vantaalaisperhe päätti rakennuttaa itselleen uuden kodin ekologisuuden ja kestävän kehityksen hengessä. Kodin sijoittuminen Asuntomessualueelle ei perhettä hirvitä, vaan ennemminkin se on kiehtova lisä kokonaisuuteen. 

Tässä esittelyyn astuukin Asuntomessujen kohde numero 40, VERSO, joka on ekotehokas ja moderni kaupunkipuutalo.

Rakentaja.fi kävi vierailulla:

Luonnonmukaisia ratkaisuja kodin pinnoissa

Perheen ajatuksena oli rakentaa koti, joka kestää aikaa. Tämä rakennusprojekti lähti liikkeelle nollatilanteesta.

- Valittu toimittaja, GreenBuild, löytyi Asuntomessuilta Tampereelta. Arkkitehdille lähetettiinkin lista toiveista mitä ratkaisuja ja yksityiskohtia haluttaisiin kodista löytyvän. Suunnitelmia piirrettiin jo joulukuussa 2012 ja niitä ollaan vielä hiottu useammassakin kohtaa. Lopputulos on pian nähtävillä ja se on juuri sellainen mitä ollaan haluttu, perheen äiti Laura Kröger kertoo.

Arkkitehdin idean pohjalta toteutettiin kohteeseen viherkatto.Arkkitehdin idean pohjalta toteutettiin kohteeseen viherkatto.

Kodin lattiapinnoissa ei nähdä laminaattia eikä laattaa, vaan materiaaleiksi on valittu linoleum sekä märkätiloissa mikrosementti.

Keittiön kaapisto on myös lähtenyt elinkaariajattelusta, ja näin valikoitui Puustellin mattamusta Miinus-keittiö. Saarekkeen taso on keraaminen.

Uuden kodin keittiö on väriltään mattamusta. Välitilasta ei löydy laattaa, vaan pinta on käsitelty Decosin sisustusmaalilla.Uuden kodin keittiö on väriltään mattamusta. Välitilasta ei löydy laattaa, vaan pinta on käsitelty Decosin sisustusmaalilla.
Saarekkeen päähän on tehty säilytystila, jonne on helppo kätkeä vaikka kahvinkeitin ja leivänpaahdin.Saarekkeen päähän on tehty säilytystila, jonne on helppo kätkeä vaikka kahvinkeitin ja leivänpaahdin.

Hyviä säilytysratkaisuja

Kodissa ei ole heitetty asuinneliöitä hukkaan, vaan koti tulvii mielenkiintoisia säilytysratkaisuja.

Lastenhuoneiden sänkyjen alta löytyvät vaatekaapit samalla kun seinän toisella puolella olevan huoneen kaapistot on upotettu vastaavaan kohtaan seinälle. Näin syntyy hyvä hylly lasten sängyille. Vastaavaa ratkaisua ollaankin viljelty ympäri kotia aina wc-tiloista lähtien.

Keittiön saareke on todellinen säilytysihme. Saarekkeen molemmilla puolilla on runsaasti kaappitilaa, mutta säilytystilaa löytyy myös saarekkeen päästä yläkaapin alta. Liukuovella varustettu pieni säilytystila on tarkoitettu kahvinkeittimelle sekä leivänpaahtimelle.

- Uudessa kodissamme odotamme eniten että pääsemme käyttämään keittiötä ja saunaa. Ne ovat aina olleet meille tärkeitä paikkoja ja niihin on nyt myös täällä uudessa kodissa kiinnitetty erityistä huomiota, Kröger kertoo.

- Vaikka asutus onkin täällä tiivistä, niin sitä ei saunassa huomaa. Ikkunasta näkyy nimittäin puiden latvat, joten vaikutelma täysin omasta rauhasta on valmis, Kröger jatkaa hymyssä suin.
Lastenhuoneessa sängyt nostettiin kaappien päälle. Lisäksi portaikkoon saatiin hyvää säilytystilaa leluille.Lastenhuoneessa sängyt nostettiin kaappien päälle. Lisäksi portaikkoon saatiin hyvää säilytystilaa leluille.
Yläkerran oleskelutila. Kaapiston päällä oleva maailmankartta on akustiikkalevyä. Perheen ajatuksissa onkin merkitä neulalla kartalle käydyt lomakohteet.Yläkerran oleskelutila. Kaapiston päällä oleva maailmankartta on akustiikkalevyä. Perheen ajatuksissa onkin merkitä neulalla kartalle käydyt lomakohteet.

Muita ekotehokkaita ja ekologisia kohteita ovat mm:

  • Asuntomessukohde 18, Honka Savukvartsi
  • Asuntomessukohde 28, Passiivikivitalojen kosteusturvatalo
  • Asuntomessukohde 33, Panthera Tigris
sekä
  • Asuntomessujen kerrostalokohde 5-7, Opaali


Sekä lukuisia muita kohteita - tervetuloa tutustumaan!

Lue lisää Asuntomessuista www.asuntomessut.fi

Nyt voit myös ostaa liput Asuntomessuille jo ennakkoon edullisesti Rakentaja.fi Verkkokaupasta.
Asuntomessukohde 33, Panthera TigrisAsuntomessukohde 33, Panthera Tigris
 
Julkaistu
29.6.2015